Free Essay

Efa Total

In: English and Literature

Submitted By thesun134
Words 2549
Pages 11
Lesson 13: A presentation Bài 13: Thuyết trình
Trần Hạnh và toàn Ban Tiếng Việt Đài Úc Châu xin thân chào bạn. Mời bạn theo dõi loạt bài ‘Tiếng Anh Thương mại’ do Sở Giáo dục Đa Văn hóa cho Người Lớn gọi tắt là AMES biên soạn tại thành phố Melbourne, nước Úc. Qua loạt bài gồm 26 bài học này, chúng tôi sẽ mời bạn đến thăm một cơ sở thương mại Phương Tây làm ăn phát đạt để bạn có dịp giao tiếp với những người nói Tiếng Anh. Mỗi bài đối thoại đề cập đến một phạm vi giao tiếp quan trọng trong doanh nghiệp. Xin bạn đừng lo lắng nếu không hiểu bài vào lúc đầu. Phần lớn đoạn hội thoại sẽ được lập lại, giải thích và thực tập ngay trong bài này hay trong những bài sau. Lâu lâu chúng tôi sẽ lập lại toàn bộ đoạn hội thoại… và bạn hẳn sẽ ngạc nhiên không ít khi thấy mình chẳng những có thể hiểu được rất nhìều mà còn nói được nhiều câu tương tự đến như thế. Lesson 13: A presentation Bài 13: Thuyết trình Trong Bài 13 này, bạn sẽ tìm hiểu xem mình phải giới thiệu thuyết trình viên sao cho trang trọng. Bạn cũng sẽ học cách chuẩn bị bài thuyết trình và phải nói làm sao để người nghe biết bố cục của nó. Nào chúng ta bắt đầu nhé. Câu chuyện diễn ra vào sáng thứ Ba - Douglas, Caroline, Harvey và Victoria đang hội họp với Lian và Lok để cho họ biết quan hệ đối tác với Công ty Hale and Hearty Foods sẽ bao gồm những vấn đề gì. Douglas: Lian and Lok, I’d like to formally welcome you to this meeting and thank you for giving us your time today. Thưa ông Lok và bà Lian, thật hân hạnh được đón tiếp ông bà trong buổi họp này, xin cảm ơn ông bà đã dành thời giờ cho chúng tôi vào hôm nay.

Douglas:

Now without further ado, I’ll hand you over to Harvey and Victoria who’ve been working around the clock to prepare this presentation for you. Bây giờ, để đi thẳng vào vấn đề, tôi xin nhường lời cho Harvey và Victoria là những người đã làm việc không ngừng trong suốt thời gian qua để chuẩn bị cho buổi thuyết trình này.

Đây chỉ là cuộc họp có tầm cỡ nhỏ, song Douglas đã tiếp đón vợ chồng nhà Lee một cách trang trọng. Đây là phong cách làm việc của ông ta. Đôi khi, bạn phải căn cứ vào bản chất buổi họp và đối tượng tham dự để quyết định xem bạn phải ăn nói trang trọng hay xuề xoà. Thế nhưng, bạn cũng cần phải biết đối đáp theo kiểu nào để đạt hiệu quả cao nhất. Giá như đã quen với lối nói xuề xoà thì các bạn cứ làm như vậy nếu thấy phù hợp với hoàn cảnh. Sau đây là một số câu giới thiệu bạn có thể dùng trong những hoàn cảnh khác nhau. Trước tiên là theo lối xuề xoà:

Male:

Welcome to the meeting, everyone. Xin thân chào mọi người đến tham dự buổi họp.

Kế tiếp là cách trang trọng:

Male:

Good morning ladies and gentlemen. On behalf of Smith and Co, may I welcome you to our annual convention. Kính thưa quý ông bà, tôi xin thay mặt Công ty Smith chào mừng quý vị đến tham dự hội nghị hàng năm.

Theo lối xuề xòa: Male: Hello, everyone. Thanks for coming. Xin thân chào tất cả. Cám ơn quí vị đến tham dự.

