Free Essay

Tùng

In: Novels

Submitted By manhtung93
Words 35430
Pages 142
TEST 1
I- Choose the best answer:
1. Doctors _____ a cure to AIDS yet. A. have found B. found C. haven't found D. hasn't found
2. Do you mind _____ up? A. wash B. washing C. washed D. to wash.
3. He _____ to give up smoking since last week. A. was trying B. have tried C. has tried D. tried.
4. He enjoys _____ in the rain. A. walk B. walks C. to walk D. walking.
5. Would you like _____ to my party? A. come B. to come C. coming D. came.
6. My sister likes _____ and _____. A. dance/sing B. to dance/sings C.dancing/singing D. dancing/to sing
7. This school _____ ten years ago. A. be built B. is built C. was built D. built
8. He _____ since the day we left school. A. hasn't seen B. hasn't been being seen C. wasn't seen D. hasn't been seen
9. We spent half a year _____ this hotel. A. to build B. built C. building D. with building
10. My friend is fond of _____ TV in the evening. A. watching B. to watch C. watch D. watched
11. There is a _____ on the table. A. lamp reading B. read lamp C. reading lamp D. reading lamps
12. While I _____ TV, my sister _____ to music. A. was watching/ listening B. watched/ listened C. was watching/ was listening D. watching/ listening
13. She is bored _____ getting up early. A. with B. of C. in D. to
14. I am not used _____ up early. A. get B. to get C. getting D. to getting
15. She can't stand _____ her at home all day. A seeing B. see C. to see D. saw
16. He drives very _____ and has got two accidents this year. A. careless B. carefully C. carelessly D. careful
17. You'd better _____ at night. It's dangerous. A. not go out B. don't go out C. to go out D. not to go out
18. I'd rather _____ at home than _____ to see that film. A. stay/ to go B. staying/ going C. to stay/ to go D. stay/ go
19. He was surprised _____ her action. A. for B. with C. to D. at
20. He feels like _____ in a big city. A. live B. to live C. living D. lives
21. They are trying to look _____ new jobs. A. after B. at C. for D. forward
22. They are looking forward _____ Tet holiday. A. to have B. having C. to having D. have
23. He looked at me_____. A. angry B. angrily C. anger D. angryly.
24 This is Kensington Garden _____ every visitor from abroad admires. A. which B. what C. from where D. where
25. This is a store _____ you can buy almost everything from. A. which B. where C. what D. in which
26. It is in this house _____ he was born. A. where B. which C. that D. in which
27. He is the most intelligent student _____ I've ever taught at school. A. who B. whom C. which D. that
28. Uncle Ho was born _____ Kim Lien village. A. in B at C. from D. on
29 That man can tell us where _____. A. does John live B. is John living C. John lives D. John living
30. When I saw him, he _____ a black suit. A. wore B. was wearing C. wearing D. wears
31. Your car is different _____ mine. A. to B. in C. from D. for
32. I found history very _____. A. amusing B. amused C. amuse D. to amuse
33. Her _____ include swimming and reading. A. interests B. interesting C. interested D. interest
34. Great Opera _____ of the world can be heard at the Sydney Opera House. A. sing B. singings C. singers D. to sing
35. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world. A. office B. official C. officer D. officially
36. English tends towards _____. A. simple B. simplicity C. simplier D. simply
37. He looks _____ today than yesterday. A. good B. well C. better D. goodly
38. There is a _____ difference between the north and the south. A. region B. regional C. regionally D. regioner
39. He went to a seaside resort because he was keen on _____. A. windsurf B. windsurfing C. to windsurf D. to windsurfing
40. The teacher told the boys to stop _____. A. to make B. played C. playing D. being played
41. Mark Twain is a famous _____. A. American writer B. American playwright C. English writer D. English playwright
42. He used _____ next to me in class. A. to sit B. sit C. to sitting D. to sat
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: James Cook was born in England (43) 1728. His parents (44) poor farm workers. (45) James was 18, he found a job on a coastal ship. He worked (46) ships until he was 27 years old, and then he joined the navy. He fought (47) Canada in a war against France. In 1768 King George III made him the captain of a ship and (48) him to the Pacific. He was gone (49) nearly three years when he (50), he was a national hero.
43. A. in B. at C. on D. during
44. A. are B. be C. were D. was
45. A. while B. when C. because D. during
46. A. in B. on C. for D. under
47. A. at B. in C. to D. against
48. A. got B sent C. send D. sending
49. A. in B. since C. for D. during
50. A. got B. came C. returned D. arrived

TEST 2
I- Choose the best answer:
1. Are you looking for my sister? - She isn't at home now. She _____ to the library. A. went B. goes C. has gone D. is going
2. While I was swimming yesterday afternoon, someone else _____ my clothes. A. stealed B. was stealing C. was stolen D. stole
3. She said she met you once at the Hilton last year _____ since A. have you met her B. had you met C. did you meet D. have you met
4. I can't remember the name of the man _____ I gave you the money. A. who B whom C. whose D. which
5. Here is the address to _____ you should write. A. which B. whose C. whom D. who
6. We had a river _____ we could swim. A. in which B. on which C. to which D. at which
7. I won't be able to very much but I'll do the best _____ I can. A. that B. who C. what D. when
8. It is in this house _____ he was born A. that B. where C. which D. what
9. Who _____ the bicycle? A. invents B. was invented C. invented D. did invented
10. Do you still have a headache? - No, it _____ I am all right now. A. went B. has gone C. goes D. is going
11. I like your car. How long _____ it? A. have you had B. did you have C. you have had D. do you have
12. I bought a new jacket last week but I _____ it yet. A. didn't wear B. not weared C. haven't wear D. haven't worn
13. This is the man _____ my brother is going to marry. A. whose B. who C. which D. whose daughter
14. Thank you for _____ me about the meeting this afternoon. A. remind B. to remind C. reminding D. remembering
15. He couldn't go far because he was afraid of _____ A. to fly B. flying C. be flying D. fly
16. I can't help _____ at her mistake. A. laugh B. laughing C. laughed D. to laugh
17. He couldn't stand _____ for her so long. A. to wait B. waiting C. wait D. waited
18. It's not worth _____ a tax home. A. taking B. to take C. take D. took
19. Are you interested in _____ football. A. play B. to play C. playing D. played
20. There are many _____ in this city. A.pool swimming B.swimming pool C. swimming D. swimming pools
21. "Don't _____ in class" said the teacher. A. speak B. talk C. tell D. say
22. A lot of trees _____ in the garden at the moment. A. is grown B. is being grown C. are grown D. are being grown
23. The letter _____ by her for 20 minutes. A. was written B. has been wrote C. has written D. has been written
24. This church _____ in 15th century. A. built B. has been built C. was being built D. was built
25. A road to school _____ next month. A. is going to widen B. is going to be widened C. is going to widened D. is widened
26. An intelligent life _____ on other planets. A. is likely to be discovered B. is unlikely to be discovered C. likely to be discovered D. unlikely to be discovered
27. Who _____? A. was this book written B. wrote this book by C. was this book written by D. this book was written by
28. If it _____ fine tomorrow, we'll go shopping. A. was B. were C. will be D. is
29. If it stops _____, we'll go camping. A. rain B. to rain C. raining D. rained
30. If I _____ you, I would forget to buy that house. A. was B. were C. am D will be
31. A person who studies philosophy is a _____. A. physician B. philosopher C. physicist D. physical
32. The visitors found the story very _____. A. amuse B. amused C. amuses D. amusing
33. The little village is very quiet and _____ A. peace B. peacefully C. peaceful D. peaceless
34. Julia sings _____ than Susan does. A. more beautiful B. beautifullier C. more beautiful D. more beautifully
35. He is today _____ than yesterday. A. happier B. more happy C. more happier D. happily
36. Do not give up because of _____. A. fail B. to failing C. failure D. to fail
37. Paster, whose _____ of a cure for a rabies made him _____ was a French scientist. A. discover/ famous B. discovery/ fame C. discovery/famous D. discovered/ famous
38. In the world today there are more than 350 _____ people speaking English as their first or native language. A. millions B. thousand C. billion D. million
39. I am out of work. I get _____ every week but isn't much. A. benefit unemployment B. employment benefit C. unemployment benefit D. benefit unemployed
40. I'm really _____ looking through the "Situations Vacant" column because there are 50 applicants for every job. A. fond of B. bored C. fed up D. tired of
II. Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
There are many ways of spending free time (41) Australia. Some people are (42) of riding in Snowy Mountain or riding a surfboard in Queensland. Others loves love watching kangaroos and koalas (43) wild forests. My sister says she only enjoys (44) Sydney from the skywalk. But I myself like (45) to the Sydney Opera House (46) the great opera singers of the world (47). If you are (48) with listening to the opera singing, (49) will always be at least two (50) three other shows to suit your taste.
41. A. in B. at C. of D. for
42. A. tired B. interested C. surprised D. fond
43. A. at B. in C. to D. of
44. A. watch B. looking C. watching D. to watch
45. A. to go B. went C. going D. go
46. A. which B. that C. where D. at where
47. A. be B. can C. can be D. was
48. A. bored B. fed C. tired D. interested
49. A. it B. that C. there D. this
50. A. and B. or C. with D. to
Test 3
I- Choose the best answer:
1. I can't reach the phone because I _____ a bath. A. am having B. have C. was having D. be having
2. Don't turn off the light. I _____ a report now. A. read B. is reading C. am reading D. be reading
3. He _____ his house at seven a.m each day. A. left B. leaves C. leave D. is leaving
4. When she _____, I was reading upstairs. A. was coming B. is coming C. came D. comes
5. My mother is cooking now. She always _____ dinner for my family. A. cooks B. cooked C. cooking D. is cooking
6. I _____ in England for a few weeks now. A. has been staying B. am staying C. have been staying D. stay
7. It _____ hard all day last Sunday. A. rained B. was raining C. has rained D. has been raining
8. If he knew the facts, he _____ us what to do. A. told B. will tell C. would tell D. tells
9. Let's hurry up! We must finish _____ the wall before ten o'clock this morning. A. to paint B. painting C. paint D. painted
10. If you _____ work hard, you'll fail the exam. A. not work B. don't work C. won't work D. work
11.I must say that my great passion in my life is _____. A. studied B. to studying C. studying D. studies
12. He'd rather _____ books _____ watch TV. A. read/ than B. read/ to C. reading/ to D. reading/ than
13. Would you mind _____ me to take these chairs away. A. help B. to help C. helped D. helping
14. Mr. Kent has been out of _____ for a year. A. a work B. the work C. work D. works
15. I am sorry I can't help you now. I'm busy _____ my lesson. A. to B. X C. with D. for
16. She is very _____ up with doing the same thing everyday. A. bored B. tied C. hate D. fed
17. she doesn't enjoy looking _____ the children. A. for B. in C. after D. at
18. The long walk is tiring. We are very_____of the long walk A. bored B. fed C. tired D. hated
19. His friends are surprised _____ his success. A. in B. with C. at D. for
20. He was born _____ 2nd May 1987. A. in B. on C. at D. since
21. She has been teaching _____ school for ten years. A. at B. in C. on D. with
22. My father has been working in a bank _____ we moved here. A. for B. during C. since D. in
23. I stopped in Maid Stone _____ my sister owns a shop. A. which B. who C. where D. that
24. Several guests _____ cars were parked outside were questioned by the police. A. who B. which C. that D. whose
25. Picaso, _____ works inspired many artists, lived until he was a ripe old age. A. who B. that C. whose D. which
26. He _____ to stop drinking by the doctor. A. was advised B. advised C. is advised D. be advised
27. A lot of new machines _____ by the farm. A. was bought B. has been bought C. have been bought D. have bought
28. The price of wheat exports _____ by the government. A. is increasing B. are increased C. will be increased D. have been increased
29. We _____ by her because she doesn't feel well. A. can't help B. can't be helping C. can't are helped D. can't be helped
30. His success is _____. A. surprise B. surprised C. surprising D. surprisingly
31. We should _____ this road for better use. A. wide B. to widen C. width D. widen
32. He finally _____ in finding a new job. A. success B. succeeded C. successful D. successive
33. There is a _____ between the North and the South. A. different B. differ C. differently D. difference
34. The North can be characterized as _____, cooler, hillier. A. more industry B. industrial C. more industrial D. more industrially
35. People in the North say they work much _____ and speak more directly and honestly. A. more hard B. more hardly C. more harder D. harder
36. This park is very _____ to visitors. A. attract B. attraction C. attractive D. attracted
37. Here, in fine weather, can be seen hundreds of _____ people who have escaped for while from the noise and bustle of the town. A. luck B. unlucky C. lucky D. luckily
38. In the world today, there are 5000 to 6000 living languages, of which English is by far the _____ used. A. widely B. most widely C. most wide D. widest
39. He went to work as a driver on the Italian front where he was _____ wounded. A. bad B. badly C. worse D. badder
40. I liked the T- shirt _____ he was wearing. A. what B. which C. who D. whose
II. Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
No writer in American literature is (41) or more loved than Samuel Longhorn Clements. (42) in Missouri in 1835, he grew (43) on the bank of the Mississippi river and later adopted the (44) Mark Twain. The (45) environment inspired the two novels (46) made him famous.: "Tom Sawyer and Huckleberry Finn" ":Life on the Mississippi", told of his adventures on the river (47) of that period.
Mark Twain's life as a writer started during the Civil War. At that time he (48) as a newspaper man in Nevada and California. (49) short story "The celebrated Jumping Frog of Calaveras County" was an immediate (50) and his new career began.
41. A. more fame B. famous C. more famous D. fame
42. A. was born B. born C. is born D. be born
43. A. up B. of C. to D. with
44. A. pen name B. surname C. name D. real name
45. A. village B. city C. river D. town
46. A. where B. who C. whose D. which
47. A. ships B. trains C. boats D. planes
48. A. works B. worked C. is working D .was working
49. A. one's B. their C. his D. our
50. A. success B. successful C. succeed D. succeeding
Test 4
I-- Choose the best answer:
1. Every year thousands of people _____ in their homes. A. kill B. is killed C. will be killed D. are killed
2. Coming into the room, he saw Mary where he _____ her. A. leaves B. left C. was leaving D. had left
3. I have searched everywhere for the pen I _____ yesterday. A. loosed B. lost C. lose D. losed
4. While I was walking to school, I _____ an accident. A. was seeing B. see C. seen D. saw
5. David ... the TV set at the moment. A. was repairing B has repaired C. is repairing D. has been repairing
6. He _____ his homework for 2 hours. A. have did B. has do C. has done D. did
7. He _____ for London two years ago and I _____ him since. A. leaved/ haven't seen B. left/ didn't see C. leave/ haven't seen D. left/ haven't seen
8. When the teacher came in, we stopped _____. A. to talk B. at talking C. talking D. talk
9. How long ago _____? A. has this house built B. was this house built C. this house built D. this house was built
10. I want you _____ me alone. A. leave B. leaving C. left D. to leave
11. People in New Zealand speak _____. A. French B. Spanish C. England D. English
12. He is trying to give up _____. A. smoking B. smoke C. smokes D. smoked
13. We are tired of _____ for the weather to clear. A. wait B. waiting C. to wait D. to waiting
14. My father is fond of _____. A. finishing B. fished C. fishes D. to fish
15. My brother hates _____ early. A. to get up B. getting C. to get D. getting up
16. She'd love _____ to the party with me. A. going B. to going C. goes D. to go
17. It is likely that life _____better in the future. A. to be B. is C. will be D. must
18. I'd rather _____to the cinema tonight. A. don't go B. not to go C. not going D. not go
19. Are you ready _____ the exam? A. for B. on C. to D. with
20. Elephants in this zoo _____ twice a day. A. are feed B. are feeding C. are fed D. is fed
21. That church _____by a fire in 1950. A. destroyed B. was destroyed C. was destroying D. has been destroyed
22. He _____ since we left school. A. wasn't seen B. didn't see C. hasn't been seen D. haven't been seen
23. A new school _____ in the city at present. A. is built B. is building C. is being built D. be built
24. My TV _____ has broken down twice. A. I bought last month B. that I bought last month C. which I bought it last month D. which I bought last month
25. My father bought a motorbike _____ costs two thousand dollars. A. which B. of which C. who D. whose
26. Ann _____ children learn very well, is our math teacher. A. who B. whose C. which D. that
27. This is the shop _____ I often buy my books. A. which B. that C. where D. when
28. Dalat, _____every visitor would like to spend their holiday, is a famous resort. A. where B. which C. that D. whose
29. The story is very _____. A. interest B. interesting C. interested D. interests
30. Children will need _____ education A. well B. better C. kind D. quickly
31. He used to drive _____ than he does now. A. careful B. more careful C more carefully D. carefully
32. Isaac Newton, _____ theory of gravitation is well-known throughout the world, is a great English scientist. A. who B. which C. that D. whose
33. A man whose _____ is in physics is a physicist. A. interest B. interesting C. interested D. fame
34. A man will be different _____ he is today. A. to B. in C. from D. as
35. English is by far the most widely _____. A. using B. used C. to use D. use
36. James Watt, whose___of the steam engine made him famous, was a Scottish scientist. A. invent B. inventor C. invention D. inventing
37. Ann speaks good English but Nam speaks it _____. A. well B. good C. better D. worse
38. Mary opened her book _____. A. care B. careful C. carefully D. careless
39. Would you like to go _____ with us this afternoon? A. to swim B. swimming C. a swim D. to swimming
40. I always wanted to be a great _____. A. science B. scientific C. scientist D. invention
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
Bangkok, the (41) of Thailand, is a city of contrasts. It is an exciting, crowded, modern (42), and at the same time, a city that is full of history. The (43) of Bangkok are usually noisy and crowded (44) people. Some are (45) food, others are selling clothing, cassette tapes, flowers, or souvenirs. Visitors (46) the rice markets, the (47) temples and architecture, and the night life. They (48) enjoy the food, the shopping and the (49) Thai people. Everyone seems to smile (50).
41. A. capital B. city C. country D. town
42. A. country B. town C. city D. village
43. A. roads B. paths C. ways D. streets
44. A. for B. at C. with D. about
45. A. sell B. sold C. being sold D. selling
46. A. love B. to love C. loved D. are loving
47. A. beautifully B. beauty C. beautify D. beautiful
48. A. already B. also C. not D. yet
49. A. friendly B. friend C. beauty D. beautifully
50. A. where B. there C. when D. which
TEST 5
I-Choose the best answer:
1. Mary lives in a small apartment _____ the ground floor. A. under B. by C. in D. on
2. My sister can _____ six languages fluently. A. speak B. tell C. say D. talk
3. I'm so _____, mum! Can I have something to drink? A. thirty B. hungry C. thirsty D. angry
4. _____ Tom's sister’s birthday, John? A. When's B. How does C. what's D. Where's
5. He lives _____ the sea. A. on B. at C. in D. near
6. He doesn't have _____ experience of working in an office. A. much B. some C. an D. the
7. Do you mind _____ the cooking? A. doing B. to do C. for cooking D. to cooking
8. They gave _____ looking for her when it grew dark. A. out B. up C. in D. away
9. She is one of those who _____ money. A. enjoys to spend B. enjoy spending C. enjoy to spend D. enjoys spending
10. I spent half a year _____this boat. A. to build B. built C. building D. with building
11. I have never had any liking for cake, _____? A. have I B. haven't I C. did I D. didn't I
12. David's house is _____ to the river. A. near B. next C. between D. in front
13. There is a movie _____ the football match. A. after B. behind C. at D. on
14. _____ paper is decorated paper that is used to cover presents. A. Wrap B. Wraps C. Wrapped D. Wrapping
15. Henry is excited _____ leaving _____ India. A. in/ at B. about/ at C. about/ to D. about/ for
16. The museum is the _____ away of the two buildings. A. far B. farther C. further D. farthest
17. The film at the Center Theatre is a _____ one. A. to bore B. boredom C. boring D. bored
18. Jack loves his parents' house _____ he was born. A. which B. who C. whose D. in which
19. I'm afraid I'm not very good _____ looking after animals. A. for B. in C. at D. about
20. I'm worried _____ taking my oral exam. A. about B. that C. of D. to
21. The English language _____ in all over the world. A. speaks B. was spoken C. is spoken D. has been spoken
22. Last night when I _____ my homework, the light _____ out. A. did/ went B. doing/went C. did/ was going D. was doing/ went
23. If I _____ a bird, I _____ in a cage. A. was/ won't live B. am/ won't live C. were/ shan't live D. were/ wouldn't live
24. I can't go because I _____ my work yet. A. don't finish B. am not finish C. haven't finished D. haven't finish
25. Why don't you _____ extra lessons in the evening? A. take B. takes C. to take D. take to
26. Do you like pop music? _____. A. I would B. Yes, a lot C. No, I like it D. Yes, we are
27. The dog with white paws _____ to Joan. She loves it very much. A. belong B. is belonging C. belongs D. belonging
28. Almost everyday we go for a walk _____ after lunch. A. along the sea B. along the shore C. in the beach D. in the sand
29. The Harrisons are travelling to Paris _____plane. A. by B. on C. through D. in
30. _____do you and your brother often go to school? - We cycle. A. How B. How far C. How long D. How by
31. Mr Kent's flat is _____ the third floor of the building. A. at B. on C. in D. under
32. Where is Paula? - She _____. A. is in her room studying B. studies in her room C. in her room is studying D. was in her room studying
33. He's lazy. He never does _____ work. A. some B. any C. no D. a
34. It was a boring weekend. I _____ anything. A. didn't B. don't do C. didn't do D. doesn't do
35. Would you like to come _____ my car? A. in B. by C. on D. with
36. Using only a pen with blue ink, Sue _____ a beautiful picture of a bird. A. drews B. drawed C. drew D. drawn
37. She gives her children everything ....... they want. A. where B. who C. what D. X
38. _____? - It's about three miles from the house to the supermarket. A. How B. How often C. How far D. How long
39. Tell me _____ there is anything special that you would like to do. A. that B. which C. so D. if
40. I have an _____ to a party tonight. A. invite B. invitations C. invitation D. invited II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
Earnest Hemingway was born in Oak park, a small town (41) the state of Illinois. As a boy he was often taken on frequently hunting and fishing trips (42) his father to Michigan, the locale of many his stories, and (43) he soon got acquainted with the life of the Indians and such virtues as courage and endurance, (44) were later revealed in his fiction. After school Hemingway (45) as a newspaper reporter and then joined a volunteer ambulance unit (46) in World War I. After the war he came home (47) a hero. He lived for several years in Paris after that. He joined a group of expatriated American writers who considered (48) a lost generation. In Paris he published "Three Stories and Ten Poems" (1923) and "In Our Time" (1924) (49) his own experiences of life are revealed, and which brought him (50) immediately.
41. A. at B. in C. on D. behind
42. A. with B. for C. by D. to
43. A. where B. which C. that D. when
44. A. that B. which C. who D. it
45. A. works B. was working C. has worked D. worked
46. A. taking part B. take part C. to take part D. took part
47. A. an B. like C. as D. the
48. A .they B. them C. their D. themselves
49. A. in which B. in that C. where D. at which
50. A. famous B. fame C. famed D. famously
TEST 6
I Choose the best answer:
1. Many wild animals are now in danger of _____. A. death B. disease C. survival D. extinction
2. If doctors could discover the ____for cancer, they could save millions of people's lives. A. success B. reason C. remedy D. effect
3. One of the worst _____ that mankind has ever had is cancer. A. situation B. diseases C. conditions D. accidents
4. We would _____ lung cancer if people give up smoking. A. finish B. get rid of C. kill D. cancel
5. Mark went to the party _____ he wasn't invited. A. because B. in spite of C. however D. although
6. This shirt is _____ small for me to wear. A. so B. very C. too D. most
7. Thousands of people _____ being employed in the textile industry. A. have B. are C. has D. is
8. If she _____ so conceited, we'd like her more. A. weren't B. isn't C. hasn't been D. wouldn't be
9. I received a lot of presents _____ my eighteenth birthday. A in B. on C. at D. during
10. Nam feels _____ because he did very badly on his last test. A. happy B. happily C. unhappy D. unhappily
11. I like listening to the music programme _____ the radio. A. above B. in C. through D. on
12. She's scared of living _____ her own in a big city. A. by B. on C. for D. in
13. There are more than 6000 living languages, _____ which English is the most widely used. A. of B. for C. about D. on
14. English is regarded as an effective _____ of international communication. A. method B. solution C. result D. medium
15. It is said that _____ is better than cure. A. health B. remedy C. prevention D. surgery
16. You can use my telephone _____ you pay for the calls you make. A. as long as B. although C. however D. whereas
17. I liked the book very much _____ I didn't have enough money to buy it. A. because B. while C. but D. unless
18. Life in the city is much more _____ than that in the country. A. expense B. expenses C. expensive D. expand
19. We were planning to have a picnic but _____, it was raining heavily. A. fortune B. fortunately C. fortunate D. unfortunately
20. The _____ is the place where a particular species of animals is normally found. A. habitat B. surrounding C. region D. area
21. The _____ of this city has increased rapidly in the recent years. A. number B. population C. crowd D. total
22. The girl _____ photo was in the paper today lives in our street. A. who B. whom C. which D. whose
23. Have you got a _____ carpet than this? A. cheaper B. cheap C. cheapest D. the cheapest
24. When I _____ my new house, I _____ for a telephone. A. was buying/ asked B. were buying/ were asking C. bought/ asked D. bought/ was asking
25. She _____ to go on a diet. A. advised B. advises C. advising D. was advised
26. Alice started playing tennis _____. A. for 2 years B. since 2 years C. 2 years ago D. in 2 years
27. What would happen to our lives if the forest did not _____. A. destroy B. exist C. take place D. occur
28. Many species of rare animals have already become _____. A. disappeared B. dangerous C. extinct D. decayed
29. She will be disappointed _____ she gets the jobs. A. but B. unless C. because D. if
30. We don't like that film. It is very_____. A. bore B. bored C. boring D. boredom
31. He is starting _____ French. A. to learn B. learning C. learns D. learnt
32. Jack doesn't mind _____ at night.
A work B. works C. working D. to work
33. There are fifty _____ for this job.
A. applicants B. apply C. applications D. applying
34. My sister is _____ at cooking than I am.
A. good B. well C. better D. badly
35. My mother is _____ doing her housework now.
A. busy B. busy with C. busy in D. busy to
36. Roma used to be a _____ businessman. A. successive B. success C. successful D. success
37. Her uncle is a _____ on that ship. A. sail B. sailor C. sale D. sailer
38. The dog, _____ had been very quiet, suddenly started barking. A. who B. whose C. which D. it
39. You must give _____ smoking if you don't want to get lung cancer. A. in B. on C. by D. up
40. We've made great _____ in economy in the past few years. A. result B. effect C. business D. progress
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
William Shakespeare was the (41) writer in the English language. He was born in 1564 in Stratford- upon- Avon. (42) the age of eighteen he married Anne Hathaway, (43) was eight years (44) than himself. A few years later he moved to London, (45) he worked as a actor and a playwright. Shakespeare (46) thirty seven plays and 154 sonnets (a kind of poem). His most famous plays are the four great tragedies - Othelo, Macbeth, Hamlet, and King Lear. Shakespeare died in Stratford (47) 23 April 1616, but his plays are still very popular today. They have been translated into different languages, and many of them have been (48) into films, both in English and other languages. Shakespeare's plays are about the great issues of life - love, hatred, jealousy, power, ambition, (49) and so on. So, his plays are just relevant today as they were in the sixteenth (50).
41. A. great B. greater C. greatest D. greatly
42. A. at B. in C. on D. by
43. A. whom B. who C. whose D. which
44. A. old B. elder C. eldest D. older
45. A. which B. where C. when D. place
46. A. write B. writes C. written D. wrote
47. A. in B. on C. at D. by
48. A. did B. done C. made D. make
49. A. death B. died C. die D. to died
50. A. days B. months C. years D. century