And now I’ll introduce the first presenter. Và bây giờ tôi xin giới thiệu với quí vị thuyết trình viên đầu tiên. Theo cách trang trọng: English: And now, without further ado, I’ll hand you over to our first presenter, George David. Và bây giờ, để đi thẳng vào vấn đề, tôi xin nhường lời cho thuyết trình viên đầu tiên của chúng ta, George David. Theo lối xuề xoà: Male: And now, here’s our first presenter, George David. Và bây giờ xin giới thiệu thuyết trình viên đầu tiên, George David. Chúng ta thử tập nói những mẫu câu mang hình thức trang trọng sau đây. Mời bạn nghe và lập lại. Male: Good morning ladies and gentlemen. On behalf of the company. I’d like to welcome you. And now without further ado. I’ll hand you over to our first speaker. Mời bạn nghe và lập lại những kiểu nói xuề xòa sau đây:

Male:

Hello everyone. Thanks for coming. And now here’s our first presenter.

Lựa chọn phong cách ăn nói chỉ là một phần trong việc chuẩn bị cho buổi thuyết trình. Nếu muốn thuyết trình hiệu quả, xin bạn theo những lời căn dặn sau đây: 1. Xác định rõ mục tiêu chính của bài thuyết trình và phải làm sao để tất cả các phần trong bài đều phải hướng tới mục tiêu này. 2. 3. 4. Sắp xếp nội dung bài thuyết trình sao cho hợp lý. Diễn tập trước cho nhuần nhuyễn. Phải thuyết trình rõ ràng và dễ hiểu.

5. Ghi chép nội dung bài thuyết trình để khỏi bị lạc đề khi nói. Nhưng phải tránh trình bày theo lối 'trả bài' từ đầu đến cuối làm cho người nghe bị nhàm chán. 6. Sử dụng hình ảnh để bài thuyết trình thêm rõ ràng và có thêm tác động.

7. Nhớ kiểm tra các thiết bị cùng địa điểm thuyết trình trước. Phải biết cách sử dụng mọi thiết bị cần dùng. Nếu có thể, bạn hãy dượt thử với các thiết bị trước. 8. Hãy chuẩn bị một số phương án dự phòng để kịp ứng phó trong trường hợp thiết bị gặp trục trặc khi đang thuyết trình - chẳng hạn như in sẵn một số tờ rơi. 9. Nếu dùng hình ảnh cho bài thuyết trình thì bạn phải làm thế nào để mọi người có thể nhìn rõ những hình ảnh ấy. 10. Chuẩn bị trả lời trước một số câu hỏi có thể sẽ được đặt ra.

11. Tập thuyết trìn trước gương hoặc máy quay video. Làm như thế sẽ giúp bạn thấy được mình có cử chỉ gì làm người nghe chia trí hay không. Bạn cần ăn mặc cho phù hợp. Nếu không chắc, bạn cứ ăn mặc lịch sự một chút thì vẫn tốt hơn là quá thoải mái.

Quí bạn đang theo dõi chương trình 'Tiếng Anh Thương mại' của Đài Úc Châu Lesson 13: A presentation Bài 13: Thuyết trình

Xin bạn lắng nghe những từ ngữ và cách diễn tả mới trong khi tiếp tục theo dõi bài hội thoại bằng cả tiếng Anh lẫn tiếng Việt.

Harvey:

Thanks, Douglas. As you know, I’m Harvey, Chief Purchasing Officer. Our aim today is to give you an idea of what a partnership with Hale and Hearty involves. Cảm ơn Douglas. Như quí vị biết, tôi là Harvey, Trưởng Phòng Thu Mua của công ty. Mục đích của chúng tôi hôm nay là trình bày cho quí vị biết quan hệ đối tác với Công ty Hale and Hearty Foods sẽ bao gồm những gì. Our presentation is in five parts. First, I’ll give you some background information on the company. Buổi thuyết trình của chúng tôi sẽ gồm năm phần. Trước tiên tôi sẽ cho quí vị biết qua một số thông tin cơ bản về công ty. Next, Victoria will take you through the marketing process. Kế tiếp, Victoria sẽ trình bày cho quí vị biết về phương pháp tiếp thị. Thirdly, I’ll talk projected figures and then Caroline will talk about what a partnership with Hale and Hearty entails. Sang phần thứ ba thì tôi sẽ nói về các số liệu dự kiến và rồi Caroline sẽ cho biết quan hệ đối tác với Công ty Hale và Hearty sẽ bao gồm những vấn đề gì. And finally we’ll have questions and answers but if you need to ask anything, feel free to interrupt. Và sau cùng chúng ta sẽ có phần hỏi đáp, thế nhưng nếu có thắc mắc, xin quí vị cứ vìệc ngắt lời.

Thế phải làm sao để đề ra mục tiêu chính? Trước tiên Harvey đã xác định mục tiêu chính một cách rõ ràng và đơn giản. Mời bạn nghe lại câu sau đây: Harvey: Our aim today is to give you an idea of what a partnership with Hale and Hearty involves. Mục đích của chúng tôi hôm nay là trình bày cho quí vị biết quan hệ đối tác với Công ty Hale and Hearty sẽ bao gồm những gì. Sau đây là một vài cách diễn đạt tương tự khác: Male: Today I’ll be showing you how our monthly quota could be improved. Hôm nay, tôi sẽ cho quý vị thấy, làm thế nào hạn ngạch (quota) hàng tháng của chúng tôi có thể gia tăng. Female: By the end of today’s talk you’ll know how we can place your company in a winning position. Sau buổi nói chuyện hôm nay, quý vị sẽ biết được làm thế nào chúng tôi có thể đem lại lợi thế cho công ty quí vị. This presentation will act as a springboard for a forum on cost-cutting. Bài thuyết trình này sẽ là khởi điểm cho cuộc bàn luận về cắt giảm chi phí. Nào chúng ta hãy tập nói những mẫu câu sau đây. Mời bạn nghe và lập lại. English Male: Our aim today is to give you an idea of what a partnership entails. Today I’ll be showing you how our monthly quota could be improved. By the end of today’s talk you’ll know how we can place your company in a winning position.

English Male:

English Female:

Kế tiếp, Harvey nói qua về bố cục của bài thuyết trình. Đây là bước đầu tiên trong một thể thức thuyết trình được xem là rất hiệu quả. Bạn hãy nói cho người nghe biết bạn sẽ nói về vấn đề gì. Sau khi nói xong vấn đề ấy, bạn hãy tóm tắt lại nội dung phần vừa được trình bày. Làm như thế sẽ khiến người nghe cảm thấy yên tâm và tin tưởng vào khả năng của diễn giả. Nên dùng máy chiếu trong buổi thuyết trình, hay phần mềm chuyên dùng cho thuyết trình, hoặc các tờ rơi để trình bày những điểm chính yếu. Xin bạn để ý xem Harvey phác thảo những điểm chính cho buổi thuyết trình như thế nào nhé. Harvey: Our presentation is in five parts. First, I’ll give you some background information on the company. Buổi thuyết trình của chúng tôi sẽ gồm năm phần. Trước tiên tôi xin cho quí vị biết qua một số thông tin cơ bản về công ty. Next, Victoria will take you through the marketing process. Kế tiếp, Victoria sẽ trình bày phương pháp tiếp thị. Thirdly, I’ll talk projected figures and then Caroline will talk about what a partnership with Hale and Hearty entails. Sang phần thứ ba thì tôi sẽ nói về các số liệu dự kiến và rồi Caroline sẽ cho biết quan hệ đối tác với Công ty Hale và Hearty sẽ bao gồm những vấn đề gì. And finally we’ll have questions and answers but if you need to ask anything, feel free to interrupt. Và sau cùng chúng ta sẽ có phần hỏi đáp, thế nhưng nếu có gì thắc mắc, xin quí vị cứ vìệc ngắt lời. Sau đây là một số từ Harvey đã dùng để giới thiệu bố cục của bài thuyết trình. Cũng cần lưu ý ở đây là khi giới thiệu những phần tuần tự của bài thuyết trình, bạn có thể nói "first" hoặc "firstly", “second” hoặc “secondly”, “third” hoặc “thirdly”.

English Male:

First I’ll show you the figures. Trước tiên tôi sẽ trình bày các số liệu. Then I’ll talk about the market. Rồi tôi sẽ nói về vấn đề thị trường. Thirdly I’ll give you a demonstration of the product. Sang phần thứ ba tôi sẽ giới thiệu sản phẩm. After that I’ll take you through our future vision. Sau đó tôi sẽ trình bày dự tính tương lai của chúng tôi. And finally I’ll discuss the viability of the project. Và sau cùng tôi sẽ bàn về khả năng hiện thực của dự án này.