TEST 7

I Choose the best answer:
1. That question was _____ for a child to answer. A. such difficult B. so difficult C. much difficult D. too difficult
2. I _____ any difficult so far. A. don't have B. aren't having C. haven't had D. didn't have
3. More than half of the world's periodicals are printed _____ English. A. in B. by C. of D. with
4. How _____ sugar _____ there in the jar? A. much/ are B. much/ is C. many/ are D. many/ have
5. Your brother isn't _____ to join the police force. A. enough tall B. too tall C. so tall D. tall enough
6. We are _____ of applying for job after having so many refusals. A. frightening B. bored C. frightened D. boring
7. I don't think this company can afford _____ any new staff this year. A. to employ B. to employing C. be employing D. to have employed
8. I don't know why she avoids telling us the _____ about what happened. A. true B. truth C. truly D. trust
9. This is the best film I've _____ seen. A. already B. ever C. never D. just
10. He passed the examination _____ he hadn't been studying seriously. A. because B. however C. unless D. although
11. Each of the students _____ made to answer several questions. A. was B. are C. were D. have
12. We learn foreign languages _____ know more about other peoples and countries. A. so that B. in order to C. just as D. for we
13. Vung Tau has a long beach, which is very good _____ swimming. A. in B. for C. at D. with
14. I planned to have a swim this morning but the weather is so _____. A. disappointed B. bored C. uninterested D. disappointing
15. She doesn't look _____ as she really is. A. older B. much old C. so older D. as old
16. You should tell your son _____ football in the street. It's very dangerous. A. not playing B. don't play C. mustn't play D. not to play
17. It's an hour since he _____, so he must be at the office now. A. left B. had left C. was leaving D. leaves
18. _____ is the force of the earth to attract everything to it's center. A. Pollution B. Earthquake C. Atmosphere D. Gravity
19. Mr. Ba _____ from his work two years ago. Now he lives on his pension. A. stopped B. retired C. gave up D. finished
20. What _____ the weather like during your holidays there? A. does B. did C. was D. are
21. Who'll look _____ the dogs while we are away holiday? A. for B. after C. forward to D. out
22. He usually spends hours on the river without _____ anything. A. to catch B. catch C. caught D. catching
23. This exercise is _____ than the one we did yesterday. A. easy B. more easy C. easily D. easier
24. You'll surely have an accident if you don't stop driving so_____. A. danger B. dangerously C. dangerous D. to endanger
25. People in Spain speak _____. A. Spain B. Spainese C. Spainish D. Spanish
26. My brother Tam, _____ graduated from the University of Foreign Languages, now works for an import-export company. A. who B. whose C. whom D. which
27. _____ is one of my favorite activities. A. cook B. cooker C. cooking D. cooks
28. One of the _____ diseases that mankind has ever had is AIDS. A. bad B. baddest C. badder D. worst
29. You won't get good marks if you write your answers _____. A. care B. carefully C. carelessly D. careless
30. Doctors have tried to stop people from ... but they haven't been very ... A.smoke/success B.smoker/succeed C.smoking/successD. smoking/ successful
31. Marie Curie was a great _____, who won the Nobel Prize two times. A. science B. scientist C. scientific D. scientists
32. The advertisement says people must write their ....... in English. A. applications B. application C. apply D. applicant
33. Students normally visit their old teacher's houses _____ Teachers' Day. A. in B. on C. at D. into
34. _____ you pay more attention to your work, you'll probably get poor marks in the final exam. A. If B. Unless C. Because D. However
35. She has a lot of _____ in teaching young children. A. opportunity B. experience C. intelligence D. identification
36. It is a very famous play, so you should _____ your seat well in advance. A. telephone B. manage C. purchase D. book
37. My parents usually let me _____ what I think I should. A. do B. doing C. to do D. can do
38. She really can't get used _____ told what to do. A. to be B. to being C. for being D. to have been
39. St. James's Park has a beautiful lake on _____ live a great variety of wild ducks. A. it B. that C. which D. where
40. If any body _____ question, please ask me after class. A. has B. have C. have the D. has a
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
John Lennon, (41) member of the Beatles, (42) murdered just before 11 p.m (43) the 8th December 1980, outside his home in New York City. He had just got out of a car, and was walking to the entrance (44) a voice called "Mr Lennon". Lennon turned and (45) five times. The killer threw his gun down, and stood there smiling.
Lennon was (46) to hospital in a police patrol car, but it was (47) late. The killer was 25-year-old Mark Chapman from Hawaii. Earlier the same evening he had asked Lennon for his autograph. (48) fact, he had been hanging around outside the apartment building for several days. Chapman was a (49) of the Beatles and Lennon, and had tried to imitated him in many ways. It is (50) that he even believed he was John Lennon.
41. A. a B. one C. the D. an
42. A. was B. were C. are D. is
43. A. on B. in C. at D. into
44. A. while B. after C. before D. when
45. A. shoot B. were shot C. is shot D. was shot
46. A. ran B. run C. rushed D. rush
47. A. much B. more C. and D. too
48. A. In B. At C. for D. About
49. A. man B. woman C. fan D. boy
50. A. said B. talked C. spoke D. told
TEST 8:
I- Choose the best answer:
1. Do you like jazz? You should go to the jazz festival _____ you like that kind of music. A. unless B. if C. while D. or
2. I think he will join us, _____? A. doesn't he B. don't I C. won't he D. will he
3. The flood was responsible _____ the crop. A. for damaging B. to damage C. damaging D. about damaging
4. People _____ outlook on life is optimistic are usually happy people. A. who B. whom C. that D. whose
5. Some people are _____ interested in animals than other people. A. further B. far more C. much D. most
6. This time tomorrow _____ by swimming pool. A. I'm relaxing B. I'll be relaxing C. relax D. I'm relaxed
7. The bus driver was so tired _____ the same route that he asked for a transfer. A. to drive B. of driving C. with driving D. driving
8. The police must try to catch those men _____ drive dangerously. A. they B. which they C. who they D. who
9. You _____ better be careful not to miss the train! A. would B. should C. did D. had
10. What would happen to our life if the forest did not _____.? A. destroy B. exist C. take place D. occur
11. She will be disappointed _____ she gets the job. A. but B. unless C. because D. if
12. The dog _____ had been very quiet, suddenly started barking. A. who B. that C. whom D. it
13. Why don't you apply _____ the job advertised in the paper today? A. with B. of C. for D in
14. We're made great _____ in economy in the past few years. A. result B. effect C. business D. progress
15. He types _____ than you do. A. more fast B. much faster C. most fast D. more faster
16. Home computers are more _____ used in Vietnamese families now than they were a few years ago. A. to widen B. wide C. widely D. wider
17. She has to look after the children all day because they haven’t got used to _____ after themselves. A. look B. to look C. looked D. looking
18. We waited _____ at the bus stop for an hour but the bus didn't come. A. patient B. patiently C. impatient D. impatiently
19. English is an _____ medium of international communication. A. effective B. effectively C. effect D. effection
20. Drinking much wine is _____ to your health. A. harm B. harmful C. harmless D. harmlessly
21. My brother doesn't have a job. He's _____. A. lonely B. sick C. unused D. unemployed
22. He was absent from school _____ his illness. A. because B. because of C. as D. for
23. Where have you been? I've been trying _____ you for nearly an hour. A. phone B. to phone C. phoning D. for phoning
24. Is that the woman _____ is going with Alice? A. the son of whom B. whose son C. that's son D. the son of who
25. I finally finished _____ at 7.00 p.m and served dinner. A. cooking B. being cooked C. to cook D. to be cooked
26. My sister is very _____ of collecting stamps. A. keen B. interested C. liked D. fond
27. If you leave the cake in the oven for too long, it _____. A. burns B. burnt C. will burn D. will be burning
28. Reading the newspapers is a good way of increasing your general _____. A. know B. knowledgeable C knowledge D. knew
29. The town is very _____. Thousands of tourists visit it each month. A. attract B. attractive C. attraction D. attracted
30. I hope you have not much _____ in finding this place. A. difficult B. difficulty C. difficulties D. more difficult
31. It is the first time _____. A. I come here B. I came here C. I have come here D. I will come here
32. He began looking for a job _____. A. six months ago B. for six months C. six months D. since six months
33. Jimmy is not _____ to go to school. A. young enough B. old enough C. enough old D. enough young
34. The ghost film we saw on TV last night was not _____ at all. A. frighten B. frightened C. to frighten D. frightening
35. More money _____ in education. A. should be invested B. should invest C should to be invested D. should being invested
36. Each park in London has its own _____. A. attract B. attractive C. attraction D. to attract
37. Anna looks very _____ in her new dress. A. attract B. attractive C. attraction D. to attract
38. Nam feels _____ because he did very badly on his last test. A. happy B. unhappy C. happiness D. unhappiness
39. Never put _____ until tomorrow what you can do today. A. off B. for C. in D. down
40. I'm not very keen _____ playing chess. A. of B. on C. with D. for
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps
I have always wanted to go fishing. Last summer, I went on a trip to Taiwan. (41) the last day of my vacation, I went fishing on a beautiful lake. Unfortunately, I didn't catch (42) fish, and I got bored. I decided to go (43). When I stood up, my wallet (44) my pocket and into the water. It had all my money, my passport, my plane tickets- everything. I (45) into the lake to look (46) it, but I didn't find anything. The next morning, I wasn't able to leave the hotel. I had (47) money to pay the bill and no plane ticket or passport to go home. So what did I do? I called my boss and asked (48) some money. I have (49) had (50) a terrible experience.
41. A. at B. on C. in D. during
42. A. any B. a C. an D. some
43. A. swim B. swam C. swimming D. to swim
44. A. out of B. out C. of D. into
45. A. jump B. jumping C. to jump D. jumped
46. A. for B. after C. into D. out
47. A. any B. much C. some D. no
48. A. X B. for C. after D. to
49. A. ever B. still C. never D. just
50. A. so B. too C. also D. such