Xin bạn để ý xem Harvey nói như thế nào khi anh khuyến khích mọi người nêu câu hỏi. Harvey: If you need to ask anything, feel free to interrupt. Nếu có gì thắc mắc, xin quí vị cứ vìệc ngắt lời. Trước khi kết thúc bài học hôm nay, chúng ta nên bàn qua về ngôn ngữ cử chỉ. Đối với người phương Tây, thuyết trình viên phải tự tin, hoạt bát và và biết chủ động. Sau đây là một số lời căn dặn về cung cách thuyết trình. • • Bạn phải tạo một cung cách trông thật tự tin. Bạn luôn nhìn vào mắt người nghe. Nếu có rất đông người nghe, bạn không cần phải nhìn vào từng người một nhưng nhớ là đừng có nhìn chăm chăm vào người nào đó hay một nhóm nhỏ mà phải nhìn bao quát hết cả khán giả. Ngoại trừ lúc báo tin thảm họa nào đó, bạn nhớ mỉm cười - không những khi bắt đầu thuyết trình mà còn cả những lúc khác nữa nếu xét thấy phù hợp.• Bạn cũng cần phải di chuyển trong phạm vi sân khấu dành cho diễn giả. Trong những hội trường lớn, cử chỉ linh động sẽ tạo sự chú ý cho người nghe và lôi cuốn cả những người ngồi phía xa. • • Dùng hai cánh tay để phụ họa và tăng cường tác động cho lời nói. Giọng nói phải tự nhiên và nhiệt tình.

Và trước khi chia tay, chúng tôi xin gửi tặng bạn bài vè sau đây để giúp bạn học và thực tập với hy vọng bạn sẽ có thể nhớ được phần nào những gì đã học trong bài này trước khi chúng ta qua bài mới. English: Firstly, I’ll show it Next, I’ll tell it After that, I’ll take questions And finally, I’ll sell it. Firstly, I’ll show it Next, I’ll tell it After that, I’ll take questions And finally, I’ll sell it. Trần Hạnh mong gặp lại bạn trong Bài 14 để tiếp tục theo dõi chủ đề 'Thuyết trình'

Xin bạn ghé lại website của Ban Tiếng Việt, Đài Úc Châu, theo địa chỉ www.bayvut.com để xem toàn văn bài học cùng bài tập cho buổi học hôm nay. Ngoài ra bạn cũng có thể học những loạt bài tiếng Anh chuyên đề khác. Tiếng Anh Thương mại là loạt bài do cơ quan AMES, tức Sở Giáo dục Đa Văn hóa cho Người Lớn ở Melbourne, nước Úc, biên soạn. Bạn có thể truy cập website của cơ quan này theo địa chỉ www.ames.net.au. Thay mặt toàn ban tiếng Việt Đài Úc Châu, Trần Hạnh thân ái chào tạm biệt..

END OF LESSON 13…...

Similar Documents

Premium Essay

Total Quality Management Tqm

...Term Report on: Total Quality Management (TQM) Report submitted to: Sir Ali Mujahid Department of Management Sciences, IoBM Submitted by: Salman Rasool Junejo (Student ID: 13907) Program: MBA (AMM) Subject: Principles of Management (MAN401S) Total Quality Management (TQM) (Cool & Schendel, 1988) were of the view that since the last decade, the focus or rather emphasis in strategic management thinking process has shifted away from traditional structure and competitive positioning of any form, rather it has been diverted to internal, company/firm focused within strategic group factors. TQM works on the aforementioned theory in principal, it further goes on and says that it is an all encompassing, integrative philosophy of management for continuously and incessantly improving the quality of the products, services, practices whatever they may be. It was initially developed and worked on by American management consultants namely W. Edwards Deming, Joseph M. Juran, and Armand Feigenbaum respectively. However the methodology and nuances that comes along as how to apply it in practice was worked on by individuals such as Philip B. Crosby,  Kaoru Ishikawa along with Feigenbaum, Juran and Deming.As we see in today’s scenario which is by no co-incidence, the last decade or more so even has witnessed a fantastical growth in TQM application among all the global companies spanning different......