TEST 9

I- Choose the best answer:
1. I don't mind you ....... home late as long as you don't make so much noise. A. go B. to go C. going D. went
2. The girl ....... photo was in the paper today lives in our street. A. who B. whom C. which D. whose
3. The ....... of this city has increased rapidly in the recent years. A. number B. population C. crowd D. total
4. The ....... is the place where a particular species of animal is normally found. A. habit B. surrounding C. region D. area
5. My younger brother would like to become a computer ....... A. program B. programmer C. to program D. programmed
6. The lazy student felt ... about his coming examination because he had hardly leant anything at all. A. easy B. easier C. uneasy D. not easy
7. Foreigners who learn English normally have difficulty with its ....... A. pronounce B. pronunciation C. pronounced D. pronouncing
8. The company is not taking on any new ....... this year. A. to employ B. employer C. employee D. employ
9. The old couple have saved a lot of money for their ....... A. retire B. retiring C. to retire D. retirement
10. I admire the ....... use of color in her paintings. A. effection B. effective C. to effect D. effecting
11. English is a ....... easy language for Swedes to learn. A. compare B. to compare C. comparatively D. comparison.
12. We walked to the ....... bus stop in ten minutes. A. near B. nearer C. next D. nearest
13. She can't apply ....... the job because she doesn't have enough qualifications. A. in B. for C. to D. at
14. More than half of the world's ....... are printed in English. A. period B. periodic C. periodicals D. periodically
15. Did anyone ask you to make a ....... at the reception? A. speaking B. speech C. to speak D. speak
16. Mark Twain was born in Missouri ....... 1835. A. on B. for C. in D. at
17. He won't pass the exam ....... he works hard. A. if B. unless C. or D. whether
18. They are the children ....... won the match yesterday. A. whose B. who C. whom D. which
19. We would go camping ....... the weather were fine. A. although B. if C. but D. however
20. He has ....... in giving up smoking. A. to succeed B. successful C. unsuccessful D. succeeded
21. On a spaceship gravity is zero and everything seems to....... A. fly B. flying C. float D. floating
22. It's the English language ....... is used as an official language in 44 countries. A. which B. that C. who D. whom
23. A person who teaches at university is a ....... A. teacher B. lecturer C. professor D. student
24. What's the place ....... you stand and wait for a train? A. when B. where C. which D. that
25. Vietnam is a ....... country. A. develop B. developed C. developing D. to develop
26. Phone the ....... if the lights don't work. A. electric B. electrician C. electrify D. electricity
27. I borrowed the money ....... the bank. A. to B. of C. for D. from
28. We ....... Betty since she moved to our neighborhood. A. have known B. had known C. are knowing D. knew
29. Do we ....... attend the dance? A. ought B. have got to C. must to D. have to
30. My sister is ...... than me. A. much older B. much elder C. most older D. more older
31. You should hear Lucy play ....... guitar. A. the B. one C. some D. a
32. Betty ....... a lot of presents on her birthday. A. was given B. gave C. was giving D. was been given
33. I'm really looking ........ Christmas this year. A. after B. out for C. into D. forward to
34. ....... can come to the club. You don't need to be a member. A. Someone B. Every C. Each one D. Anyone
35. The dog must ....... to the vet. A. taken B. be taken C. be take D. take
36. My nephews speak French really ....... A. good B. better C. well D. best
37. There is ....... food left but not enough for everyone. A. little B. a little C. few D. a few
38. ... luggage is this? - It's Karen's A. What B. Which C. How much D. Whose
39. ....... have you been playing the flute? - Since 1992. A. When B. Since C. How long D. How long ago
40. The meeting will start when everyone ....... A. will arrive B. arrives C. is arriving D. will be arriving
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
Steven Spielberg was born in Ohio. He is one of the most (41) filmmakers in recent times, and in his (42) he has earned millions (43) dollars. He has been making movies (44) 1961. His first film was a war movie, Escape to Nowhere, (45) was made when he was only 13. He studied English literature at California State University and then worked in the television division (46) Universal Studios in Hollywood for seven years.
In 1975, he made the movie Jaws, which (47) very successful, and (48) him rich and famous. Since then, he has made more than 30 movies, including the box- office hits Close Encounters of the Third Kind, Indiana Jones, ET, and Jurassic Parkura. He has also directed (49) serious movies, like Schindler's List and Saving Private Ryan, and he has produced a lot of hit movies. In 1994, he formed a new Hollywood studio, Dreamworks. Recently, Dreamworks has been (50) Microsoft to produce interactive computer games and videos.
41. A. success B. unsuccess C. successful D. unsuccessful
42. A. job B. career C. work D. profession
43. A. of B. in C. work D. about
44. A. ago B. for C. since D. in
45. A. who B. whom C. whose D. which
46. A. in B. at C. into D. near
47. A. were B. is C. are D. was
48. A. to make B. made C. makes D. make
49. A. some B. much C. more D. most
50. A. worked B. work C. to work D. working TEST 10
I- Choose the best answer:
1....... eight musicians in the band. A. They will consist B. They are being C. There is D. There will be
2. We are very grateful ...... your help. A. to B. at C. with D. for
3. He ....... wear a pair of glasses. A. used to B. used C. use D. use to
4. Do you remember Mrs Goddard, ....... taught us English composition? - I certainly do. A. who B. whom C. that D. which
5. It was too small. It wasn't ....... A. enough big B. big enough C. fairly big D. rather big
6. There is too much noise in this room. I can't understand what ....... A. is the professor saying B. is saying the professor C. that is the professor saying D. the professor is saying
7. Don't forget ....... home as soon as you arrive at your destination. A. to call B. calling C. having called D. to be called
8. They wanted to know if the woman had died of the rare ...... A. illness B. pain C. ache D. hurt
9. NewYork, Tokyo and Paris are all....... A. big cities B. capital cities C. central cities D. in Europe
10. I'll see you ....... A. short B. after C. next D. later
11. Go and sit ....... Richard. A. beside B. next to C. by D. all are correct
12. This is the boy ...... father is an architect. A. who B. his C. whose D. which
13. I ...... English for 6 years now. A. am studying B. will have studied C. have been studied D. have been studying
14. My uncle has given up ....... A. smoke B. smoking C. to smoke D. smoked
15. Have you been Ho Chi Minh city? A. Until you not B. Already not C. Still not D. Not yet
16. I've got a new grammar book. - ....... A. How many cost? B. How much price? C. How much is it? D. How much you pay?
17. At four o'clock Mr Huchinson still had some ...... to do in his garden. A. work B. job C. effort D. take
18. He has always been generous and he still ....... A. has been B. was C. is D. has
19. Thank you for ....... me. A. invite B. invited C. inviting D. invitation
20. The lesson is ....... difficult that nobody can understand it. A. so B. such C. very D. a lot
21. That umbrella is ....... A. our B. our's C. ours D. to our
22. What ....... to the beggar? A. did happen B. was happened C. happening D. happened
23. Please smoke in the ....... room. A. smoke B. smokes C. smoking D. smoked
24. We've got ....... food in the house. A. plenty of B. plenty C. lots D. very much
25. Up to now I ....... a lot of information about her. A. would learn B. have learnt C. have learn D. will learn
26. Mrs Smith, ....... husband is a diplomat, gives cooking lessons. A. whom B. who C. whose D. who's
27. He was arrested. He ....... A. escaped B. was caught C. was stopped D. was seen
28. He heard a noise ....... coming from the bar. A. which was B. who was C. that is D. which is
29. I live a few yards ....... the bus stop. A. off B. away C. from D. with
30. We ....... in this village 10 years ago. A. have lived B. were living C. used to live D. lived
31. I have a lot of books, ....... which I haven't read. A. many of B. most of C. some of D. all are correct
32. I'm sorry. I haven't got any money. I've ....... my wallet at home. A. missed B. left C. let D. forgotten
33. If someone ....... into the store, smile and say, " May I help you?" A. comes B. came C. would come D. could come
34. The children have gone ....... A. for shopping B. to shop C. shopping D. to make shopping
35. Life on earth ....... destroyed unless nuclear tests stop. A. would be B. will C. will be D. is
36. The doctor succeeded ....... the patient's life. A. when he saves B. saving C. to save D. in saving
37. She eats too much and now she is ....... A. weighed B. weight C. overweigh D. overweight
38. Lots of people ....... yoga to relax. A. give up B. take up C. do D. make
39. The people ....... thought he was a bit strange. A. which he worked with B. with which he worked C. with whom he worked D. he worked with
40.A musician is a person ....... music. A. who plays B. whose C. who play D. which plays
41. Do you know a good ....... to paint my house? A. painting B. paint C. who D. painter
42. Please don't touch anything ...... the police arrive. A. when B. if C. unless D. until
43. These apples are different ....... the ones you bought yesterday. A. from B. with C. at D. about
44. He spent a lot of time ...... reading books. A. on B. at C. in D. no word is needed
45. They treat women ....... more equally than people in the North. A. very B. too C. so D. much
46. Many Welsh people speak English as their ....... language. A. home B. first C. family D. mother
47. Even if you can't stop driving altogether, at least try to cut ....... A. off B. down C. up D. out
48. The crowd at a football match are often ....... A. excite B. excited C. exciting D. being excited
49. If there ....... gravity, water wouldn't run down hill. A. aren't B. isn't C. wasn't D. weren't
50. Your brother is very tall. What is his exact .......? A. size B. length C. height D. measure

TEST 11

I- Choose the best answer:
1. ....... already left by the time I arrived. A. He is B. He has C. He was D. He'd
2. He is good ....... all sports. A. at B. in C. into D. with
3. I felt frightened. It was ....... experience. A. frightening B. a frightening C. the frightening D. one frightening
4. I don't want ....... milk today. A. some B. any C. no D. many
5. If you ....... someone else, who would you like to be? A. can be B. have been C. are D. could be
6. How long will it ....... to get there? A. cost B. lose C. make D. take
7. Nobody has ....... done this before. A. any B. can have C. have D. ever
8. There isn't ....... food in the house. A. none B. no C. some D. any
9. He ....... on his history studies all yesterday morning. A. used to work B. had worked C. was working D. has worked
10. How fast did he drive? ....... 301 miles an hour. A. At B. With C. To D. By
11. He sometimes ....... in bed until noon. A. stay B. is staying C. stays D. staying
12. What has happened ....... this poor man? A. with B. on C. for D. to
13. My friend, Herbert, has always been fat. He ....... still fat. A. was B. has C. has been D. is
14. That villa looks very old. When ...... it built? A. was B. does C. did D. is
15. Will you ....... to finish your homework? A. be able B. capable C. able D. opposite
16. He speaks English .......he speaks French. A. gooder than B. worst than C. better than D. more better than
17. What did he find? - He was surprised at what ....... A. did he find B. he find C. he found D. he has found
18. Everyone is ....... his best. A. making B. saying C. working D. doing
19. Wine is made ....... grapes. A. from B. of C. on D. with
20. We can live ....... nothing but water for about one month. A. by B. for C. on D. with
21. "War and Peace" ....... the longest book I've ever read. A. are B. were C. is D. was
22. Little boys like ....... trees. A. climb B. climbing C. swing from D. having a swing
23. I'm terribly sorry. 'Terribly" means ....... A. quite B. quiet C. very D. extremely
24. A ....... teaches or does research in physics. A. physicist B. mathematician C. chemist D. physician

25. I've got no money. Can you ....... me five pound. A. lend B. borrow C. rent D. do
26. Big Ben is the ....... clock in London. A. famousest B. most famous C. more famous D. famouser
27. I shall be ready ....... a moment. A. for B. in C. with D. on
28. Have you ever gone abroad? - No, ....... A. I never have B. I have never C. I have D. I have ever
29. Fred was sent to school ....... the age of six. A. at B. in C. on D. from
30. What's the name of the song.......those girls are singing? A. what B. whom C. who D. which
31. Is this film worth .......? A. to see B. seeing C. see D. to have seen
32. It was so late that I ...... take a taxi. A. have to B. was to C. must D. had to
33. It was made ...... copper. A. by B. from C. of D. in
34. We spent the ....... days on the beach. A. few last sunny B. last few sunny C. last sunny few D. few sunny last
35. Please drive....... You are making me nervous. A. slow B. more slowly C. more slow D. slowlier
36. A machine can work 100 time as fast as any person ...... A. can B. work C. did D. could
37. Mary would lend me some money if I ....... her. A. ask B. am asking C. will ask D. asked
38. You will not succeed ....... working harder. A. unless B. if C. without D. although
39. If you hurry, you will be there ....... midnight. A. until B. while C. on D. by
40. ....... does he call? - Once a month. A. How seldom B. How long C. How soon D. How often
41. I'd rather ....... camping with them. A. went B. going C. go D. am going
42. I'd like to thank you ....... what you have done. A. by B. X C. for D. on
43. We won't go out ....... it stops raining. A. if B. if not C. unless D. when
44. She is the woman ....... I wrote. A. to whom B. whom to C. who D. whose
45. The house ....... five months ago. A. has completed B. completed C. was completed D. has been completed
46. ....... did Lucy come? - By train. A. When B. How C. Why D. Where
47. ....... a good weekend. A. Make B. Spend C. Pass D. Have
48. It looks ....... than it really is. A. high B. higher C. much high D. far high
49. A film fan is a person who ....... films. A. makes B. sees C. enjoys seeing D. possesses
50. Tim is in Australia. He went ....... Australia six months ago. A. to B. in C. at D. into
TEST 12
I- Choose the best answer:
1. Annette is a short story writer. She ....... several books of short stories, and she ....... several rewards for her books. A. wrote/ won B. has written/ won C. writes/ win D. has written/ has won
2. At the moment, she ....... a detective story. A. writes B. wrote C. is writing D. has written
3. Linh ....... in Hanoi but her brother Minh ....... in Thai Nguyen. A. lives/ is living B. lives/ lives C. living/ living D. live/ living
4. I have to leave before seven, so ....... A. can you B. do you C. are you D. have you
5. My brother is not keen ....... pop music. A. to listen B. listening to C. on listening D. on listening to
6. You ....... better be careful not to miss the train. A. would B. should C. did D. had
7. It is written English, which is not systematically phonetic that ....... difficulties to foreigners. A. causes B. gives C. makes D. does
8. Isaac Newton was an English physicist ....... theory of gravitation is famous throughout the world. A. which B. who C. whose D. that
9. ....... among young people is now a serious problem in many countries in the world. A. employ B. employment C. unemployed D. unemployment
10. John is from England. He is not used ....... on the right side of the road. A. to drive B. to driving C. of driving D. driving
11. I'm glad. I've succeeded ....... persuading him to phone her. A. in B. at C. with D. of
12. It rained so ....... that after only half an hour everywhere was flooded. A. heavy B. heavier C. heavily D. more heavily
13. Are you free ....... Saturday evening? A. in B. at C. on D. for
14. His father was a farmer who died before his son's birth. His mother, uncle and grandmother took care ....... him A. for B. after C. of D. in
15. His son became famous ....... the age of 21. A. with B. at C. for D. in
16. In 1669 Isaac Newton was appointed professor and began giving lectures ....... mathematics. A. on B. for C. in D. with
17. He wasn't interested in ...... until he grew older. A. mathematics B. mathematician C. mathematical D. mathemat
18. You look ....... in a new dress. A. more beautiful B. beautify C. beautifully D. more beautifully
19. His first ....... experiment was carried out in 1658. A. physics B. physician C. physical D. physicist
20. ....... who invented the steam engine, was a famous Scottish inventor. A. James Watt B. Faraday C. M. Curie D. Einstein
21. If you let an object off your hand, it will certainly ....... A. fall B. fly C. run D. move
22. If our sources of energy ends, our life ....... A. will destroyed B. destroys C. will destroy D. will be destroyed
23. Mary looks very ...... A. success B. successful C. successfully D. sadly
24. Children enjoy ...... in the river. A. swim B. swimming C. swam D. to swim
25. I ....... many young men since I came here in June. A. has seen B. saw C. have seen D. see
26. Sleep is ....... to our health. A. necessity B. necessary C. necessarily D. necessitate
27. Football is one of the most ....... games of English people. A. popular B. popularly C. popularity D. popularize
28. We ....... English as an effective means of communication. A. speak B. have C. study D. find
29. She tried to work ....... so that she could pass the exam. A. hardly B. harden C. hard D. hardship
30. The peace ....... Oxford once knew has been swept. A. which B. who C. whom D. where
31. Those are your shoes, .......? A. aren't those B. aren't you C. aren't they D. are not they
32. If man continue cutting down forests, the life on the earth....... affected. A. will be B. would be C. could be D. would have been
33. Hyde Park has Speakers' corner ....... one may say anything one pleases. A. which B. that C. when D. where
34. English ....... in many parts of the world. A. speaks B. is spoken C. is speaked D. is spoken
35. Someone has stolen my bicycle. My bicycle ....... A. has stolen B. has been stole C. has been stolen D. has been stolen
36. A/ An ....... is a person who gives lectures, especially at a university or college. A. story teller B. orator C. lecturer D. speaker
37. I'm fed up with ....... the same TV programme every night. A. watch B. watching C. to watch D. watched
38. He'd like to buy a ...... newspaper. A. week B. weekdy C. weekly D. day
39. A person who studies life of plants and animals is called a ...... A. geologist B. physicist C. biologist D. chemist
40. This is my friend, ...... I went to the zoo yesterday. A. with whom B. whom C. who D. whose
41. The earth moves round the sun without ....... A. stoping B. stop C. to stop D. stopping
42. She is ....... to come from city. A. likely B. like C. seem D. alike
43. I don't know where ....... A. does she come B. she does comes C. she comes D. is she comes
44. Michael's afraid ....... spiders. A. about B. from C. for D. of
45. I remember ....... him before. A. to have seen B. saw C. to see D. seeing

II- Read the following passage and choose the best answer:
Mercury is the smallest member of the sun's family. It is only 3.100 miles across. It is also the sun's swiftest planet. Its yearly journey round the sun is only 85 days.
Mercury always keeps one side towards the sun. On this side it is always day, on the other side always night. We only see the lighted side.
Mercury appears to us like a yellowish orange star. The nearest planet to the sun, it is always seen near the sun, either just before sunrise or soon after sunset. People sometimes call mercury the morning star or evening star.
Mercury is half the size of the earth. Because it is much lighter, it has much less gravity. If you can visit Mercury in a spaceship, you will find it a strange world. Its low gravity makes you feel very light. If your weight on earth is 100 pounds, your weight on Mercury is only 27 pounds.
Looking at the sun from Mercury, you can see that it's much more brilliant than it is seen from the earth. And the yellow centre of the sun appears three times bigger from Mercury.
On its lighted side, Mercury's temperature is about 300 degrees centigrate. But the dark side is extremely cold, but 150 degrees below zero so mercury is probably the coldest as well as the hottest of the planets.
46. A. Mercury is ....... A. the sun's fastest planet B. the coldest planet C. the hottest planet D. all are correct
47. We cannot see the dark side of Mercury because ....... A. it moves very fast. B. it always appears just before sunrise or soon after sunset. C. it always keeps one side towards the sun. D. it is too far for us to see.
48. When can we see Mercury? - We can see it ...... A. just before the sunset B. just before sunrise C. after the sunset D. both A and C are correct
49. Why do we weigh much on the earth than on Mercury? - Because ....... A. Mercury is nearer to the sun. B. Mercury has got less gravity than the earth. C. Mercury is much hotter. D. none are correct.
50. Why does the sun look bigger when it is seen from Mercury? - Because ....... A. Mercury is the smallest planet of the sun. B. Mercury is nearer to the sun. C. Mercury is a light planet. D. It only takes Mercury 88 days to move round the sun.
TEST 13
I- Choose the best answer:
1. The city is now crowded with people who ...... for employment. A. are looking B. is looking C. look D. were looking
2. What ....... when I phoned last night? A. you were doing B. did you do C. were you doing D. you doing
3. It is 10 p.m. I ....... for two hours. A. am studying B. was studying C. studied D. have been studying
4. I ....... a very good programme on TV last night. A. saw B. see C. see D. was seeing
5. While I ....... this morning, I lost my money. I don't know how. A. shopped B. was shopping C. am shopping D. shopping
6. Last week the police ....... Alan in his car because he ....... at over eighty miles an hours. A. stoped/ drove B. was stopping/ driving C. stopped/ was driving D. stopped/ drove
7. What's that smell? - Something ...... in the kitchen. A. are burnt B. are burning C. burns D. is burning
8. He ...... thirty cigarettes a day. A. smoke B. smoked C. is smoking D. smokes
9. He spends two hours a day ....... the piano. A. to practise B. practise C. practising D. practised
10. If we don't stop ....... down trees, forests ....... A. to cut/ will disappear B. cutting/ disappear C. cutting/ would disappear D. cutting/ will disappear
11. He often ....... to the zoo on Sunday when he was a boy. A. goes B. was going C. went D. is going
12. I don't know Carol's husband. I ....... him. A. never meet B. never have met C. never met D. have never met
13. Hello, Susan. Is Alan here? - No. I'm afraid, he ....... out. A. goes B. went C. going D. has gone
14. What is ...... at the cinema tonight? A. at B. on C. for D. in
15. We saw her ....... football in the schoolyard. A. to play B. play C. is playing D. playing
16. This town is famous ....... its beautiful resort. A. as B. in C. for D. at
17. I'm sorry ...... breaking the disk. A. about B. for C. in D. of
18. I liked T-shirt ....... he was wearing. A. which B. that C. who D. whose
19. You ...... better be careful not to miss the train. A. would B. had C. should D. did
20. I've never eaten this food before. A. It's the first time I've eaten this food. B. It's the most tasty food I've ever eaten. C. I've never eaten such a good food before. D. The food is so good that I've never eaten before.
21. It was ....... to see him again. A. wonder B. wonderful C. wonderfully D. more wonder
22. People are ....... to discover an intelligent life on the other planets. A. liking B. liked C. unlike D. unlikely
23. If they knew the danger, they would it ....... A. differ B. differently C. different D. difference
24. ......, he didn't get an accident. A. Lucky B. Unlucky C. Luckily D. Luckyly
25. If we find out the remedy, we would save thousands of people's lives and bring ...... to many people. A. happy B. happyness C. happily D. happiness
26. The leading causes of ...... in many developing countries are now heart disease. A. die B. dead C. deadth D. deadly
27. Smoking cigarette is ....... to our heath. A. harm B. harmful C. harmless D. unharm
28. English has become an ...... language in many countries. A. office B. officer C. official D. officially
29. Fresh air is of great ....... to our health. A. use B. useful C. useless D. disused
30. ....... is better than the cure. A. Prevent B. Preventing C. Prevention D. To prevent
31. Lack of ...... would lead to the rapid advance of the process of extinction. A. to attend B. attending C. attention D. attendance
32. Many wild animals are in ...... of extinction. A. dangerous B. danger C. endanger D. dangerously
33. Bacterial are very ...... to our life. A. help B. helped C. helpful D. helpless
34. Some people are ...... in animals than in other people. A. more interest B. more interesting C. interest D. more interested
35. The lesson this year are longer and more difficult than ...... of last year. A. lessons B. that C. these D. those
36. There ...... a lot of changes in the past few years. A. has been B. was C. were D. have been
37. Can you tell me what time .......? A. did they arrive B. they did arrive C. they arriving D. they arrived
38. I'll phone you when I ....... in Paris. A. arriving B. arrive C. am arriving D. will arrive
39. Who is it? A. It's she B. She's Marry C. It's Marry D. I'm Marry
40. New Zealand is a/ an ...... country. A. speak English B. English spoken C.speaking English D. English speaking
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
Five thousand (41) gathered in a demonstration in front of Parliament House to (42) the increase in the price of wheat export.
Most of them were (43) the North Eastern part of the country (44) has just been hit heavily by the snow fall.
Mr Naruan, Head of the Wheat Growers' Union of the area (45) our reporter that if the government had agreed to increase the price of wheat export and lowered the price of machine import, the farmers' life (46) not have been so hard (47) also said due to the government's policy, hundreds of farmers were prepared to (48) the country- farming area in the country (49) abandoned. Dairy farming would (50) the same problem.
41. A. workers B. farmers C. teachers D. doctors
42. A. ask B. demanding C. demand D. demanded
43. A. at B. from C. on D. for
44. A. which B. who C. whose D. where
45. A. said B. spoke C. tell D. told
46. A. will B. can C. would D. had
47. A. he B. they C. it D. she
48. A. left B. leaving C. leave D. go
49. A. be B. is C. was D. were
50. A. to face B. facing C. faced D. face

TEST 14

I- Choose the best answer:
1. Tom is not used to ...... up early. He is late for school very often. A. get B. got C. getting D. having got
2. She used to ...... next to me in class. A. sit B. sitting C. sat D. having sat
3. I'd like ....... a birthday party on Sunday. A. giving B. to give C. give D. to giving
4. A person who drives is a ...... A. drive B. drivers C. driving D. driver
5. People can live ...... there is water. A. which B. why C. where D. how
6. My father ...... to work hard recently. A. has able B. is able C. has been able D. have been able
7. How many lessons ....... up to now? A. are you studying B. did you study C. you have studied D. have you studied.
8. I ....... her since we ...... students. A. have known/ are B. know/ are C. knew/were D. have known/ were
9. This is the place ...... I met her five years ago. A. where B. which C. that D. whom
10. He is the best teacher ....... has ever taught at our school. A. who B. whom C. that D. which
11. I saw a lot of people and horse ...... went to market. A. they B. that C. which D. who
12. My father is a person ...... opinion I respect most. A. who B. whom C. whose D. that
13. It is in this house ....... I was born. A. where B. which C. that D. in which
14. He used to borrow my pen. A. My pen used to borrow by him. B. My pen was used to borrow by him. C. My pen used to be borrowed by him.D. My pen was used to be borrowed by him.
15. Nobody has seen him since then. A. He wasn't seen since then. B. He has been seen by nobody. C. He has seen them since then. D. He hasn't been seen since then.
16. Children are doing their homework now. A. Children's homework is done now. B. Children's homework is being done now. C. Children’s' homework are being done now. D. Children's homework is being done now.
17. When did they built this house? A. When this house was built/ B. When is this house built? C. When did this house build? D. When was this house built?
18. A person who teaches at school is a ...... A. student B. teacher C. professor D. lecturer
19. How long did you spend ...... this letter? A. writing B. wrote C. to write D. write
20. My sister can't help you now. She is busy ....... A. cooking B. to cook C. with cooking D. cook
21. Are you afraid ....... going out at night? A. of B. in C. for D. on
22. Are you tired ....... walking long? A. at B. in C. with D. of
23. We spent our last summer holiday in Dalat ...... a week. A. in B. on C. at D. for
24. He has been teaching at school ...... last year. A. in B. since C. for D. X
25. He is trying to give ....... smoking but I think he can't. A. up B. off C. in D. over
26. I learn English badly but he learns it ....... than me. A. badly B. more badly C. better D. worse
27. Of the two sisters, Maria is the ....... A.more intelligence B. intelligent C. more intelligent D. most intelligent
28. If you eat too much, you'll be ....... A. weightless B. underweight C. overweight D. weighter
29. Her uncle is a ....... on that ship. A. saler B. crew C. sail D. sailor
30. He couldn't go far because he was afraid of ....... A. to fly B. flying C. be flying D. being flying
31. The climate in England is ....... than in Vietnam. A. cold B. colder C. coldest D. as cold
32. Mary is ....... her father. A. as clever as B. so clever as C. clever than D. as clever
33. That is the ....... story I've ever heard. A. more unusual B. unusual C. unusual D. less unusual
34. If she knew it, she ....... to come with us. A. will refuse B. would refuse C. refuses D. would refused
35. If I have time, I ....... this book tomorrow. A. read B. will read C. would read D. would have read
36. I'm worried ....... taking my oral exam. A. about B. that C. of D. to
37. Many famous people did not enjoy immediate ....... in their lives. A. succeed B. success C. successful D. successive
38. Albert Einstein, one of the greatest ....... of all time performed badly in most of his high school courses. A. science B. scientist C. scientific D. scientists
39. Thomas Edison, the ....... of the light bulb made him famous. A. invent B. invention C. inventor D. inventing
40. James Watt, whose invention is the steam engine, was a famous Scottish ....... . A. engineer B. mechanic C. musician D. electrician
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
The leading causes of (41) in many developing countries are now heart disease, cancer, accident, flu, pneumonia etc. Moreover cigarettes, alcohol, physical inactivity and overeating also add to the causes of several of these killing diseases. Medicine has little help to offer, however, to persons (42) can not rid (43) habits harmful to their health. Surgery is the only (44) to offer any chance of survival for people (45) lung cancer.
Although psychiatrists tried to stop people (46) drinking, they haven't been very (47). Neither have doctors. How then (48) our health improved? The answer is simple, though perhaps not very pleasing. Ordinary persons can do it (49). They (50) able to make good advances in the prevention of diseases.
41. A. die B. died C. death D. dead
42. A. who B. whose C. which D. when
43. A. up B. with C. of D. off
44. A. means B. way C. road D. path
45. A. by B. in C. with D. of
46. A. of B. from C. with D. for
47. A. succeed B. success C. successful D. succession
48. A. can B. must C. needn't D. does
49. A. yourself B. itself C. themselves D. theirselves
50. A. is B. was C. were D. are

TEST 15

I- Choose the best answer:
1. Please wait for while. The manager ....... busy now. He ....... to one of the staff. A. is/ talks B. has been/ talks C. is/ is talking D. was/ is talking
2. Where ......., Tom? A. are you going B. you are going C. you going D. do you go
3. We ....... the town at about four o'clock yesterday. A. was leaving B. left C. leave D. had left
4. She ....... some cakes. A. just eats B. has just ate C. just has eaten D. has just eaten
5. If there ...... your help, I wouldn't succeed in my work. A. wasn't B. wouldn't be C. were D. weren't
6. If I ....... you, I would help her with money. A. am B. was C. were D. had been
7. I met her while she ....... to her office. A. drove B. drives C. was drove D. was driving
8. My father ....... in that factory since last year. A. is working B. was working C. worked D. has been working
9. When he comes, I ...... you. A. phone B. would phone C. will phone D. am going to phone
10. I always read the newspaper while I ....... for the bus. A. am waiting B. wait C. will wait D. was waiting
11. She ....... her homework. A. already did B. already done C. always has done D. has already done
12. If it ....... fine tomorrow, we'll go to the beach. A. will be B. is C. was D. be
23. His boss made him give up the job. A. He was made giving up the job by his job. B. He was made to give up the job by his boss. C. He was made to be given up by his boss. D. The job was made to be given up by his job.
14. My mother is feeding the fowls. A. The fowls are going to be fed by my mother. B. My mother is having the fowls fed. C. The fowls are fed by my mother. D. The fowls are being fed by my mother.
15. They are going to open a new school in the city. A. A new school is being opened in the city. B. A new school is going to open in the city. C. A new school is going to be opened in the city. D. They are going to have a new school opened.
16. He'd rather ...... up late tonight. A. stay not B. doesn't stay C. stayed D. not stay
17. The ...... I get to know you, the ....... I understand. A. most/ least B. more/ least C. more/ less D. much/ less
18. The man went back to the town ....... he was born. A. which B. where C. that D. who
19. This is the color TV ....... I bought yesterday. A. which B. who C. whose D. whom
20. The days ....... I lived far from my family were the saddest ones. A. which B. where C. that D. when
21. Children should have a short rest ....... noon. A. on B. in C. at D. for
22. He was born ....... a small village not far from the city. A. at B. in C. on D. with
23. He was very angry ....... his lazy students. A. for B. about C. with D. at
24. Rice is ....... on the farm. A. grow B. grew C. growed D. grown
25. Nowadays, English ....... widely all over the world. A. speaks B. is spoked C. is speaked D. is spoken
26. Would you like ...... with me? A. to dance B. dance C. dancing D. danced
27. What does she often do ....... the evening? A. at B. on C. in D. for
28. My parents let me ....... late on Sunday. A. get B. to getting C. to get up D. get up
29. ....... lecturer often gives ....... lessons. A. boring/ bored B. bored/ boring C. bored/ bored D. boring/ boring
30. It isn't easy to start looking for a/ an ....... at my age. A. work B. job C. occupation D. unemployment
31. He comes from Wellington. He speaks ....... A. Russian B. French C. English D. Spanish
32. Now I am frightened ....... applying for a job. A. of B. on C. with D. for
33. Who bought this dictionary ....... you? A. to B. for C. at D. with
34. What is hardly ....... to Anglo- Saxon? A. recognize B. recognizing C. recognizable D. to recognize
35. He doesn't teach mathematics, he teaches politics. He's a ....... A. writer B. philosopher C. politician D. physicist
36. Do you know who ....... radio? A. made B. did C. invented D. produced
37. Gravity is the force of the earth to ....... everything towards its centre. A. attract B. push C. float D. fall
38. He had a father whose hard work could ....... feed the family. A. hard B. hardly C. harder D. harden
39. He used to run faster than he ....... now. A. is B. used to C. does D. do
40. I'd like to stay at home instead of ...... to the cinema. A. go B. went C. to go D. going
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
Alice is 18 years old and she comes (41) England. She is now in Hanoi and (42) Vietnamese. She came to Hanoi (43) July so she (44) there for six months. Alice (45) she likes Hanoi very much. She likes (46) shopping and cycling around the town. (47) month she will go to Ho Chi Minh city (48) a friend of (49). Alice hopes she (50) many letters from England.
41. A. from B. in C. to D. back
42. A. studies B. studying C. will be studying D. is studying
43. A. on B. at C. in D. for
44. A. is B. has been C. will D. was
45. A. says B. tells C. speaks D. shouts
46. A. to go B. going C. go D. went
47. A. next B. last C. this D. that
48. A. meet B. meeting C. to meet D. will meet
49. A. she B. hers C. her D. me
50. A. receive B. would receive C. is received D. will receive

TEST 16

I- Choose the best answer:
1. Bangkok is ....... capital of Thailand. A. a B. one C. the
2. Listen to what I am saying, .......? A. don't you B. will you C. do you
3. There are ....... boys in our class. A. no B. not C. none
4. This orange tastes ....... A. sweetly B. sweety C. sweet
5. The man ....... we met on the train was the president. A. that B. who C. which D. what
6. I took the wrong book ....... mistake. A. by B. of C. with
7. The weather is ....... today than yesterday. A. much better B. very better C. too better
8. Have you read ....... chapter of your book? A. third B. the third C. a third
9. My watch is slow and ....... is my brother's. A. Either B. Too C. So
10. Did you do your .......? A. homework B. home work C. homeworks
11. My brother and I are not at all ....... A. like B. likely C. alike
12. Susan is the ....... of the two girls. A. prettier B. prettiest C. pretty
13. We are all sorry ....... Jane. She lost all her money. A. with B. for C. to
14. I don't want much sugar in my coffee. Just ....... please. A. few B. little C. a little
15. ....... without milk is yours. A. the coffee B. a coffee C. coffee
16. Tom and ....... are going to the birthday party together. A. I B. me C. myself D. my
17. I like watching ....... on TV. A. a football match B. football C. a football D. footballs
18. The picture he gave you is more valuable ....... the one he gave me. A. over B. above C. to D. than
19. The doctor made me ....... in bed for a week. A. staying B. stay C. stayed D. to stay
20. Nobody is ready to go, .......? A. are they B. isn't he C. is he D. aren't he
21. To know is one thing, but to do is ....... A. another B. other C. some D. the other
22. Either of the men ....... off duty. A. are B. were C. have been D. is
23. Since 1970 Tim ....... in London, and he is still there now. A. was working B. worked C. have worked D. has been working
24. Mathematics ....... not an easy subject for everybody. A. will be B. are C. is D. aren't
25. It takes a long time to learn a new language, .......? A. isn't B. doesn't it C. is it D. does it
26. He divided the money between you and ....... A. I B. me C. my D. mine
27. When you ....... your walk, you may leave the room. A. do B. did C. have done D. had done
28. Nowadays my father ....... to work by bus. A. has gone B. used to C. went D. goes
29. He is ....... important person. A. a B. an C. the D. any
30. It takes half ....... hour to walk from here to the station. A. a B. an C. the D. for
31. Some people used to ...... in crowded buses and don’t mind it at all. A. riding B. ride C. rode D. ridden
32. All the furniture in the house ....... old-fashioned. A. is B. are C. have D. have been
33. The news ....... bad last night. A. were B. was C. has D. have been
34. Please let Jack ...... with you. A. go B. going C. to go D. goes
35. Is there any interesting ...... in the paper? A. new B. pieces of news C. news
36. She is very good ...... making them, too. A. for B. at C. in D. to
37. David is short. He's not ....... to a policeman. A. so tall B. tall enough C. quite tall
38. He is going to ....... down. A. lie B. laid C. lay
39. You can't ....... me! I know that story isn't true. A. lie B. fool C. do D. cheat
40. The selling price of that house and ....... is $ 24.000. A. many furniture B. some furnitures C. many furnitures D. some furniture
41. Susan's watch ....... 12.15. A. tells B. says C. speaks
42. Our roof is leaking. We must get it ....... A. fix B. fixing C. fixed
43. Her baby was born ....... two o'clock yesterday afternoon. A. at B. in C. on
44. On ....... we went out. A. Tuesday night B.night of Tuesday C. Tuesday's night
45. Somebody left ....... handbag on my table. A. her B. hers C. their
46. Mary is going to study ....... next year. A. a French B. the French C. French
47. They always go to Paris ....... plane. A. with B. by C. in D. to
48. Peter has been trying for an hour, but his car still ....... start. A. won't B. wouldn't C. didn't D. hasn't
49. Finally means ....... A. at first B. easily C. at last
50. To injure means to ....... A. to destroy B. hurt C. cure
TEST 17
I- Choose the best answer:
1. If he doesn't ....... his ways, he'll end up in trouble. A. mend B. repair C. correct D. restore
2. Your father usually has lunch at home, ....... he? A. hasn't B. does C. did D. doesn't
3. There ....... no rain here since last month. A. is B. has been C. was
4. Haywood is the village ....... A. where I was born in B. which I was born C. in which I was born D. which I was born there
5. Mr Jones ....... decided to call a meeting of the club tomorrow. A. has B. will be C. has been D. is being
6. There is now much ....... water in the lake than there was last year. A. smaller B. fewer C. less D. lesser
7. Travel by car is very fast now, because there are many ....... A. motorway B. motorsway C. motorways D. motorsways
8. The lift is not working now. It is out ....... order. A. of B. in C. for D. by
9. T worked in Paris ....... the war. A. between B. when C. among D. during
10. There are two temples and ....... of them are very old. A. one B. all C. both D. each
11. I am right, ....... A. am not I B. aren't I C. am I D. isn't it
12. If you sit in the ....... you'll catch a cold. A. drought B. draught C.drift D. drawing
13. All his children speak ....... German. A. flowing B. affluent C. fluent D. well
14. Can you tell me .......? A. which book you want to buy B. which book you want to buy it C. you want to buy which book D. you want which book to buy
15. Not only my son but also I ....... tired from walking so far. A. is B. are C. am D. were
16. The bus ....... come out hive since six o'clock. A. won't B. hasn't C. didn't D. haven't
17. ....... when you drive. A. Do careful B. Do be careful C. Be carefully D. Do be carefully
18. ....... don't like English. A. Some student B. Some of students C. Some of the student D. Some of the students
19. I'm very poor. I haven't ....... money left now. A. any B. none C. some D. no
20. There is only one student in the classroom ....... his lesson. A. prepares B. to prepare C. was preparing D. preparing
21. Life without ....... would be dull. A. a laughter B. an laughter C. the laughter D. laughter
22. My uncle's office is on ....... A. third floor B. the third floor C. floor three D. three's floor
23. The police have already found the ....... jewels. A. steal B. stole C. stealing D. stolen
24. The best animals in the show was the ....... dogs. A. dancer B. dancers C. dancing D. danced
25. Try again. Don't give ....... hope. A. out B. up C. on D. off
26. It's dark in here. Please turn ....... the lights. A. on B. out C. over D. off
27. "Did you like my friend?" - Very much. She's ....... charming as you said she was. A. as B. very C. more D. too
28. Thursday is the ....... day of the week. A. five B. fivth C. fiveth D. fifth
29. We hear you ....... to ban three days ago. A. have gone B. went C. had gone D. is going
30. Most students ....... hard for the last few weeks. A. were working B. worked C. had worked D. have been working
31. Read ....... on the board please. A. a first sentence B. first sentence C. first sentence D. the first sentence
32. Neither of the two girls ....... my student. A. is B. are C. have been D. has been
33. She has her own friends, she doesn't want ....... A. our B. ours C. our's
34. I am ....... in the story. A. very interested B. interested C. much interested
35. ....... time will they spend in Bangkok? A. How much B. how many C. How long
36. You have tea for breakfast, ....... you? A. haven't B. don't C. won't D. have
37. I am sure the answer to my letter ....... by next Friday morning. A. will come B. has come C. is coming D. was coming
38. Before it was sold the broken machine was cleaned and ....... A. looked for B. put right C. kept up D. given back
39. Mary's watch ....... at 6.00. A. finished B. stopped C. ended
40. This is ....... elephant I have ever seen. A. the most big B. most big C. the biggest D. the bigest
41. Wedding rings are made of ....... A. gold B. a gold C. the gold D. golds
42. ....... you angry with him? A. Do B. Why C. Have D. Are
43. There are two ....... in the word "pretty". A. Ts B. T C. TT D. T's
44. "Whose belt is it?" - "It's my ......." A. sister B. sisters C. sister's D. sisters'
45. The smaller the room, ....... furniture it needs. A. a little B. the few C. the less D. the least
46. If I say that I'd rather wait, I mean that I ....... A. prefer to wait B. like to wait C. refuse to wait D. promise to wait
47. What .......! The rain has not stopped all day. A. a weather B. the weather C. weather
48. Have you ever heard this song sung ....... in Thailand? A. singing B. sing C. sung D. sang
49. Varia is sick but Peter is ....... A. good B. well C. so
50. Mary likes watching TV ....... does John. A. so B. either C. neither D. nor TEST 18
I- Choose the best answer:
1. He ....... watch TV in the evening. A. often doesn't B. don't often C. doesn't often D. often doesn't
2. I like ....... tennis but I wouldn't like ...... with her. She's such a bad loser. A. to play/ to play B. playing/to play C.playing/ playing D. to play/playing
3. While he was painting the ceiling, he ....... down. A. falls B. was falling C. fell D. fallen
4. Let me drive now. You ....... since early morning. A. drove B. have drove C. was driving D.you have been driving
5. Are you used ...... with chopsticks? A. to eating B. to ate C. to eat D. eating
6. A shop which sells books is a ....... A. newsagent's B. stationer's C. library D. bookshop
7. I'm afraid of ...... home alone at night. A. to stay at B. stay at C. staying at D. staying
8. May I watch the game ...... we are having lunch? A. while B. during C. between D. just
9. She couldn't reach the phone because she ...... a bath. A. had B. had been having C. was having D. is having
10. It is 10 p.m, she ...... for nearly four hours. A. is studying B. was studying C. studies D. has been studying
11. The thing I hate most about ....... is the boredom. A. employ B. unemloyed C. employment D. being unemployed
12. In developed countries unemployed people can get ....... A. employment B. benefit C. employment benefit D. unemployment benefit
13. Her ....... include swimming and reading. A. interesting B. interests C. interested D. interest
14. Ask him ....... in. Don't keep him standing at the door. A. to come B. come C. coming D. came
15. ....... you work hard, you'll fail the exam. A. If B. While C. Because D. Unless
16. Forests will disappear ....... we stop cutting down trees. A. unless B. if C. when D. whole
17. I found it ....... to learn English by myself. A. easy not B. not easy C. easily D. more easily
18. The electricity failed while she ....... our dinner. A. is cooking B. has cooked C. was cooking D. has been cooked
19. The police must try to catch those men who ....... dangerously . A. drive B. drove C. is driving D. drives
20. If I ....... you, I would forget to buy that car. A. am B. have been C. was D. were
21. How much is it. - ....... A. It's cost $ 10 B. They are $ 10 C. This is $ 10 D. It's $ 10
22. There is ....... water in the cup. A. many B. few C. a few D. much
23. I rang the bell but there was ....... at home. A. someone B. anyone C. no one D. everyone
24. They made her work harder. A. She was made to work harder. B. She was made work harder. C. She was made working harder. D. She is made to work harder.
25. It started to rain at 2 o'clock and it is still raining. A. It has been raining at 2 o'clock. B. It has been raining since 2 o'clock. C. It has been raining for 2 o'clock. D. It has been raining in 2 o'clock.
26. They don't use this room very often. A. This room is very often used. B. This room isn't very often used. C. This room is used not very often. D. This room isn't used very often.
27. They needn't finish their work tonight. A. Their work isn't need to finish tonight. B. Their work needn't to be finished tonight. C. Their work needn't be finished tonight. D. Their work isn't needn't to finish tonight.
28. ....... her recently? A. Have you saw B. Have you seen. C. Did you see D. Do you see
29. I only had a day to visit all the tourist ....... there. A. attractions B. attracts C. attractive D. attractively
30. He failed the exam ...... he was lazy. A. unless B. if C. because D. while
31. We visited the coastal villages which ...... by the storm. A. destroy B. destroying C. destroyed D. were destroyed
32. .......? - Thirty pounds. A. What you want for that B. How much is it C. How much it costs D. What the price
33. I'm afraid of living ....... my own in a big city. A. in B. for C. by D. on
34. He always complains ...... his lazy students. A. on B. about C. of D. with
35. In the big cities, we have to put up with ...... and bad air. A. overcrowding B. overcrowd C. crowd D. crowded
36. We shall need to use our brains more and more ....... the future. A. at B. for C. in D. on
37. His friends persuaded him ....... smoking. A. to give up B. giving up C. give up D. gave up
38. Fresh air is of great ...... to our health. A. used B. use C. using D. useful
39. This farm grows rice. This is a ..... farm. A. growing rice B. rice grown C. rice growing D. grown rice
40. Mrs Lan, ....... children learn very well, teaches us English. A. whom B. who C. who's D. whose
41. Bob is a ....... driver. He always gets an accident. A. careful B. good C. careless D. carelessly
42. Marconi also loved to do experiments with ....... A. electricity B. electrician C. electrical D. electric
43. Ann is ....... than her sister. A. pretty B. more pretty C. prettier D. prettily
44. He is a very careful worker. He does everything ...... A. care B. careful C. carefully D. carelessly
45. You ....... to buy the house unless you save some money. A. are able B. aren't able C. will be able D. won't be able
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
Wild animals (and wild plants) and the wild places where they live are seriously threatened almost everywhere. One species has become extinct in each year of this century. But many kinds are now in danger. Lack of attention would lead to the rapid advance of process of extinction.
Already many kinds of wild animals has been so reduced in number that their role in the ecosystem is forgotten. Animals like the great apes, the whales, seals etc thought to be in danger of extinction.
But even more important, perhaps, than individuals kinds of animals and plants, whole habitats are in danger of vanishing: marshes are being drained; and the world forests, especially the tropical forests are being cut down to satisfy man's need of timber and paper.
46. What would happen to the human beings if the wild life vanished? A. many species would quickly become extinct. B. the human life would be seriously threatened. C. species would go on dying out. D. tropical forests would be cut down.
47. What is more important than individual kinds of animals and plants? A. the vanishing of whole habitats. B. the extinction of many species. C. the rapid advance of the process of extinction. D. man's need of timber and paper.
48. What does the writer caution us against? A. cutting down the tropical forests. B. hunting wild animals. C. draining mashes. D. destroying our environment.
49. What would happen if we cut down forests? Cutting down forests would cause ....... A. the changes of temperature B. the flood C. both A and B are correct D. none are correct
50. "to threaten" in the passage means ...... A. to pollute B. to give fear to C. to vanish D. to poison

TEST 19

I. GRAMMAR AND STRUCTURE

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you choose.
1. You had a headache yesterday,...............? A. hadn’t you B. do you C. didn’t you D. did you
2. My son was ill. He has been in hospital...........Monday. A. since B. from C. on D. after
3. Maria hasn’t visited her home in Spain..................