Words: 2447 - Pages: 10

Premium Essay

Total Management

...Pierre Danon, instilled a culture that saw the division excel for a number of years. This culture was driven by all top management and its employees in order to realise their set targets. The culture that was adopted by BT Retail was total quality management (TQM) throughout the organisation. This meant that all top management displayed and practised TQM. The author takes us through what is TQM and what are the principles that BT Retail instilled in order to gain customer satisfaction. The following principles were discussed: * Customer Focus * Continuous Improvement * Employee involvement and Empowerment * Systems Thinking. These four pillars made sure that BT Retail was able to reduce the cost of poor quality, through continuous improvement methods and early identification of problems. In turn there was a decline in defective work, decline in dissatisfied customers, very little inspection was required and an increased sense of prevention. BT retail remained to be successful because all stakeholders were involved and quality was a way of life from managers to employees. In the next session we will answer three fundamental questions on the success of BT Retail. Explain in detail the role customer satisfaction played in BT’s total quality journey. Customer satisfaction was the key fundamental goal for BT Group. The leadership of the group understood the significant role it would play in market dominance and profit maximization. In an attempt to......

Words: 2586 - Pages: 11

Free Essay

Total Rewards

...I. Company requirements for a total rewards system A total rewards system development is part art and part science that begins with a purpose and objective that encompasses the business' values and strategies. This service-based company is spread out over different geographical regions and different employee levels and structure. Therefore, it is even more important that the company aligns the purpose of this total rewards system to what the company is aiming at accomplishing. The most basic elements of a total rewards system are the compensation, benefits, work-life balance, performance and recognition, and personal and career development (World at Work, 2007). The total rewards system/program needs to offer all of these components in order to be considered “total”. For a total rewards system in such a company environment, the system has to be flexible and take into account the diversity of the company. With so many employees in so many different countries, it is important to consider the needs of these diverse peoples and how they can change from region to region and ethnicity to ethnicity. The company will also have to analyze its strategy competiveness in many different markets, so it will be required to perform many types of job analyses and surveys in order to properly determine this. For a service-based company, it is important to create clearly defined benchmarks and goals, while tied to company goals, are easily understood so that all of the......

Words: 1843 - Pages: 8

Premium Essay

Total Quality

...Total Quality Management Total Quality Management is a strategic system involving teamwork, which is essential to the success of all businesses. This process has been developed and strengthened over several decades. This has caused businesses to work together to improve their knowledge of recent technology and approaches to training. Total Quality Management helps to competitively meet the demands of customers’ by bringing organizations together with management enabling professionals to improve customer quality. Total Quality Management was developed not long after World War II. The United States occupation force’s was aiding Japan to help them develop quality systems to resolve problems concerning the telephone system. W. Edwards Deming and JM Juran were businessmen who were deeply concerned with the issues occurring in Japan. These businessmen eventually brought Total Quality Management to the United States although it was initially limited to munitions and telecommunications. It was a method of sorting out defective products from good products by careful inspection through a production line. (http://tqms.com/). Philip B. Crosby is a businessman who consistently emphasizes the importance of total quality Management through his numerous speeches. He solely believed in carefulness and doing things right the first time in order to prevent errors. Crosby thought it would be a greater loss of sales and money to neglect problems. He strongly believed that putting more money......

Words: 635 - Pages: 3

Premium Essay

Total Quality

...TQM in Manufacturing Industries * Total Quality Management: Its impact on manufacturing companies * Total Quality Management Boosting U.S. Manufacturing Industry * Total quality management (TQM) strategy and organizational characteristics: Evidence from a recent WTO member Niecy B. Dalapo BSBA 3E Prof. Rowena Gil Synthesis: Total Quality Management is the philosophy which emphasizes the system approach to the quality. This means that everyone is involved in the company from the top to bottom. The managers should responsible to the overall activities of the employees as well as the system of the business. TQM style of business is used in manufacturing industry were which it’s generally means that to ensure the quality of the product as well as the organization.The new methods of it may be developed in order to prevent this defend in the future. Over the past decade’s most Manufacturing companies’ biggest issues facing in TQM is with a variety of challenges that made production more difficult. Part of the total quality management process begins by taking random sample selections of the product and testing those samples for the characteristics that are the most important to the customer. Something that you need to be aware of is that failures in the product should not only be removed, but they should also be used as learning tools that your company can make better products. In the manufacturing industry they hire specialists to examine and......

Words: 462 - Pages: 2

Premium Essay

Strategic Management Apple Efas

...Title: Name: Institution: An External Factors Analysis Summary (EFAS) table also in some instances referred to as the External Factor Evaluation (EFE) matrix is a tool used in the assessment of external conditions of the business in strategic management (Wheelen, Hunger, Hoffman, & Bamford, 2015). To put this into perspective; the following is an EFAS table for Apple Inc.: Apple Inc. EFAS Table | External Factors | Weight | Rating | Weighted Score | Remarks | OPPORTUNITIES |   |   |   |   | High demand of iPad mini, iPhone 6 and 6 plus and Apple watch | 0.1 | 5 | 0.5 | The uptake of these new products has been good and is proving to be an additional source of revenue for Apple. | Growth of tablet and Smartphone markets | 0.09 | 5 | 0.45 | The company is well positioned and a market leader in the adoption of these new technologies. | iTV launch | 0.08 | 3 | 0.24 | This new service is picking up gradually but is not a main focus item for Apple’s management now. | Emergence of the new provider of application processors | 0.11 | 4 | 0.44 |  This will impact the pricing of products as it means Apple can get optional suppliers for the processors currently supplied by Samsung. | Obtaining patents through acquisitions | 0.06 | 1 | 0.06 | Apple is a research and development focused company and thus does not rely so much on acquisitions to acquire patents. | Strong growth prospects of mobile advertising market and iAD launch | 0.06 | 3 | 0.18 | This is a new......

Words: 751 - Pages: 4

Free Essay

Total Quality

...Total Quality Pioneers1 Total Quality Pioneers Paper University of Phoenix MGT/449 Quality Management and Productivity Mrs. Rebel Mc Clenney August 01, 2011 Tamara A. Chunn CERTIFICATE OF ORIGINALITY I certify that the attached paper is my original work. I am familiar with, and acknowledge my responsibilities which are part of, the University of Phoenix Student Code of Academic Integrity. I affirm that any section of the paper which has been submitted previously is attributed and cited as such, and that this paper has not been submitted by anyone else. I have identified the sources of all information whether quoted verbatim or paraphrased, all images, and all quotations with citations and reference listings. Along with citations and reference listings, I have used quotation marks to identify quotations of fewer than 40 words and have used block indentation for quotations of 40 or more words. Nothing in this assignment violates copyright, trademark, or other intellectual property laws. I further agree that my name typed on the line below is intended to have, and shall have, the same validity as my handwritten signature.   Student's signature: Tamara A. Chunn Total Quality Pioneers Many people ask what is Quality? According to the Webster Dictionary, Quality is a measure of excellence or a state of being free from defects, deficiencies, and significant variations, brought about by the......

Words: 514 - Pages: 3

Premium Essay

Total Recall

...* Recall to fix gas pedals and software updates that clearly had grave safety and quality implications not associated with the earlier recall. * 1.7 million vehicles were subject to both recalls. * The phenomenon of unintended acceleration is a more dynamic safety issue than stuck gas pedals on thick floor mats. * 5. How has the recall impacted Toyota’s sales? Short Term * 6. Toyota Sales Impact January 2010 * Toyota share of U.S. market in 2009 18.4% * Total US light vehicle sales grew 6.3% vs. January 2009 * Due to the recall: * Toyota suspended sales of 8 models for the last 5 selling days of the month * 8 models represented 60% of 2009 sales * Toyota sales dropped 16% vs. January 2009 * Toyota’s share slipped over 5 points to 13.5% * Camry, the number one nameplate for the last three calendar years, fell to 5 th. * 7. Toyota Sales Impact February 2010 * Total US light vehicle sales increased 13.3% over February 2009. * Toyota sales were down 8.7% vs. February 2009 * Toyota was the only major manufacturer with negative volume vs. February 2009. * February 2009 was the worst US vehicle sales month since 1980. * 8. How has the recall impacted Toyota’s sales? Long Term * 9. Long Term Impact * Toyota must fix the problem completely or lose consumer confidence * Consumer Reports has removed all recalled......