A. for many years B. since many years

C. many years since D. many years ago
4. Jim is two years ................than Tom. A. old B. elder C. older D. eldest
5. You had better .................much in class. A. not talk B. not to talk C. don’t talk D. hasn’t talked
6. Is there ................who can speak Chinese? A. someone B. anyone C. no one D. everyone
7. What’s the matter? Haven’t you started .................? A. just B. yet C. already D. recently
8. How many plays......................? A. did Shakespeare write B. has Shakespeare written C. Shakespeare wrote D. Shakespeare has written
9. If you don’t take these pills, you................. A. not feel well B. don’t feel well C. will feel well D. you won’t feel well
10. We are very ..............after school A. tire B. tiring C. tiredly D. tired
11. Their parents are as strict as ................. A. we do B. our C. ours D. we are
12. Do you know .................? A. who is Marie Curie B. who Marie Curie is C. who was Marie Curie D. who Marie Curie was
13. The children were bored..................the film A. at B. for C. by D. with
14. Have you got any tickets...............me? A. to B. of C. by D. for
15. What time do you get up..............the morning? A. at B. on C. for D. in
16. Newton was born ...................December 25th, 1642. A. in B. on C. at D. from
17. He worked .............than his brother. A. more hard B. hard C. harder D. more hardly
18. She doesn’t enjoy.............to the dentist A. go B. to go C. going D. went
19. I hate asking my mother ...............money A. for B. to C. my D. about
20. She isn’t a student. She..................school two years ago. A. leave B. leaving C. left D. has left

II. VOCABULARY AND EXPRESSION

Choose the best answers
21. Don’t read that book. It’s................ A. bore B. boring C. bored D. boredom
22. The students are..................in learning more about the subject. A. interest B. interesting C. interested D. interests
23. That man speaks English very.................. A. good B. well C. better D. best
24. I have bought a present for my mother and now I need some ….. . A. paper wrapping B. wrap paper C. wrapped paper D. wrapping paper
25. In Britain unemployed people can get ...................benefit A. unemploying B. unemployed C. unemployment D. unemploy
26. My uncle lives in England but he speaks ................. A. French B. France C. England D. English
27. Issac Newton was an English physicist, whose theory of............ . A. gravitation B. relativity C. evolution D. digestion
28. A person who studies language is a..................

A. biologist B. physicist C. linguist D. mathematician

29. Ivan Pavlov, whose .............on digestion made him famous, was a Russian scientist A. invention B. theory C. work D. development
30. J. Watt was a Scottish .................... A. invent B. inventor C. inventer D. invention

III. READING COMPREHENSION

Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best suited to each gap

A. Michael Faraday, the great English physicist was born ....(31)... 1791 in London. His family ...(32)... very poor and he didn’t learn...(33)..... When he was 14, he worked in a bookshop ....(34).... he had a good chance to read books. He ....(35).... to some talks about science. One day Michael went to a ....(36)..... by Humphry Davy, England’s ....(37).... scientist of the time. He liked his talks very much, and ....(38).... months later he became Davy’s laboratory assistant. Like Davy, he became....(39)....in electricity. He spent a lot of time...(40).... it and at last he saw that electricity could be made by a machine. He died in 1867.
31. A. on B. at C. in D. since
32. A. is B. was C. been D. be
33. A. much B. many C. more D. most
34. A. that B. where C. when D. and
35. A. go B. use to go C. used to go D. used to going
36. A. speak B. tell C. talk D. discussion
37. A. great B. greater C. greatly D. greatest
38. A. few B. a few C. little D. a little
39. A. interest B. interested C. interesting D. interest
40. A. to study B. studying C. study D. studied

B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is correct

Mr. Smith is 54. Until last year he was a manager in a factory. He had worked for the same company since he left school. He had a good job. When his company had to close because of difficulties, he became unemployed.

“ It’s funny really. I don’t feel old but it’s easy to start looking for ajob at my age. I’m interested in learning a new skill but nobody wants to train me. I’m tired of sitting around the house. When I was with my company I was bored with doing the same thing everyday, but now I really enjoy doing the job again.”

41. Mr. Smith used to work in a............ A. factory B. school C. hospital D. supermarket
42. Since he left school had worked for.......... A. many companies B. two companies C. one company D. no companies
43. His job was ............... A. bad B. good C. not good D. very good
44. Mr. Smith is ...............now A. a manager B. a teacher C. out of work D. trainer
45. He became unemployed because .............. A. he didn’t like his job B. his company had to close C. he was bored with his job D. nobody wants to train him
46. He finds it is............... A. difficult to start looking for a job at his age B. easy to start looking for a job at his age C. not difficult to start looking for a job at his age D. very easy to start looking for a job at his age
47. Nobody wants to train him because he.......... A. is old B. is tired C. doesn’t feel old D. is interested in learning a new skill
48. Because he is unemployed, he always ............. A. learns a new skill B . does the same thing everyday C. sits around the house D. goes to his company
49. When he was with his company, he had to.......... A. do a lot of things B. sit around the house C. learn a new skill D. do the same thing everyday
50. Now he really enjoys.............. A. doing a job again B. doing nothing at all C. being a manager again D. working in a factory again

TEST 20

I. GRAMMAR AND STRUCTURE
Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you choose 1. What time ..................on television? A. is the news B. are the news C. is news D. are news 2. That boy is better ..............math than I am A. in B. at C. for D. with
3. “Don’t cook a meal for me”, he said “ I’ve already.......” A. eat B. eating C. eaten D. ate
4. The room is empty, but I feel that...........is watching me. A. somebody B. anybody C. nobody D. everybody
5. I know that she .................in the library at the moment A. works B. is working C. worked D. has worked
6. She looks very.............when I told her the news A. happily B. happiness C. happy D. was happy
7. I haven’t seen Tom........three months A. since B. for C. until D. before
8. It is very cold...............winter. A. on B. in C. at D. since
9. The children were bored....................the film A. in B. by C. with D. of
10. My brother speaks English very........... A. bad B. badly C. worse D. worst
11. The girl...........is talking to Peter is my sister A. who B. that C. whose D. which
12. When we looked at the baby last night, he............. A. sleep B. slept C. sleeping D. was sleeping
13. Mary sings.............than Laura. A. more beautiful B. beautifully C. more beautifully D. most beautifully
14. We started ...........English 3 years ago. A. to learn B. learn C. learning D. learned
15. That is the room................the meeting is held. A. which B. who C. that D. where
16. It is this watch..................I gave my sister for her birthday A. which B. that C. who D. whose
17. This is the best book I............ A. read B. to read C. was reading D. have read
18. My father is really interested in.................books

A. read B. to read C. reading D. reads

19. What do you call a person who...............physics? A. study B studying C. studies D. studied
20. J. Watt...........the steam engine A. invent B. invents C. invented D. has invented

II. VOCABULARY AND _EXPRESSION

A. Choose the best answers
21. When a boy, Faraday didn’t have much............ A. school B. schooling C. study D. studying
22. Mr Sayer bores me. I think he is a............man A. bore B. boring C. bored D. boredom
23. Nam can run the...............in my class A. fast B. fastly C. most fast D. fastest
24. Mark Twain’s wife had great influence............his books A. in B. on C. at D. of
25. I love.................forest, hills and fields from the height A. to watch B. watch C. watching D. watched
26. Driving fast is very............ A. danger B. dangerous C. dangerously D. more dangerous
27. English has got a lot of ............. A. borrowings B. borrowing C. borrow D. borrows
28. A person who studies mathematics is a............... A. mathematist B. mathematicians C. mathematician D. math
29. In England there are a lot of regional ............... A. different B. differences C. differ D. differently
30. Millions of .................come to England every year A. visiting B. visiters C. visitors D visit

B. Choose the letter of the underlined portion which is not correct

31. I haven’t smoked since a long time A B C D
32. Your bicycle is different than mine. A B C D
33. Did you hear from your cousins and friends recently? A B C D
34. This is the city which I was born A B C D
35. Laura use to sit next to me in classroom A B C D
36. We have seen this film last year. A B C D
37. Are you interesting in talking with him? A B C D
38. Would you mind show your passport? A B C D
39. We will have a picnic if it rains. A B C D
40. They are the people who cars were stolen. A B C D

III. READING COMPREHENSION

Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best suited to the gap
Many people who work in London prefer to live ...(41)...it, and to go in to their offices, factories or schools everyday ...(42)...train, car or bus, even though this means they have to get up ...(43)...in the morning and come home later in the evening.
One advantage of living outside London is that houses are cheaper.
Even a small flat in London without a garden ...(44)...a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country ...(45)...a garden of one’s own.
Then, in the country one can rest from the ...(46)...and hurry of the town. Although one has ...(47)...up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night, and during weekends. ...(48)...summer evenings one can enjoy the fresh, clean air of the country. ...(49)... one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs ...(50)...are needed in the garden.

41. A. outside B. in C. Inside D. out
42. A. in B. on C. by D. with
43. A. early B. earlier C. earliest D. more early
44. . is costing B. costs C. cost D. has cost
45. A. in B. at C. for D. with
46. A. noisy B. noisily C. noise D. noisier
47. A. get B. to get C. getting D. got
48. A. in B. on C. at D. for
49. A. When B. unless C. although D. if
50. A. who B. which C. where D. whose

TEST 21

I. GRAMMAR AND STRUCTURE

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you choose
1. He couldn’t go far because he was afraid of........... A. to fly B. flying C. be flying D. being flying
2. I’m worried ..........taking my oral exam A. about B. that C. of D. to
3. I like the game.......is easy to play A. it B. who C. what D. which
4. I’ve got ...........sugar than you A. little B. more little C. less D. littler
5. These students work...........than mine A. hard B. harder C. hardly D. more hardly
6. I like playing tennis but I wouldn’t like...........with her A. play B. playing C. to play D. played
7. While I ...............yesterday afternoon, someone stole my clothes A. am swimming B. swam C. was swimming D. swimming
8. John was tired...........sitting up all night A. for B. with C. of D. by
9. I wish I...............a millionaire. A. be B. am C. has been D. were
10. If it didn’t rain today, we ..............on a picnic A. will go B. go C. went D. would go
11. I’ll stop..............if you turn on the radio A. talk B. talking C. to talk D. being talked
12. That is the restaurant...............we had lunch yesterday A. which B. it C. where D. there
13. I spoke to a man...............son was a pilot A. who B. which C. he D. whose
14. Who is the.............in this class? A. old B. older C. elder D. oldest
15. Hoa’s uncle............in Washington for 3 years A. works B. is working C. has worked D. worked
16. Maria hasn’t called her parents............ A. just B. ago C. already D. yet
17. Computers..............to do a lot of jobs these days A. use B. are using C. are used D. using
18. If it is fine tomorrow, we..........for a swim A. will go B. went C. are going D. to go
19. Mary can cook .............than Lan does A. as good B. better C. as well D. more good
20. Unless Joan ........... a good job before September, she will stay on at school. A. will find B. finding C. found D. finds

II. VOCABULARY AND _EXPRESSION

21. Rose married a..............businessman A. success B. successful C. succeed D. successfully
22. A person who studies science is a............... A. sciencer B. scientist C. science D. scientor
23. He became famous at the............of 21 A. old B. older C. elder D. age
24. James Watt, whose.........of the steam engine is famous throughout the world , is a Scottish scientist A. invent B. inventor C. invention D. inventing
25. Vietnam is a ............country A. develop B. developing C. developed D. development
26. Britain is a wheat..........country. A. produce B. production C. producing D. produced
27. She comes from China. She is............ A. China B. Chiner C. Chinese D. Chine
28. Do it....................or you’ll sorry afterwards. A. care B. careful C. carefully D. careless
29. You can’t drive..........you have got a license A. if B. when C. not D. unless
30. The children were too...........to sleep A. excite B. excited C. exciting D. excitement

III. READING COMPREHENSION

A. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best suited to the gaps
I was driving along the High Street towards the car park ....(31)...I usually park my car. I was reaching the traffic lights which ...(32)...on the corner of Oxford Street. The ...(33)...were green. The lights changed to red and I braked. The Mini...(34).....was traveling behind me failed to stop and crashed into the back of my...(35)..., which got damage to the back lights.
The girl who ...(36)...the Mini got out and was very rude. My friend, who was in the front ...(37)...seat of my car was very upset. The girl ...(38)...sister had been in the car with her blamed us and ...(39)...us several rude names. I know it was exactly 3.15 when it happened ...(40)...the clock in my car stopped.

31. A. which B. there C. where D. place
32. A. are B. is C. been D. being
33. A. car B. car park C. traffic D. lights
34. A. what B. which C. it D. where
35. A. lights B. car C. car park D. clock
36. A. was driving B. is driving C. drove D. driving
37. A. people B. audience C. passenger D. customer
38. A. who B. her C. which D. whose
39. A. called B. calling C. call D. was calling
40. A. and B. because C. but D. so

B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is correct
I had a terrible time last Saturday. It ...(41)...rather cold, but quite sunny, ...(42)...after lunch I walked into town. I wanted ...(43)...a pullover. I was looking in the window of a clothes shop when ...(44...) stole my wallet. While I ...(45)...home, it started to rain and I arrived home cold and miserable. I decided to have a hot bath. I was getting ready to have my bath ...(46)...the doorbell rang. It was a salesman and it ...(47)...me several minutes to make ...(48)...go away. Unfortunately, all the time he was talking to me the water...(49).... You can imagine the state of the...(50)...!

41. A. is B. was C. were D. been
42. A. so B. and C. because D. unless
43. A. bought B. buying C. buy D. to buy
44. A. anyone B. someone C. one D. everyone
45. A. walked B. walking C. being walk D. was walking
46. A. when B. so C. and D. if
47. A. got B. made C. took D. had
48. A. he B. his C. him D. himself
49. A. has run B. ran C. running D. was running
50. A. kitchen B. bathroom C. bedroom D. living room

TEST 22

I. GRAMMAR AND STRUCTURE

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you choose.
1. His funny story is ............. A. amuse B. amusing C. amused D. amusement
2. I can’t stand............my Mum for money. A. ask B. to ask C. asking D. asked
3. England won the World Cup..........1966. A. at B. in C. on D. from
4. It is dangerous ..............sky-diving. A. to practise B. practise C. practising D. practice
5. The streets are crowded with a population..........has no interest in learning. A. who B. which C. whom D. whose
6. My physics course is.................than my math course. A. difficult B. as difficult C. difficuter D. more difficult
7. I have never seen a .............film than this. A. as boring B. bored C. more boring D. more bored
8. Who is the...........of the two sister? A. taller B. tallest C. tall D. most tall
9. The boys don’t enjoy...........lessons. They’d like............games A. do/play B. doing/playing C. to do/to play D. doing/to play
10. My brother ...............for this company since he left school. A. works B. has worked C. is working D. worked
11. Do you know....................? A. what the writer name is B. what is the writer’s name C. what the writer’s name is D. what is the writer name
12. We ..............a new house yet. A. have found B. didn’t found C. not found D. haven’t found
13. When I...............to see them, they...........chess. A. came/played B. came/were playing C. was coming/was playing D. was coming/playing
14. I don’t like the stories.............have unhappy endings. A. that B. which C. they D. whose
15. Peter finished his work the...............of all. A. faster B. more fastly C. fastest D. most fastly
16. They would be very sad if you..............them A. didn’t visit B. not visited C. wasn’t visit D. visited
17. We like going swimming ...........summer A. on B. at C. during D. in
18. It’s the film.................we saw last year. A. which B. that C. it D. what
19. We will be late if the bus.............soon. A. won’t arrive B. doesn’t arrive C. isn’t arriving D. not arrive
20. Sally ................a computer for her birthday. A. was give B. gave C. being given D. was given
II. VOCABULARY AND -EXPRESSION
21. Her ............ include swimming and dancing A. interest B. interests C. interesting D. interested
22. She lives in Tokyo. She speaks.......... A. Japan B. Japanese C. Japan language D. language Japanese
23. Paris has such ...........as the Lowore and the Eiffel Tower. A. attractions B. attractive C. attracted D. attracting

24. A person who studies biology is a............. A. biologer B. biologist C. physicer D. physicist
25. Vietnam is a ............country. A. develop B. development C. developed D. developing
26. We worked very hard yesterday. It was a..............day. A. tired B. tiring C. tire D. tiringly
27. ............morning exercises is very good for our health. A. Do B. Done C. Did D. Doing
28. Smoking is...............to our health. A. harm B. harmful C. harmless D. harming
29. Who drive more.............., men or women? A. careful B. carefully C. careless D. as carelessly
30.Gravity is the force of the Earth to attract ..........towards its center. A. thing B. nothing C. something D. everything

III. READING COMPREHENSION

A. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is correct
I was born in Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is on the bank of the River Tyne. It is quite big, with a population of about 200,000 people. There is a cathedral and a university. There are five bridges over the River Tyne, which link Newcastle to the next town, Gateshead, where there is one of the biggest shopping centers in the world. A few years ago, the main industries were shipbuilding and coalmining, but now the chemical and soap industries are important.
I moved to London ten years ago but I often return to Newcastle. I miss the people, who are very friendly, and I miss the beautiful countryside near the city, where there are so many hills and streams. People who are born near the River Tyne have a special name. They are called “Geodies”. I am vary pleased to be called a “Geodies”.