Words: 3548 - Pages: 15

Premium Essay

Total Rewards

...Total Rewards System Proposal Claudia Taylor-Berry Dr. Steven Davis HRM 533 – Spring 2015 May 18, 2015 Question # 1-Create a brief overview of the company requirements for a total rewards system. Many organizations in today’s business arena want a total rewards system that encompasses the company’s objectives and their interconnection to the total rewards system (“WorldatWork,” 2007). However, mega organizations that employ over 20,000 employees and provide services in several different countries may require a more diverse total rewards system. With that said, the organization must have a purpose, objectives, eligibility requirements, measuring techniques, funding, structure, global considerations, a timeline of detailed actions, and laws when creating their total rewards system. According to the experts, a company must consider the following core provisions as components of their total rewards system: * Cash Compensations: The employee’s base pay and incentives. * Benefits: The employee’s health care and retirement aids. * Work and Life Balance: Assisting the employee by offering tools to assist with balancing work and life. * Performance Management and Recognition: Aligning company goals with total rewards through individual and team efforts, and the acknowledgements of employee actions, behaviors, performance, and efforts in achieving company goals. * Career Advancement and Development: The employee’s career development and promotion......

Words: 2309 - Pages: 10

Premium Essay

Total Rewards

...Total rewards are not just about pay, it is everything that is valuable to an employee in relation to employment. Employees want to be rewarded for their time and energy, therefore, organizations have developed total rewards strategies to attract and retain the best employees. Describe each of the top five (5) advantages of a total rewards approach The top five advantages of a total rewards approach are increased flexibility, improved recruitment and retention, reduced labor cost/cost of turnover, heightened visibility in a tight labor market, and enhanced profitability. According to Wiley (2011), each employee enjoys a sense of flexibility; it is viewed as a pathway for employees to determine their availability for work. Employees who make choices about his or her own setting are more connected to the workplace, because they have a feeling of ownership (Storey, Wright, Ulrich, 2009). Recruitment and retention plays an important role in a total rewards approach however, organizations are plagued with shortages of top performing workers, and therefore employers are using the right approach to staffing, the best candidates, and retaining those candidates. Today’s workers are not just interested in their salary but also, other aspects of their company. According to Wiley (2011), job candidates weigh their options with numerous companies, and those companies with total rewards have a competitive advantage, because job candidates are able to view the “total value” of the......

Words: 1372 - Pages: 6

Premium Essay

Total Institutions

...born, the process of socialization occurs. We continuously interact with people at places like school, home, or work, which influence our behaviors and shape the person we become. If we lose the opportunity to interact with others, it gives us little room to construct or maintain a social identity. What a person may imagine as their own reality, can be quickly altered and replaced with new sets of rules, beliefs and even a new sense of self. Erving Goffman, a Canadian-American sociologist, describes an establishment that is capable of causing such drastic changes as a “total institution”. An example of such institution is seen in Frederick Wiseman’s documentary called, “Titicut Follies,” about a state hospital for the criminally insane in Bridgewater, Massachusetts. Through out the film, there were many instances that agreed with Goffman’s theory of what constitutes a total institution. What exactly is a total institution? According to Goffman, this term refers to a place in which people are detached from the rest of society and taken under almost complete control from the staff in charge. It is a place where people who have comparable social situations, like those in the documentary who commit crimes, but are also mentally unstable, reside. They live a confined life, where no boundaries are set for the three spheres of life which include, work, play, and sleep. (Goffman 1961) In a sense, this process tends to dehumanize the individual and strip them away from all the......

Words: 1121 - Pages: 5

Free Essay

Total Quality

...PHVA (Planear, Hacer, Verificar y Actuar), el cual establece una metodología para resolver los problemas de calidad de una empresa y conduce al mejoramiento continuo. El ciclo PHVA, se refiere a lo siguiente: P Planear: Planificar, definir objetivos y las acciones a desarrollar para alcanzarlos. H Hacer: Hacer según lo planificado. V Verificar: Evaluar o comprobar los resultados y compararlos con lo planificado. A Actuar: Ajustar o decidir lo que hay que mantener y lo que hay que corregir, es decir, sacar aprendizaje de nuestra experiencia. William Edwards Deming (14 de octubre de 1900 - 20 de diciembre de 1993) fue un estadístico estadounidense, profesor universitario, autor de textos, consultor y difusor del concepto de calidad total. Filosofía 1.- Constancia en el propósito de mejorar productos y servicios: "El Dr. Deming sugiere una nueva y radical definición de la función de una empresa: Más que hacer dinero, es mantenerse en el negocio y brindar empleo por medio de la innovación, la investigación, la mejora constante y el mantenimiento".* 2.- Adoptar la nueva filosofía: "Hoy día se tolera demasiado la mano de obra deficiente y el servicio antipático. Necesitamos una nueva religión en la cual los errores y el negativismo sean inaceptables".* 3.- No depender más de la inspección masiva: "Las empresas típicamente inspeccionan un producto cuando éste sale de la línea de producción o en etapas importantes del camino, y los productos defectuosos se......

Words: 1887 - Pages: 8

Premium Essay

Total Quality

...Total Quality Jennifer Schilling-Shaw University of Phoenix Student MGT/449 February 11, 2012 Jennifer Schilling-Shaw University of Phoenix Student MGT/449 February 11, 2012 Elements and Future Elements and Future Quality? Quality involves meeting or exceeding the customer’s desires or expectations and can form from products, services, people, processes, and surroundings (Goetsch & Davis, 2010). Most will judge the quality of services, people who provide the services, response time, price, environment, and overall satisfaction. Many different individuals have brought useful information to form total quality including Deming, Juran, and Crosby. Today all elements from total quality management are useful to help the organization meet the customer expectations and employee satisfaction. Total quality is about continuous improvement of the quality of services, products, processes, people and the environment (Goetsch & Davis, 2010). Total quality has 11 critical elements that helps grasp total quality within the whole organization. First it is important for an organization to have a strategic base that includes a vision, mission, broad objectives, and actions that will accomplish the broad objectives. Customer focus also is important which looks to satisfy both the internal customers work together within the organization surrounding the quality of product or services and external customers value the level of quality of the delivered products or...

Words: 906 - Pages: 4

Free Essay

Total Rewards

...Total Rewards System Proposal Shawn Tillman Strayer University HRM533 Total Rewards Dr. Carla Henryhand February 19, 2012 Total Rewards System Proposal 2 Total Rewards System Proposal More and more companies are realizing they get better performance from engaged and connected employees. Many are rethinking their employee strategies. They are developing new ways to identify, engage and retain the right workforce to deliver the corporate growth agenda. The total rewards strategies these organizations are adopting reflect changes to the nature of work and employee expectations. Employers have recognized that employee engagement affects the bottom line. Where rewards programs needs to be changed, and employers are taking advantage of new technology to access better information to support HR decision making. Total rewards strategy is a plan for allocating reward resources in a manner that directs the business to the successful execution of the company objectives. There are three main factors involved in developing and managing a total rewards plan: 1. A thorough understanding of the total value of all of an organizations rewards elements. 2. Its stated market competitive objectives. 3. The strategic allocation and distribution of money, and the delivery of specific and deliberate expressions to employees about what a company values and......

Words: 1772 - Pages: 8

Premium Essay

Total ..

...States participated in genocidal acts as an overall policy toward Native Americans. The Native-American population decrease since the arrival of Spanish explorer Christopher Columbus alone signals the toll colonization and U.S. settlement took on the native population. Scholars estimate that approximately 10 million pre-Columbian Native Americans resided in the present-day United States. That number has since fallen to approximately 2.4 million. While this population decrease cannot be attributed solely to the actions of the U.S. government, they certainly played a key role. In addition to population decrease, Native Americans have also experienced significant cultural and proprietary losses as a result of U.S. governmental actions. The total effect has posed a serious threat to the sustainability of the Native-American people and culture. Ideological Motivations Two conflicting yet equally harmful ideologies significantly influenced U.S. dealings with Native Americans. The first sprang from the Enlightenment and, more specifically, John Locke's Second Treatise of Government. Locke proposed that the individual had an exclusive claim to one's person. The fruits of one's labor, as an extension of the individual, then, become the laborer's property. Thus, individuals acquire property rights by removing things from the state of nature through the investment of their labor. This particular theory of property helped justify the many harmful policies against Native Americans......

Words: 3071 - Pages: 13