31. The writer was born: A. in Newcastle near the North East of England B. in a town in the North East of England C. in a city near Newcastle D. in Newcastle, a city in the North East of England
32. What is on the bank of the River Tyne? A. North East of England B. Newcastle city C. A cathedral D. A university
33. What is quite big? A. Newcastle city B. The river Tyne C. The next town, Gateshead D. the university
34. Newcastle city has a population of........ A. 200,000 people B. less than 200,000 people C. more than 200,000 people D. about 200,000 people
35. What link Newcastle to the next town? A. One bridge B. Gateshead C. Five bridges D. a shopping center
36. Where there is one of the biggest shopping centers in the world? A. North East of England B. Newcastle C. River Tyne D. Gateshead
37. What are the main industries in Newcastle now? A. shipbuilding B. coalmining C. soap industry D. chemical and soap industry
38. Where does the writer lives now? A. Newcastle B. Gateshead C. North East of England D. London
39. What does the writer miss? A. the people B. the beautiful countries C. the hills and the streams D. the people and the beautiful countries
40. Who are called “Geodies”? A. people who are born in Newcastle B. people who are born in England C. people who are born near the River Tyne D. people who are born in London
B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best suited to the gaps
I ...(41)...from Switzerland. I came to London six months ago ...(42)...English. I haven’t met many English people...(43)..., only my teachers. I started ...(44)...English at school in Switzerland when I was eleven, so I have learnt it for nearly ten years. At first ...(45)...London, I couldn’t ...(46)...anything, but now my English is improved. I have just taken an exam. ...(47)...I pass, I will move into the next class. I’m ...(48)...today because my parents will come tomorrow to stay ...(49)...me for a few days and I haven’t seen them for a long time. They have never been to England and they ...(50)... English.
41. A. come B. am coming C. came D. have come
42. A. learn B. learning C. am learning D. to learn 43. A. just B. already C. yet D. since
44. A. learn B. learned C. to learn D. learning
45. A. in B. at C. on D. from
46. A. understand B. know C. listen D. hear
47. A. Because B. When C. Unless D. If
48. A. excite B. exciting C. excited D. excitement
49. A. by B. with C. near D. of
50. not speak B. can’t speak C. don’t speak D. aren’t speaking

TEST 23

I. GRAMMAR AND STRUCTURE

1. They live.............an old house in the middle of the village. A. at B. in C. on D. beside
2. I haven’t seen.................films for months. A. a B. the C. some D. any
3. I would rather not go out this evening if you........... A. don’t mind B. didn’t mind C. not mind D. not minded
4. They ..........already........ a new bridge. A. did/build B. have/built C. were/built D. have been/built
5. Both she and her husband are............work. They are trying to look for new jobs. A. out in B. in for C. out with D. out of
6. The museum ..............we visited last weekend was built in 1805. A. what B. which C. where D. it
7. The train ...............for Hanoi at 6p.m A. leaves B. is leaving C. will leave D. has left
8. Unless you stop smoking, you.............ill A. are B. were C. will be D. will being
9. While we were..............holiday, we spent most of our time sightseeing A. at B. in C. on D. for
10. British people often go to the country............weekends. A. during B. at C. on D. at
11. We are.........with doing housework all day. A. fed B. tired C. interested D. bored
12. I’m afraid..............going alone in the dark A. of B. for C. with D. by
13. You ..........pass this exam if you don’t work hard. A. will pass B. pass C. passed D. won’t pass
14. Tourists ..............most of the sights of London by a guide. A. will show B. be shown C. being shown D. will be shown
15. English ................in many places of the world. A. spoken B. are spoke C. is spoken D. being spoken
16. What .............if your father gave you $200? A. you will buy B. will you buy C. you would buy D. would you buy
17. Most children wish they ...............take examinations. A. didn’t have to B. not had to C. did have to D. hadn’t to
18. The students who.............in my class come from many countries in the world. A. is B. are C. being D. to be
19. The boy .............sister is my friend works very hard. A. who B. whom C. his D. whose
20. You will be late for school...........you get up earlier. A. if B. unless C. if not D. because

II. VOCABULARY AND _EXPRESSION
A.
21. Edison was a famous American........... A. inventer B. invention C. inventing D. inventor
22. Today it is very difficult to find a good job because there are a lot of ..........for every job. A. applications B. applying C. applicants D. appliers
23. Fruit and vegetables are .............food. A. healthy B. health C. healthful D. healthless
24. Natasa lives in Moscow. She speaks.............. A. Russia B. language Russian C. Russian D. Russia language
25. ................is harmful to our health. A. Smoke B. To smoke C. Being smoke D. Smoking
26. Earnest Hemingway was a famous........... A. write B. writer C. writor D. writing
27. Newton developed the theory of............ A. gravitation B. gravity C. relativity D. relative
28. What do you call the man ..............daughter has won the prize? A. who B. whom C. his D. whose
29. My children are fond of..................books. A. to read B. read C. reading D. being read
30. Simplicity is the ........... of English. A. strong B. strongest C. stronger D. strength
B. 31. If you lived in Hollywood, you would met famous film stars everyday. A B C D
32. That is the man he works in the same factory with me. A B C D
33. I used to watching television a lot when I was little. A B C D
34. She feels more happier than ever before. A B C D
35. This tree is planted by my grandfather many years ago. A B C D
36. The children are very boring with the film and want to go home. A B C D
37. This is the city which I was born and grew up. A B C D
38. Do you have many money in the bank? A B C D
39. “The old man and the sea” is the good book I have ever read. A B C D
40. It is difficult learning a language well. A B C D
III. READING COMPREHENSION
The world around us ...(41)...very colourful. The place...(42)...be very dull if there was no colour. People like to surround with colourful things. Many years ago, people...(43)... to make themselves as colourful ...(44).... the things they saw. They did this by...(45)... patterns on their bodies and painting...(46)....
When they learned to make cloth to cover their bodies, they ...(47)...to find ways and means of colouring it brightly. In time, they discovered the method of dyeing their clothes.
People knew how to dye their clothes even before they knew ...(48)...to read or write. During that times, men ...(49)...how to make dye, so they got their colours from what they...(50)...around them.
41. A. was B. has been C. is D. are
42. A. will B. should C. could D. would
43. A. wanted B. were wanted C. have wanted D. wanting
44. A. than B. like C. as D. more
45. A. make B. making C. made D. have made
46. A. they B. them C. their D. themselves
47. A. try B. tried C. trying D. to try
48. A. what B. which C. how D. where
49. A. not knew B. did know C. didn’t know D. didn’t knew
50. A. can find B. could find C. should find D. must find
Test 24
I. GRAMMAR-VOCABULARY Choose the best answer from A, B, C or D.
1. That boy is better……….English than I am. A .in B. at C. for D. with
2. Sometimes I get up before the sun ………. A. rise B. rose C. had risen D. rises
3.I decided not to do unless Peter …… A. go B. went C. was gone D. have gone
4. This type of radio ………first………many years ago. A. has….introduced B. has been…..introduced C. was….introducing D. was…introduced
5. She spoke much more fluently than I……… A. was B. am C. did D. will be
6.I think he could have played better than he…….. A. could B. did C. have D. can
7. She sings better than everybody else in this group…….. A. does B. do C .is D. sing
8.I think you……… tell the police all you know about the robbery.
A. are best B. are better C. have best D. had better
9.I should like to have an opportunity………Peter A. of meeting B. meeting C. meet D. to meet
10. He is ……..important person. A. a B. an C. the D. any
11. We are going to ……..lunch at one o’clock A. has B. take C. ate D. consumer

12. If you are selfish, you……….the lives of many people. A. would endanger B. will endanger
C. were endanger D. are endanger
13. Why was Peter absent yesterday? He ………..a bad cold. A. had had B. was having C. had D. is having
14. If you were not for his kindness, you ………..in hospital now. A. are B. will be C. were D. would be
15.I heard somebody ………….for help so I ran to the river. A. call B. called C. has called D. was called
16.I hope that ……..me when you come to India. A. you’ll visit B. you’ re visiting C. you would visit D. you visited
17. If you are tired, go and………for a while. A. to rest B. rest C. resting D. rested
18. There……….a dozen oranges in the basket. A. is B. are C. be D. has been
19.I wish this exam …………easier. A. is B. was C. will be D. would
20. You had better …………if you want to catch the train. A. to run B. running C. run D. ran
21. You were pleased when you heard the result,………..? A. didn’t you B. weren’t you C. wasn’t it D. didn’t it
22. Wedding rings are usually made of………… A. gold B. a gold C. the gold D. golds
23. Mrs Jane stood up and said a few words ………..to the visitors. A. to welcome B. of welcome C. of welcomes D. for welcoming
24.I bought……….yesterday. A. a trouser B. a pair of trousers C. a trousers D. the trousers
25. Fred came to the meeting but Frank………… A. isn’t B. hasn’t C. didn’t D. wasn’t

26. Our flat is very small. We wish we……….another bed room. A. had B. have C. have had D. will have
27.I……….Jim for a long time. A. know B. knew C. have known D. had known
28……… your house painted last year ? A. Did B. Was C. Had D. Have
29. When I was a boy, I…………tea to coffee. A. preferred B. was C. had D. have
30. Your friend speaks English very well, doesn’t he ? Yes, she …………English since she was a little girl. A. has been speaking B. spoken C. used to speak D. has to speak

II. READING COMPREHENSION.
Choose the best answer from A, B, C or D to complete the dialogue.
A: Hello, love. Have you had a good day at ………..?
B: Yes, quite good,…….. that the manager was unpleasant …………day. How about you?
A: It was a quiet day. There wasn’t much work ………. so I got home early.
B: Good for you. What for dinner?
A: Well, when ……….dinner at a restaurant? It was …………time ago that I can’t remember. Can’t we go tonight?
B: Well, it’s a good idea, but let’s not ………tonight because I want to watch football on the television.
A: Oh, I forgot ………….you. There’s something ………the television. I want to watch a programme this afternoon but I get a picture.
B: All right, I believe you. Which restaurant do you want to go to?
31. A. work B. job C. office D. factory
32. A. but B. expect C. though D. except 33. A. in the all B. the all C. in the whole D. the whole
34. A. to me to do B. for doing C. that I did D. for me to do
35. A. had we last B. did we last have C. last had we D. did we have last
36. A. such a long B. a such long C. so long a D. a so long 37. A. go away B. go out C. to go away D. to go out
38. A. to say B. to tell C. saying D. telling 39. A. wrong on B. bad on C. wrong with D. bad with
40. A. can’t B. couldn’t C. may not D. might not

III. USE OF ENGLISH
Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.
41.I went to the United State six months ago because mine cousin is out there.
42.I was such nervous that I didn’t think I would pass the exam.
43. Could you mind telling me the way to the nearest restaurant?
44. I’m afraid Petra is on the phone. Do you want to come in andwaiting?
45. You pay about $50 per person and can having dinner and breakfast there.
III. STRUCTURES.
Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.
46. It started to rain at 2 o’clock and it is still raining. A. It has been raining at 2 o’clock. B. It has been raining since 2 o’clock. C. It has been raining for 2 o’clock. D. It has been raining in 2 o’clock.
47.I tried to eat the cake, but it was too sweet. A. It was such a sweet cake that I couldn’t eat it. B. It was so sweet cake that I couldn’t eat it. C. The cake was too sweet that I couldn’t eat it. D. The cake was very sweet that I couldn’t eat it.
48. My brother and I went to that school. A. I went to that school and my brother ,too. B. I went to that school and so my brother did. C. I went to that school and so did my brother. D. I went to that school and so my brother did, too.
49. She said to us “Don’t be late again” A. She said to us not to be late again. B. She told us to be not late again. C. She told to us not to be late again. D. She told us not to be late again.
50.I often get up early in the morning. A. I am used to getting up early in the morning. B. I am used to get up early in the morning. C. I used to get up early in the morning. D. I used to getting up early in the morning.

TEST 25

I. GRAMMAR AND VOCABULARY.
Choose the best answer from A, B, C or D.
1. She came into the room while they ………television. A. have watches B. watches C. were watching D. have been watching
2………..if I take the map. A. I’ll get lost B. I’ll not get lost C. I would get lost D. I would get lost
3. I’m right,………? A. am not B. aren’t I C. am I D. isn’t it
4. He ……..his breakfast at seven o’clock. A. has not C. not has B. does not have D. not have
5. The news………bad last night. A. were B. was C. has D. have been
6. Tim ………go fishing with his father when he was young. A. used to B. is used to C. has used to D. was used to
7.I like watching……….on television. A. football match B. footballs C. football D. a football
8. ‘‘If a thing isn’t……..” he said ‘‘I can’t give it away” A. mine B. of mine C. to me D. my
9. Will you……….me to post this letter tomorrow? A. remember B. remind C. mind D. suggest
10.I………him to arrive in a fortnight. A. expect B. hope C. think D. wait
11. Please don’t ……….to put stamps on the letter I gave you to post. A. forget B. remind C. realise D. remember
12. When the two women met, they stopped and kissed………. A. each one B. each another C. the other each D. each other
13. Will you……….me your pen for my examination this afternoon? A. borrow B. lend C. allow D. permit
14. Mr Orson……….a car if he had enough money. A. will buy C. would buy B. bought D. has bought
15. He owes you a lot of money,……..? A isn’t it B. doesn’t he C. hasn’t he D. has he
16. Of course he would come to the meeting if you……….her A. asked B. have asked C. will asked D. have been asked
17.I ……….in the cafe having a drink when the police arrived. A. sat B. was sat C. was sitting D. have sat
18. It’s an hour since he………so he must be at the office now. A. is leaving B. was leaving C. has left D. left
19. Most students ……….hard for the last few weeks. A. were working C. have been working B. worked D. had worked
20. ‘‘You have been sick quite a few times since you arrived” ‘‘ I just can’t ………..to the cold weather” A. have used B. get used C. be used D. used
21. If anybody ………..a question, please ask me after class. A. has B. have C. have the D. had
22. Peter would rather …….early than late. A. to arriving B. arriving C. arrive D. arrived
23. He will tell you the truth when he………..back. A. will come B. would come C. comes D. will have come
24.I………the hot weather in Thailand. A .use to B. used to C. uses to D. am used to

25. Every one of us ………not want to stay there. A. does B. do C. doing D. done

26. They ……….try to be here before the class starts. A. would have B. should C. ought D. should have
27. The picture was sold for a great ……….of money. A. cost B. sum C. value D. price
28. If you want a cheap air ticket you must ………..well in advanced. A. book B. engage C. reserve D. buy
29. He applied for a ………..in the office of a local newspaper. A. work B. duty C. career D. job
30. It takes half …………hour to walk from here to the station. A. a B. an C. the D. for
READING COMPREHENSION
Read the following passage and choose the best answer from A, B, C or D. Dear Angela, I was horrified when I found out that my 12-year-old daughter had been arrested for stealing some make-up from a high street chemist’s. This happened because she had been dared by some older children from her school. She was so frightened that she started crying –which is what attracted the attention of the shop assistant. The police were called and she was given a tell-off at the police station. Since this terrifying experience, she has been too afraid to go out on her own and cries all the time. My husband doesn’t seem to care that much. He says that she shouldn’t have stolen in the first place and was unlucky to be caught. Now it is over she must learn to live with it. But I feel a failure as a parent and am afraid that my child will turn to crime later on in life. Yours sincerely, Ashamed 31. Why has Ashamed written this letter? A. to describe her daughter B. to prove how naughty her daughter is C. to explain a problem D. to defend her daughter’s actions 32. Who do you think Angela is? A. her husband B. her daughter C. her old boyfriend D. an advise column in a magazine 33. Why did Ashamed’s daughter steal things? A. She was frightened by her friends. B. Her schoolmates urged her to do so. C. She was attracted by the make –up. D. She wanted to wear make-up. 34. How did Ashamed’s daughter feel afterwards? A. She was frightened. B. She was angry. C. She wanted to turn to crime. D. She felt she was unlucky. 35. What is the husband’s attitude towards this incident? A. He is cold. B. He is not worried. C. He is terrified. D. He thinks she should learn to steal.

STRUCTURES

Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.
36. Murder is the most serious of all crimes. A. Murder is very serious. B. Everyone is afraid of murder. C. No crime is more serious than murder. D. Murder is the dangerous crime.
37. This is the first time I have lived in a city with a high crime rate. A. I am not used to living in a city with a high crime rate. B. I am very afraid of living in a city with a high crime rate. C Living in a city with a high crime rate is dangerous. D. I don’t like to live in such a high crime rate.
38. I’ve never eaten this food before. A .It’s the first time I’ve eaten this food. B. It’s the most tasty food I’ve eaten. C. I’ve never eaten such a good food before. D. The food is so good that I’ve never eaten before.
39. We couldn’t go out because the weather was so bad. A .It was so bad a weather that we couldn’t go out. B. It was such a bad weather that we couldn’t go out. C. It was so bad weather that we couldn’t go out. D. It was such bad weather that we couldn’t go out.
40. Caroline asked me what time the meeting would end. A. Caroline said, ‘‘what time will the meeting end?” B. Caroline said, ‘‘what time would the meeting end?” C. Caroline said, ‘‘what time the meeting will end?” D. Caroline said, ‘‘what time the meeting would end?”
41. John said, ‘‘You’d better not lend them any money, Daisy.” A. John said Daisy not to lend them any money. B. John said to Daisy not lend them any money. C. John advised Daisy should not to lend them any money. D. John advised Daisy not to lend them any money.
42. Six years ago we started writing to each other A. We’ve been writing to each other for six years. B. We’ve been writing to each other since six years. C. We’re used to write to each other for six years. D. We used to write to each other for six years.
43.I haven’t stayed in a hotel for years. A. It’s years since I stay in a hotel. B. It’s years since I stayed in a hotel. C. I haven’t stayed in a hotel years ago. D. It’s years when I stayed in a hotel.
44. Eric hasn’t been to London since his sister’s birthday. A. Eric came to London on his sister’s birthday. B. The last time Eric went to London was on his sister’s birthday. C. Eric hasn’t visited to London for many years. D. Eric missed his sister’s birthday because he couldn’t go to London.
45. No one has been to collect the rubbish this week. A. The rubbish have not been collected this week. B. The rubbish has been collected this week. C. The rubbish has not been collected this week. D. The rubbish is not collected this week.

TEST 26

I. GRAMMAR AND VOCABULARY.
Choose the best answer from A, B, C or D.
1. It was the longest film I have ever seen. It ……….three hours A .lasted B. stayed C. finished D. completed
2. No one was able to think …….the noise was going on. A. during B. while C. since D. on account of
3. Everyone in the world ………..to lead a happy life. A. wants B. want C. is wanting D. are wanting
4. In the newspaper there …….a lot of news about the earthquake A. was B. are C. is D. be
5. We went to his town but there …………nothing interesting to see. A. are B. is C. were D. was
6. The doctor wants to know what……….yesterday. A. did you eat B. were you eating C. have you eaten D. you ate
7 .Please call me when………….to go out. A. you ready B. you are ready C. are you ready D. ready
8.I advised him ………..too much about the result of the test. A. not to worrying B. not worrying C. not to worry D. don’t worry
9. She allowed them………..to the cinema yesterday. A. to go B. from going C. went D. did not go
10. Did you understand………..? A. what he said B. what did he say C. what has he said D. what he is saying
11. Sometimes I wonder why ………a new car. A. doesn’t he buy B. he not buy C. he doesn’t buy D. won’t he buy
12. He told us that many people ………..homeless by the fire last week. A. made B. having been made C. had made D. were made
13. London is……….as capital of great Britain. A. knows B. know C. known D. knew
14. The man……….. we met on the train was the headmaster. A. who B. whom C. which D. whose
15. Someone is knocking ………the door. A. in B. at C. over D. out
16. His friend………. ..he would be back in an hour. A. spoke B. told C. said D. announced
17. He is ………a busy man that he really needs a helper. A. so B. such C. very D. so that
18. People usually ……….early for the show. A. arrive B. arrives C. arriving D. have arrived
19. Mary told her dog to………..down. A. lie B. laid C. lay D. lying
20. The weather is………….today than yesterday. A. much better B. very better C. too better D. best
21. The artist …………painting you like is very young. A. who B. whom C. which D. whose
22. We have to wait ………tomorrow. A. which B. until C. before D. when
23. His father hasn’t seen him…………five years. A. for B. since C. during D. while
24. The selling price of that house and………..is $24,000. A. many furniture B. some furnitures C. some furniture D .many furnitures
25. My brother can’t play tomorrow and………. A. either I can B. neither can I C. neither I can D. I can’t, too
26.I didn’t dare………..him about the damage to his car. A. to tell B. telling C. for telling D. have tell
27. Peter …………my bicycle since eight o’clock yesterday morning. A. was having B. is having C. has had D. has been had
28. He won’t lend it to you unless you………..to return it punctually . A. would promise B. promising C. are promised D. promise
29. If you went to see him, you ……….. out the truth. A. find B. would find C. will find D. would have found
30. My uncle says that that shop …………down tomorrow. A. is being pulled B. will be pulled C. has been pulled D. is going to pull
II. READING COMPREHENSION
Choose the best answer from A, B, C or D to complete the text. John lay in hospital bed and look around. ……….beds in the ward, and each one had a patient in it. He wondered if the other patients had broken their legs ……… ,or whether they were suffering from something ……. The man in the next bed smiled at John. ‘‘What are you in for?” he asked. ‘‘Broken leg”, said John. ‘‘ ………………….” ‘‘ Same thing. Everybody here has a broken leg except for Fred over there” ‘‘What’s wrong with Fred?” John asked curiously. He looked across at Fred, and realised ………..
Fred was completely wrapped in bandages with only his nose showing! 31. A. There were several other B. Looking at all the other C. He could see all the D. There weren’t any other 32. A. then B. after all C. either D. too 33. A. just the same B. other C. else D. that he was 34. A. Are you? B. What for? C. What about you? D. What’s it about? 35. A. there was a big problem for him B. what a silly question it was C. he didn’t know the answer D. what the question was for
III. USE OF ENGLISH
Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.
36.When there are low sales, companies often decide developing new products.
37. Sorry, could you say that again? I haven’t listened for you. Could you mind telling me the way to the nearest restaurant?
.
38. The old house were pulled down to make room for block of flats.
39. The students were interested in take a trip to the National History Museum, but they were not able to raise enough money.
40. After she had bought himself a new motorbike, she sold her bicycle
41. Those homework that your teacher assigned is due on Tuesday unless you have made prior arrangements to turn it in late.
42. The president went fishing after he has finished with the conference.
43. Please give me a few coffee and some sugar if you have any left.
44. When I arrived at her house, I found she has been out with her new friend without leaving me a note.
45. I had not to work yesterday because it was my day off, so I was going to see my friend instead.
IV. STRUCTURES
Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.
46. She was so busy that she couldn’t answer the phone. A. She was very busy that she couldn’t answer the phone. B. She was too busy to answer the phone. C. She was too busy not to answer the phone. D. She was very busy so that she couldn’t answer the phone.
47. Paul is employed by Sony, isn’t he? A. Paul works for Sony, didn’t he? B. Paul works for Sony, did he? C. Paul works for Sony, doesn’t he? D. Paul works for Sony, does he?
48. ‘‘Can I borrow your pen please, Sam?” said Gillian. A. Gillian asked Sam if she can borrow his pen. B. Gillian asked Sam if she could borrow his pen. C. Gillian asked Sam she can borrow his pen. D. Gillian asked Sam she could borrow his pen.
49. I went to school with Madeline when we lived near each other. A. I used to go to school with Madeline when we lived near each other. B. Madeline and I lived near the school. C. I went to school nearby with Madeline. D. Madeline’s school was mine and we lived with each other.
50 .He prefers typing to writing by hand. A. He doesn’t like to write by hand at all. B. He likes typing better. C. He’d rather type than write by hand. D. He doesn’t like typing.

TEST 27

I. GRAMMAR AND VOCABULARY.
Choose the best answer from A, B, C or D.
1. Please let Jack …………with you. A. go B. going C. to go D. goes
2.I………not sure about that. A. do B. have C. am D. shall
3. ‘‘Why was Bob so angry with his wife ?” ‘‘ Because of ……….late’’ A. her to be B. her being C. she is D. she be
4. ‘‘Do you ever plan to move back to Minnesota?” ‘‘No, but I occasionally think …….my friends there.” A. visiting B. to visit C. of visit D. of visiting
5. The visitors found the little girl’s conversation very……… A. amuse B. amusing C. amused D. amusement
6. ‘‘How long have you known him?” ‘‘………………” A. since five years B. for five years C. ever since five years D. along five years
7.A child can …………easily . A. remembered B. remember C. remembers D. to remember
8…………is yours, the red one or the green one? A. why B. which C. when D. what
9.I think he’ll join us,……….? A. doesn’t he B. won’t he C. don’t he D. will he
10. He is …………..to do such work. A. not enough strong B. strong not enough C. not strong enough D. enough strong
11. Haywood is the village …………. A. where I was born in B. which I was born C. in which I was born D. which I was born there
12.I wish today………….a holiday. A. is B. am C. are D. were
13. You needn’t…………the money back for a year. A. to pay B. pay C. paid D. be paid
14. Let’s not go out today,…………? A. shall we B. shan’t we C. will you D. won’t you
15. The doctor made me………in bed for a week. A. staying B. stay C. stayed D. to stay
16. ………….wants some tea? A. what B. who C. whom D. where
17. Does Peter own that car? No, I think his brother……….it now. A. has owned B. was owning C. owns D. can own
18. At this time tomorrow night I………..on a ship. A. sleep B. shall sleeping C. shall be slept D. shall be sleeping
19.I haven’t seen much of you lately. We ……….three months ago. A. last meet B. last met C. have last D. have last met
20. He asked her…………. A. what day was it B. what day it was C. it was what day D. what was the day
21. Some people are used to……….in crowded buses and don’t mind it at all. A. ride B. riding C. rode D. ridden
22.‘‘I don’t know what Carol was a waitress here.” ‘‘She ………..here on Saturdays since June.” A. has been working B. has working C. having working D. has been worked
23. ‘‘Did you check your paper?” ‘‘No, I ………..it now” A. checking B. am checking C. check D. checked
24. Did you know that she is expecting a baby? No, we……....to get the news . A. were surprise B. were surprising C. were surprised D. surprised
25. Inside the old house was …………a church. A. darker than B. as darker than C. darker that D. as darker that
26. Last Monday night thieves broke………..our flat. A. into B. down C. out of D. always
27.I know that he………in the library at this moment. A. works B. has worked C. is working D. was working
28. His choice of words…………very good. A. is B. are C. be D. being
29.I haven’t seen John ……….two months. A. since B. for C. until D. before
30. Ann says that she’s never…………milk at home. A. use to drink B. used to drink C. use to drinking D. used to drinking
II. READING COMPREHENSION.
Choose the best answer from A, B, C or D to complete the following dialogue.
Jane : Look. …………. rain.
Mark: I’m not sure about that, but the sun …………behind those black clouds.
Jane: And …………..windy, too.
Mark: Yes, but I ………. the weather ……….. too much.
Jane: …………. the forecast?
Mark: They say ……….. fine for the next few days.
Jane: Oh, …………usually wrong. I ……….. we can go sightseeing now.
Mark: Oh, let’s go. It ……… so far this week.
Jane: All right, but …………. my raincoat and umbrella with me.
Mark: I think ……….. about nothing.
31. A. It’s raining B. It’s rained C. It’s going to rain D. it’s was raining 32. A. has disappeared B. already disappeared C. has gone to disappear D. disappear 33. A. It becomes B. it became C. it’s becoming D. it is become 34. A. don’t think B. isn’t thinking C. hasn’t thought D. am thinking 35. A. changed B. changes C. is going to change D. changing 36. A. Do you hear B. Are you hearing C. Are you heard D. Have you heard 37. A. it’s being B. it’s going to be C. it has been D. it was being 38. A. They B. There C. They are D. Here 39. A. not think B. am not thinking C. don’t think D. didn’t think 40. A. isn’t raining B. doesn’t rain C. didn’t rain D. hasn’t rained 41. A. I am going to take B. take C. I’ve taken D. took 42. A. you’ve worried B. you are worrying C. you worried D. you didn’t worry

III. STRUCTURES.
Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.
43. In population, Los Angeles is not as big as New York. A. New York is bigger than Los Angeles in population.
B. New York is not as crowded as Los Angeles.
C. Los Angeles is more densely-populated than New York.
B. New York is bigger than Los Angeles.
44. Mary would rather see more historic sights than go dancing. A. Mary would like to see historic sights than go dancing B. Mary likes historic sights when she can not go dancing. C. Mary would prefer to see more historic sights rather than go dancing. D. Mary had better see more historic sights.
45.A lot of language young people use is not understood by their parents. A. Young people use a lot of languages their parents can’t understand.
B. A lot of language young people use is understandable by their parents.
C. A lot of young people use the language their parents do not speak.
D. Some parents can not understand a lot of the language young people use. 46. This is the worst production of this play I have ever seen. A. I have never seen so bad a production of this play. B. I have never seen such bad a production of this play. C. I have never seen so bad production of this play. B. I have never seen such bad production of this play.
47. ‘‘Could you wait a second while I get my books?” Peter said to Jane. A. Peter said to Jane to wait a second while he got his books.
B. Peter said to Jane she could wait a second while he got his books.
C. Peter asked Jane could wait a second while he got his books.
D. Peter asked Jane to wait a second while he got his books.
48. Whenever she went to Paris she bought a new dress. A. She never went to Paris to buy a new dress. B. She never went to Paris without buying a new dress. C. She never bought a new dress without going to Paris. D. She never bought a new dress when she went to Paris.
49. I like to play tennis in the summer. A. I am very interested on playing tennis in the summer.
B. I am very keen in playing tennis in the summer.
C. I am very interested to playing tennis in the summer.
D. I am very fond of playing tennis in the summer.
50. They usually have quite a big meal at lunch time. A. They are used to having a big meal at lunch time. B. They are used to have a big meal at lunch time. C. They used to have a big meal at lunch time. D. They used to having a big meal at lunch time.

TEST 28
I- Choose the best answer 1. After I_____lunch, I looked for my bag.
A. had B. had had C. have has D. have had
2. Henry___into the restaurant when the writer was having dinner.
A. was going B. went C. has gone D. did go
3. I____to New York three times this year.
A. have been B. was C. were D. had been
4. John____a book when I saw him.
A. is reading B. read C. was reading D. reading
5. We____Doris since last Sunday.
A. don't see B. haven't seen C. didn't see D. hadn't seen
6. A table used for writing is called___.
A. table- writing B. a writing table
C. a written table D. a wring table
7. There isn't ___ in the next room.
A. nobody B. no one C. any one D. some one
8. Janice and ____live in an apartment.
A. me B. my C. self D. I
9. It is an____ story.
A. interesting B. interested C. interest D. all are correct
11. We still have____money.
A. many B. few C. some D. none
12. He is___of three.
A. best B. good C. better D. the best
13. He is___.
A. a three years old boy B. a three year old boy
C. three years boy D. three year old boy.
14. He doesn't get up early on Sundays. He gets up___.
A. late B. lately C. slowly D. hardly
15. ____did the writer feel? Angry
A. Where B. Why C. How D. When
16. That's the artist___paintings are very fashionable.
A. Whose B. Which C. Who D. 0
17. The meeting will start when everyone___.
A. will arrive B. arrives C. arriving D. have arrived
18. The students were tired. They___ hard all morning.
A. had been working B. worked
C. have been working D. had worked
19. We saw the girls___ foootball as we drove past the field.
A. play B. to playing C. to play D. playing
20. Who is it? ___Jenny
A. My B. I'm C. It's D. Mine
21. Betty___ a lot of presents on her birthday.
A. was been given B. gave C. was giving D. was given
22. I'm really looking____Christmas this year.
A. after B. out for C. look into D. forward to
23. Let me___ from you soon.
A. to hear B. hear C. Hearing D. heard
24. I'm right,___?
A. aren't I B. amn't I C. am not I D. not I am
25. My father is___ as yours.
A. old B. as old C. older D. so old
26. Sunday is the day___which we usually go fishing.
A. during B. at C. in D. on
27. John wanted me___him.
28............class rushed into the dining room.
A. The all B. Whole C. The every D. The whole
29. John gradually became .................in the discussion.
A. absorb B. absorbed C. to absorb D. absorbing
30. If you see Tom ...........you mind............him to get in touch with me?
A. will reminding B. will to remind
C. would reminding D. would to remind
31. He.................newspapers for ten years
A. is selling B. sells C. has been selling D. has been sold
32...............does it take to get to the river from here?
A. How far B. How long C. How much D. How many
33. "Have you read his new book? Yes, it is ............interesting than his first four books" A. the most B. very much C. much more D. the more 34. She 'd rather stay at home than...............shopping. A. will go B. going C. to go D. go 35. "Jane said that you had read the book three times". "Yes, I found it very .................." A. amusingly B. amuse C. amusing D. amused 36.I don't think we are on the right road. We ..............some one. A. had better ask B. should better ask C. had better asked D. have better ask 37. She finally decided ..............her children alone in the house. A. not leaving B. do not leave C. not leave D. not to leave 38. One of the girls ................in that company died A. whose worked B. whom worked C. worked D. who worked
39. We are too late. The plane ..............off ten minutes ago. A. took B. has taken C. had taken D. was taken
40. Don't let your brothers ...............the present A. to see B. seeing C. seen D. see 41. Listen! The telephone.............. A. ring B. rings C. is ringing D. ringing
42. I drink ..................coffee than you
A. little B. few C. less D. fewer
43. I can't help ................him in spite of his faults
A. admire B. admired C. to admire D. admiring
44. He has wasted ........................
A. many times B. much times
C. many time D. much time
45. You had your house repaired last month.............?
A. hadn't you B. didn't you
C. isn't it D. hadn't it
46. The boy ..................is here.
A. whose sick sister B. whose sister sick
C. who his sister is sick D. whose sister is sick
47. This is the first time I ................the experiment on plant breeding
A. have done B. do
C would do D. did
48. It .................everyday so far this week
A. has rained B. is raining C. rained D. rains
49. Paper money .....................for over a thousand years.
A. used B. is used C. has used D. has been used
50. The heat of the sun ...............transmitted to the earth by radiation
A. had B. was C. has D. is
TEST 29
I- Choose the best answer
1. Columbus ________ America more than 400 years ago.
A. discovered B. has discovered
C. had discovered D. he has gone
2. He fell down when he _____ towards the church.
A. run B. runs
C. was running D. had run
3. Bao Yen sings _____ than this singer.
A. well B. better
C. gooder D. more good
4. The _______ we start, the sooner we will be back.
A. early B. earliest
C. earlier D. more early
5. If it _____ so late, we could have coffee.
A. wasn’t B. weren’t
C. isn’t D. not be
6. She_______ a lot since her son died.
A. changes B. has changed
C. changed D. changing
7. These city girls are used______ in the field.
A. to work B. work
C. working D. to working
8. I ____in Jakarta, but now I live in Paris.
A. use to live B. used live
C. used to living D. used to live
9. She hasn’t seen her family_____ three years ago.
A. since B. from
C. for D. before
10. This car is____ than mine.
A. less expensive B. as expensive
C. expensive D. not so expensive
11. She is the ______ daughter in the family.
A. older C. more old
B. eldest D. oldest
12. I’m worried______ my final exam in English.
A. about failing C. to fail
C. with failing D. to failure
13. Sunday is the day ______ which we usually go fishing.
A. during B. at
C. in D. on
14. The person ______ you want to see is my fiend.
A. who B. whom
C. whose D. which
15. We run out ______ petrol now.
A. off B. up
C. of D. in
16. Where did she find the money? _______ the room.
A. outside B. out of
C. out D. without
17. She never thought ______ it again.
A. for B. to
C. at D. about
18. Frank used to work in a small shop. He ________
A. doesn’t any more B. still does
C. is now D. has never done anything
19. Joe’s garden is more interesting _____ Bill’s.
A. by B. of
D. than D. from
20. I enjoy ________ to the park on summer evenings.
A. to go B. going
C. being gone D. go
21. The attendance ______ this meeting is very large.
A. for B. in
C. at D. to
22. I am thankful ____ him ____ his advice.
A. of/ for B. to/about
C. to/ on D. to/for
23. ____ you rather sit by the window?
A. don’t B. wouldn’t
C. will D. won’t
24. If it ______ rain, we’ll have the party outside.
A. wouldn’t B. didn’t
C. doesn’t D. won’t
25. “This soup is hot” “The ____ better”
A. hot the B. hotter the
C. hottest D. hotter
26. Why are you moving?
Because our new house has ______ space than the old one.
A. a lot of B. more of
C. a lot more D. most
27. “The longest fish in the contest was eighteen inches long” “It _______________ by Thelma Rivers.”
A. was catching B. caught
C. was caught D. catch
28. “ Are we about to have dinner?” “Yes, it ________ in the dinning room”
A. is serving B. serves
C. is being served D. served
29. If you _______ time, please write to me.
A. have B. had
C. have had D. has
30. My great passion in life is _________________.
A. to study B. studying
C. study D. studied
31. She is ________ up with doing the same thing everyday.
A. fed B. bored
C. tired D. fond
32. She is beginning __________ karate.
A. to take B. taking
C. take D. being taken
33. His friends are surprised _________ his success.
A. in B. by
C. with D. at
34. We are tired ________ the long walk.
A. by B. of
C. with D. for
35. There are many ways of ________ free time in Britain.
A. paying B. using
C. making D. spending
36. Football seems _______ the most popular game in England.
A. being B. be
C. to be D. to have been
38. People are fond ______ watching that program.
A. of B. with
C. up D. by
39. Important matches often take ________ at weekends.
A. care B. up
C. place D. part in
40. She has no _______ in studying mathematics.
A. interested B. interesting
C. longer D. interest
41. This is the man __________ teaches me.
A. who B. whom
B. which D. whose
42. He married Mary who had great ________ on his books.
A. effect B. influence
C. impression D. feelings
43. John fell in _______ with a girl who he met on a train.
A. love B. passion
B. loving D. interest
44. Michael Faraday, ______ name is famous in the history of electricity, was an English scientist.
A. who B. his
C. its C. the
45. His salary was too low. He could ________ feed his children.
A. barely B. hard
C. hardly C. rarely
46. M. Curie, _______ discovered radium, was a famous French physicist.
A. whose B. that
C. who D. which
47. We call a man who studies language __________.
A. linguist B. linguistics
C. scientist D. foreigner
48. Laboratory is where ________ are carried out.
A. lessons B. works
C. experiments D. tasks
49. The battle field is _______ soldiers fight.
A. who B. that
C. which D. where
50. Spoken English is not ________ phonetic.
A. system B. systematic
C. systematically D. basically.

TEST 30
I- Choose the best answer
1. She is very busy _________ her housework.
A. with B. for
C. of D. by
2. I will never forget _________ him on a rainy day.
A. to meet B. meet
C. meeting D. met
3. I was interested in _________ a shop girl.
A. to be B. being
C. be D. been
4. She is really tired of looking _______ the “Situations Vacant” column.
A. for B. in
C. up D. through
5. He queues _______ money every Thursday.
A. for B. to get
C. of D. up
6. As soon as the game begins, people start shouting and cheering for one side or _________.
A. other B. the other
C. one another D. each other
7. ______ we can find out new source of energy, our life will certainly be destroyed.
A. if B. when
C. unless D. even though
8. Mercury is the smallest member ________ the 10 planets.
A. in B. of
C. than D. among
9. Mary is ___________ of the two sisters.
A. the smallest B. small
C. the smaller D. smaller
10. A person who studies life of plants and animals is called a ____________.
A. physicist B. biologist
C. philosopher D. politician
11. Work hard ________ you will fail the exams.
A. if B. or
C. unless D. and
12. If she ________ younger, she would take some exercise.
A. is B. was
C. be D. were
13. Fresh air is of great ________ to our health.
A. use B. used
C. useful D. usage
14. There is a big gate _______ the front of our school.
A. in B. at
C. on D. out
15 She smiled _________ me.
A. with B. to
C. towards D. at
16. He was accused _________ stealing a Honda.
A. of B. in
C. to D. with
17. Vietnam becomes ________ to foreign tourists
A. most and most B. much and more attractive
C. the more attractive D. more and more attractive
18. Joe is _________ of the two students.
A. the quietest B. quieter
C. the quieter D. quietest
19. “Which team do you support?” “We’d like ____________.”
A. the Tigers win B. that the Tigers win
C. the Tigers will win D. the Tigers to win
20. If they had enough time, they _____ head south.
A. will B. can
C. must D. might
21. “What did you do last night?” “I watched TV, practiced the violin, and ______ my homework.” A. made B. do C. done D. did
22. _____ all the cities I have visited, I like New York the best.
A. Of B. From
C. Out D. With
23. More ______ 50 percent of the students passed the test.
A. of B. that
C. then D. than
24. Let’s have our waiter _______ some coffee.
A. bring B. to bring
C. bringing D. brought
25. All planes ______ before departure.
A. will checked B. will has checked
C. will be checked D. will been checked
26. If I ____ get a pole, I’ll go fishing.
A. can B. could
C. may D. might
27. If you had a chance, _____ you go fishing?
A. did B. may
C. would D. do
28. Gold ______ in California in the nineteenth century.
A. was discovered B. has been discovered
C. was discover D. they discovered
29. ______ shoes are always of various types.
A. Woman’s B. Womans’
C. Women’s D. Womens’
30. “How much money did you spend?” “As much as there ___________”
A. were B. has
C. was D. have

31. There _________ a lot of news about it on TV last night.
A. was B. had
C. is D. were

32. They didn’t steal anything. They stole ___________.
A. anything B. not anything
C. not nothing D. nothing

33. His friends are rich, but ______ are poor.
A. me B. friends of me
C. mine D. my

34. Tom asked Ann and _______ about the new theatre.
A. I B. my
C. me D. self

35. Tom is going to lose _______ job.
A. him B. his
C. he D. he’s

36. When I last saw him, he _______ in London.
A. has lived B. is living
C. was living D. has been living
37. Since he ___________, I have heard nothing from him.
A. he had left B. he left
C. he has left D. he was left

38. “Would you like to go to the band concert?” “Thanks, but I __________ it already.”
A. had seen B. have been seeing
C. have seen D. did see

39. Next month we have two ________ holiday.
A. week B. weeks
C. weeks’ D. week’s

40. _________ of the students in my class could solve the problem yesterday.
A. None B. Neither
C. Either D. Not much
41. Give me ________ information, please.
A. farther B. further
C. many D. not

42. I have ________ books of my own.
A. no B. not
C. any D. much

43. He is ____________________________.
A. a three years old boy B. a three year old boy
C. three years boy D. three year boy

44. I’ve always found Fred to be a _________ person.
A. politely B. impolitely
C. not polite D. polite

45. “I’m looking for something to eat.” “There is ___________ meat in the fridge.”
A. a little of B. a little
C. a few D. some few

46. How ________ we need in the winter?
A. How many woods B. How many wood
C. How much of wood D. How much wood

47. We have heard __________ about you.
A. so many news B. so much news
C. a lot news D. few news

48. ________ was it wrapped up in? A newspaper.
A. Where B. Who
C. How D. What

49. How _____________ staying? For five days.
A. long they will be B. they will be
C. long will they be D. long they be

50. Monkeys can’t sing, _________?
A. can they B. can’t they
C. can it D. can’t it

keys Test 1
I- 1. C 2. B 3. C 4. D 5. B 6.C 7. C 8. D 9. C 10. A 11. C 12. C 13. B 14.D 15. A 16. C 17. A 18. D 19. D 20. C 21. C 22. C 23. B 24. A 25. A 26. C 27. D 28. A 29.C 30. B 31. C 32. A 33. D 34.C 35.B 36.B 37.C 38.B 39.B 40.C 41.A 42.A
II-43.A 44.C 45.B 46.B 47.B 48.B 49.C 50.C
Test 2
I- 1.C 2. D 3. A 4. B 5. A 6. A 7. D 8. A 9. C 10. B 11. A 12. D 13. B 14. C 15. B 16. B 17. B 18. A 19. C 20. D 21.B 22. D 23.D 24.D 25.B 26. B 27. C 28. D 29. C 30.B 31.B 32.D 33.C 34. C 35.A 36.C 37.C 38. D 39.C 40.D
II-41.A 42.D 43.A 44.C 45.C 46.C 47. 48.A 49.C 50.B
Test 3
I- 1.C 2. C 3. B 4. C 5. A 6. C 7. D 8. C 9.B 10.B 11.C 12. A 13.D 14.C 15.C 16. D 17. C 18. C 19. C 20. B 21. A 22.C 23.C 24.D 25. C 26. A 27. C 28. C 29.D 30.C 31.D 32.B 33.D 34. C 35. D 36. C 37. C 38. B 39. B 40.B
II- 41. C 42. B 43. A 44.A 45. C 46. D 47. C 48. D 49.C 50.A Test 4
I- 1.D 2.D 3.B 4. D 5.C 6.C 7. D 8. C 9.B 10.D 11. D 12.A 13.B 14.A 15.D 16.D 17.C 18.D 19.A 20.C 21.B 22.C 23.C 24.D 25.A 26. B 27.C 28. A 29.B 30. B 31.C 32. D 33.A 34. C 35. B 36.C 37.C 38.C 39.B 40.C
II- 41.A 42.C 43. D 44.C 45.D 46. A 47.D 48.B 49.A 50A

Test 5
I- 1. D 2. C 3. C 4. A 5. D 6. A 7, A 8. B 9. D 1O. C 11. A 12. B 13. A 14. D 15. D 16. B 17. C 18. D 19. C 20. A 21. C 22. C 23. D 24. C 25. A 26. B 27. C 28. B 29. A 30. A 31. B 32. A 33. B 34. C 35. A 36. C 37. D 38. C 39. D 40. C

II-
41. B 42. A 43. A 44. B 45. D 46. C 47. C 48. D 49. A 50. B Test 6
I- 1. D 2. C 3. B 4. B 5. D 6. C 7. B 8. A 9. B 10.C 11.D 12.B 13. A 14. D 15. C 16. A 17. C 18. C 19. D 20. A 21. B 22.D 23. A 24. C 25, D 26. C 27. B 28. C 29. B 30. C 31. A 32. C 33. A 34. C 35. A 36. C 37. B 38. C 39. D 40. D

II- 41. C 42. A 43. B 44. D 45. B 46. D 47. B 48. C 49. A 50. D
Test 7
I- 1. D 2. C 3. A 4. B 5. D 6. C 7. A 8. B 9. B 10. A 11. A 12. B 13. B 14. D 15. D 16. D 17. A 18. D 19. B 20. C 21. B 22. D 23. D 24. B 25. D 26. A 27. C 28. D 29. C 30. D 31. B 32. A 33. B 34. B 35. B 36. D 37. A 38. B 39. C 40. D
II- 41. B 42. A 43. A 44. D 45. D 46. C 47. D 48. A 49. C 50. A
Test 8
I- 1. B 2. C 3. A 4. B 5. B 6. B 7. B 8. D 9. D 10. B 11. B 12. B 13. C 14. D 15. B 16. C 17. D 18. B 19. A 20. B 21. D 22. B 23. B 24. B 25. A 26. D 27. C 28. C 29. B 30. B 31. C 32. D 33. B 34. D 35. A 36. C 37. B 38. B 39. A 40. B
II- 41. B 42. A 43. C 44. A 45. D 46. A 47. D 48. B 49. C 50. D
Test 9
I- 1. C 2. D 3. B 4. A 5. B 6. D 7. B 8. C 9. D 10. B 11. C 12. D 13. B 14. C 15. B 16. C 17. B 18. B 19. B 20. D 21. C 22. B 23. C 24. B 25. C 26. B 27. D 28. A 29. D 30. A 31. A 32. D 33. D 34. D 35. B 36. C 37. A 38. D 39. C
40. B II- 41. C 42. B 43. A 44. C 45. D 46. B 47. D 48. B 49. C 50.D Test 10
I- 1. A 2. D 3. A 4. A 5. B 6. D 7. A 8. A 9. A 10. D 11. D 12. C 13. D
14. B 15. D 16. C 17. A 18. C 19. C 20. A 21. C 22. D 23. C 24. A 25. B
26. C 27. A 28. A 29. C 30. D 31. D 32. B 33. A 34. D 35. C 36. D 37. D 38. B 39. C 40. A 41. D 42. D 43. A 44. D 45. D 46. D 47. B 48. B 49. D 50. C
Test 11
I- 1. D 2. A 3. B 4. C 5. D 6. D 7. D 8. D 9. C 10. A 11. C 12. D 13. D 14. A 15. A 16. C 17. C 18. D 19. A 20. C 21. C 22. B 23. D 24. A 25. A 26. B 27. B 28. B 29. A 30. D 31. B 32. D 33. C 34. B 35. B 36. A 37. D 38. C 39. D 40. D 41. C 42. C 43. C 44. A 45. C 46. B 47. D 48. B 49. C 50. A Test 12
I-1.D 2.C 3.B 4.B 5.D 6.D 7.A 8.C 9.D 10.B 11.A 12.C 13.C 14.C 15.B 16.A 17.A 18.D 19.C 20.A 21.A 22.C 23.B 24.B 25.C 26.B 27.A 28.A 29.C 30.A 31.C 32.A 33.D 34.D 35.C 36.C 37.B 38.B 39.C 40. A 41.D 42.A 43.C 44.D 45.D
II- 46.D 47.C 48.D 49.A 50.B Test 13
I-1.A 2.C 3.C 4.A 5.B 6.C 7.D 8.D 9.C 10.D 11.C 12.C 13.D 14.B 15.D 16.C 17.B 18.A 19.B 20.A 21.B 22.D 23.B 24.C 25.D 26.C 27.B 28.C 29.A 30.C 31.C 32.B 33.C 34.D 35.D 36.D 37.D 38.B 39.C 40. D 41.B 42.C 43.B 44.D 45.D
II- 46.C 47.A 48.C 49.C 50.D
Test 14
I-1.C 2.A 3.C 4.D 5.C 6.C 7.D 8.C 9.A 10.C 11.B 12.C 13.C 14.D 15.D 16.D 17.D 18.B 19.A 20.A 21.A 22.D 23.D 24.B 25.A 26.D 27.C 28.C 29.D 30.B 31.B 32.A 33.C 34.B 35.B 36.A 37.B 38.D 39.B 40. A 41.C 42.A 43.C 44.A 45.C
II- 46.B 47.C 48.A 49.C 50.D
Test 15
I-1.C 2. A 3.B 4.D 5.D 6.C 7.D 8.D 9.C 10.A 11.D 12.B 13.B 14.D 15.C 16.D 17.C 18.B 19.A 20.D 21.C 22.B 23.C 24.D 25.D 26.A 27.C 28.D 29.D 30.B 31.C 32.A 33.B 34.C 35.C 36.C 37.A 38.B 39.C 40.D 41.A 42.D 43.C 44.B 45.A
II- 46.B 47.A 48.C 49.B 50.D
Test 16
I- 1. C 2. B 3. A 4. C 5. B 6. A 7. A 8. B 9.C 10. A 11.C 12. A 13. B 14. C 15. A 16. A 17. B 18. D 19. B 20. A 21. A 22. D 23. D 24. C 25. B 26. B 27. C 28. D 29. B 30. B 31. A 32. A 33. B 34. A 35. C 36. B 37. B 38. A 39. B 40. B 41. B 42. C 43. A 44. A 45. A 46. C 47. B 48. A 49.C 50. B
Test 17
I- 1. A 2. D 3. B 4. C 5. A 6. C 7. C 8. A 9. D 10. C 11. B 12. B 13. C 14. A 15. C 16. D 17. B 18. D 19. A 20. D 21. D 22. B 23. D 24. C 25. B 26. A 27. A 28. D 29. B 30. C 31. D 32. A 33. B 34. A 35. A 36. B 37. A 38. B 39. B 40. C 41. A 42. D 43. D 44. C 45. C 46. A 47. C 48. C 49. B 50. A
Test 18
I-1.C 2.B 3.C 4.D 5.A 6.D 7.C 8.A 9.C 10.B 11.A 12.D 13.B 14.A 15.D 16.A 17.B 18.C 19.A 20.D 21.D 22.D 23.C 24.A 25.B 26.D 27.C 28.B 29.A 30.C 31.D 32.B 33.D 34.B 35.A 36.C 37.A 38.B 39.C 40. D 41.C 42.A 43.C 44.C 45.D
II- 46.B 47.A 48.D 49.C 50.B
Test 19
I/1.C 2.A 3.A 4.C 5.A 6.B 7.B 8.A 9.D 10.D
11.C 12.B 13.D 14.D 15.D 16.B 17.D 18.C 19.A 20.C
II/21.B 22.C 23.B 24.D 25.C 26.A 27.A 28.C 29.C 30.B
III/A
31.C 32.B 33.A 34.B 35.C 36.C 37.D 38.B 39.B 40.B
III/B
41.D 42.C 43.B 44.C 45.B 46.A 47.A 48.C 49.D 50.A
Test 20
I/1.A 2.B 3.C 4.A 5.B 6.C 7.B 8.B 9.C 10.B 11.A 12.D 13.C 14.C 15.D 16.B 17.D 18.C 19.C 20.D
II/A
21.B 22.B 23.D 24.B 25.C 26.B 27.A 28.C 29.B 30.C
II/B
31.C 32.C 33.A 34.C 35.A 36.B 37.B 38.C 39.A 40.C
III/41.A 42.C 43.B 44.B 45.D 46.C 47.B 48.A 49.D 50.B
Test 21

I/1.B 2.A 3.D 4.C 5.B 6.C 7.C 8.C 9.D 10.D 11.B 12.C 13.D 14.D 15.C 16.D 17.C 18.A 19.B 20.D
II/ 21.B 22.B 23.D 24.C 25.B 26.C 27.C 28.C 29.D 30.
III/A
31.C 32.A 33.D 34.B 35.B 36.A 37.C 38.D 39.A 40.B
III/B
41.B 42.A 43.D 44.B 45.D 46.A 47.C 48.C 49.D 50.A
Test 22
I/1.B 2.C 3.B 4.A 5.B 6.D 7.C 8.A 9.D 10.B
11.C 12.D 13.B 14.B 15.C 16.A 17.D 18.B 19.B 20.D
II/21.B 22.B 23.A 24.B 25.D 26.B 27.D 28.B 29.B 30.D
III/A
31.D 32.B 33.A 34.D 35.C 36.D 37.D 38.D 39.D 40.C
III/B
41.A 42.D 43.C 44.D 45.A 46.A 47.D 48.C 49.B 50.B
Test 23
I/1.B 2.D 3.A 4.B 5.D 6.B 7.A 8.C 9.C 10.D
11.D 12.A 13.D 14.D 15.C 16.D 17.A 18.B 19.D 20.B
II/A
21.D 22.C 23.A 24.C 25.D 26.B 27.A 28.D 29.C 30. D
II/B
31.C 32.B 33.B 34.B 35.B 36.B 37.B 38.C 39.B 40.B
III/41.C 42.D 43.A 44.C 45.B 46.D 47.B 48.C 49.C 50.B
Test 24
1. B 2. D 3. D 4. D 5. C 6. B 7. A 8. D 9. D 10. B 11. B 12. B
13. C 14. D 15. A 16. A 17. B 18. A 19. D 20. C 21. B 22. A 23. A
24. B 25. C 26. A 27. C 28. B 29. A 30. A 31.A 32. B 33. C 34.D 35.A 36. A 37. B 38. B 39. C 40. A 41. C 42. A 43. A 44. D 45. C 46. B 47. A
48. C 49. D 50. A
Test 25
1. C 2. B 3. B 4. B 5. B 6. A 7. C 8. A 9.B 10. A 11. A 12. D
13. B 14. C 15. B 16.A 17. C 18. D 19. C 20. B 21. A 22. C 23. C
24. D 25. A 26. B 27. B 28. A 29. D 30. B 31.C 32. B 33. B 34. A 35.B 36. C 37. A 38. A 39. D 40. A 41. D 42. A 43. B 44. B 45. C
Test 26
1. A 2. B 3. A 4. C 5. B 6. D 7. B 8. C 9.A 10. A 11. C 12. D
13. C 14. B 15. B 16.C 17. B 18. A 19. A 20. A 21.D 22. B 23. A
24. C 25. B 26. A 27. C 28. D 29. B 30. B 31.A 32. D 33. A 34. C 35.B 36. C 37. D 38. A 39. C 40. B 41. A 42. D 43. B 44. B 45. A 46. C 47. C
48. B (or D) 49. A 50. C
Test 27
1. A 2. C 3. B 4. D 5. B 6. B 7. B 8. B 9.B 10. C 11. C 12. D
13. B 14. A 15. B 16.B 17. C 18. D 19. B 20. B 21.B 22. A 23.B
24. C 25. A 26. A 27. C 28. A 29. B 30. D 31.C 32. A 33. C 34. A 35.C 36. D 37. B 38. C 39. C 40. D 41. A 42. B 43. A 44. C 45. A 46. D 47. D
48. B 49. D 50. A

Test 28
1. A 2. B 3. A 4. C 5. B 6. B
7. C 8. D 9. A 11. C 12. D 13. B
14. A 15. C 16. A 17.B 18. A 19. D
20. C 21. D 22. D 23. B 24. A 25. B
26. D 27. 28. D 29. B 30. C 31.C
32.B 33. C 34. D 35. C 36. A 37. D
38. D 39. A 40. D 41. C 42. C 43. D
44. D 45. B 46. D 47. A 48. A 49. D
50. D
Test 29
1. A 2. C 3. B 4. C 5. B 6. B 7. D 8. D 9. A 10. A 11. B
12. A 13. D 14. B 15. C 16. A 17. D 18. A 19. D 20. B 21. C 22. D 23. B
24. C 25. D 26. C 27. C 28. C 29. A 30. B 31. A 32. A 33. D 34. B 35. D 36. C 38. A 39. C 40. D 41. A 42. B 43. A 44. A 45. C 46. C 47. A
48. C 49. D 50. C
Test 30
1. A 2. C 3. B 4. D 5. A 6. D 7. A 8. B 9. C 10. B 11. B
12. D 13. A 14. B 15. D 16. A 17. D 18. C 19. D 20. D 21. D 22. A
23. D 24. A 25. C 26. A 27. C 28. A. 29. C 30. C 31. A 32. D 33. C
34. C 35. B 36. C 37. B 38. C 39. A 40. A 41. B 42. A 43. B 44. D
45. B 46. D 47. B 48. D 49. C 50. A…...

Similar Documents

Free Essay

Victoria Secret

...theo thị hiếu từng người mà bị thất bại. Trong marketing, người ta phân chia “phân khúc thị trường” là để thoả mãn tốt nhu cầu của mỗi phân khúc, bởi vì mỗi phân khúc thị trường có đặc điểm, sở thích, thói quen..khác nhau mà sản phẩm không dễ gì đáp ứng được. Nhiều khi phân khúc cực nhỏ (thường gọi là ngách thị trường – niche market) nhưng biết cách khai thác thì thành công hơn là chạy theo nhiều phân khúc. Lại nói về anh bán táo trên, nếu anh ta đừng quá tham lam, chỉ đi theo một phân khúc là những người thích táo ngọt hoặc những người thích táo chua thì ít ra anh ta cũng bán được táo chứ không đến nỗi ế ẩm như trên 1. Theo vị trí địa lí - Khu vực thành phố Thành phố là nơi tập trung dân cư đông đúc, đời sống và thu nhập cao. Vì thế các chị em phụ nữa hay bất kể đàn ông đểu sẵn sàng chi trả để mua sản phẩm thường xuyên. - Khu vực Thu nhập của người dân chưa cao, có thể sẵn sàng chi trả để mua sản phầm tuy nhiên không thường xuyên 2. Theo giới tính - Tính đến năm 2011, ở Mỹ có khoảng 311 triệu dân, do đó Mỹ đứng thứ 3 trên thế giới ( sau Trung Quốc và Ấn Độ) về số dân. - Đã có 155,6 triệu phụ nữ ở Hoa Kỳ trong năm 2009. Số lượng nam giới là 151,4 triệu USD. Những người dưới 20 tuổi chiếm hơn 1/4 dân số Hoa Kỳ (27,3%), và những người 65 tuổi và chiếm hơn 1/8 (12,8%) trong năm 2009. 3. Theo hành vi - Xu hướng thời trang trên thế giới ngày càng đa dạng và thay đổi từng ngày......

Words: 623 - Pages: 3

Free Essay

Anorexia

...Anorexia Nervosa Anorexia nervosa (AN) is an eating disorder that is characterized by the refusal to sustain a healthy weight (Kumar, Tung, & Iqbai, 2010). Many believe that anorexia is more common amongst Caucasian women, but anorexia occurs throughout all cultures and races. AN has the highest mortality rate of an psychiatric disorder (Kumar, Tung, & Iqbai, 2010). Every major organ system is affected because of the malnutrition that anorexia causes. People with anorexia look in the mirror and see a distorted image rather than what is reality. Victims of anorexia see someone that is huge when in actuality they may be average size and weight. Once a person is diagnosed with anorexia it is hard for them to recover. Not only is it hard for a person with AN to recover, it is also extremely easy to relapse. It takes intense therapy and treatment to cure someone with anorexia. AN exists in every culture and race; it varies amongst African Americans differently as opposed to other cultures. Symptoms of anorexia include an intense fear of gaining weight, refusal to keep body weight up, and amenorrhea for 3 consecutive months (Kumar, Tung, & Iqbai, 2010). Amenorrhea is the abnormal absence of menstruation. Some other symptoms of AN are lanugo, joint swelling, dental cavities, tooth loss, and abdominal distension (Kumar, Tung, & Iqbai, 2010). Lanugo is the growth of fine white hair that grows when anorexics have no body fat left to keep themselves warm (Morrisey, 2010). There also...

Words: 2531 - Pages: 11

Free Essay

I Am Real

...nhà ở núi Tản Viên quanh năm mây trắng , hoa trái xanh tươi , muông thú vui vầy .  - Nghe tin vua Hùng Vương mở hội thi tài , kén chổng cho con gái Mị Nương xinh đẹp , nết na , ta liền cùng tùy tùng lên đường tham dự .  II/ Thân bài : Diễn biến câu chuyện  1/ Quang cảnh cuộc thi .  - Kinh đô Phong Châu đông nghịt người , chàng trai nào dự thi trông cũng khôi ngô tuấn tú .  - Các cô gái thì diện những bộ váy áo đẹp nhất ,đeo những chiếc vòng đá lịch lãm , cười nói giòn giã , cô nào trông cũng phơi phới như như hoa mùa xuân .  - Nhưng Mị Nương , con gái vua Hùng lại đẹp hơn cả , da trắng má hồng , ánh mắt ấm áp , vừa sâu thẳm vừa trong veo , như hút hồn người ta vào đó . Vì thế , bao chàng trai đua sức trổ tài , chỉ mong lấy được Mị nương làm vợ .  - Hôm ấy , hai người lọt vào vòng cuối cùng có ta và một người đến từ miền sông biển , tướng mạo hung dữ , mắt sắc như dao , râu vểnh ngược , mọi người gọi hắn là Thủy Tinh .  2/ Cuộc đua tài  - Thủy Tinh có tài hô mưa , mưa đến , gọi gió gió về , trời đang nắng chang chang , chỉ cần hắn vẫy tay một cái là mây đen kéo đến rầm rầm , gió xoáy ầm ào , mưa dổ như trút , khiến ai nấy đều kinh hãi .  - Đến lượt ta , ta trổ tài vẫy tay về phía Đông – phía Đông nổi lên từng cồn bãi , vẫy tay về phía Tây , phía Tây mọc lên từng dãy núi đồi .  - Thấy cả hai có vẻ ngang sức ngang tài , vua Hùng thật khó chọn , bèn mời các tướng đến họp bàn , sau đó phán truyền : “ Cả hai đều xứng làm con rể ta , nhưng Mị nương chỉ......

Words: 881 - Pages: 4

Free Essay

Suu Tam

...Anh suýt nữa đã chạy về phía em Suýt gọi tên mong người quay trở lại Nhưng em đi, đi về nơi xa mãi Không khi nào ngoảnh nhìn nữa, đúng không? Anh nghĩ rằng tốt nhất bây giờ Mình chia tay không lời từ biệt Và chợt hiểu thế là đã hết Anh nghe thấy tiếng còi tàu ngân Suốt cuộc đời, từng hồi buồn bã. Franco Battiato- J’Entends Siffler Le Train Vậy là mình đã hết yêu nhau. Ngày tháng Ba. Trời lạnh như có bão. Ánh mắt em u buồn. Ghì vai mình chực khóc. Ngày hôm qua. Cứ ngỡ. Cả một chặng đường dài em sẽ nắm tay Anh. Vậy là mình đã hết yêu nhau. Anh ạ. Mùa cũ cũng qua rồi. Hơi thở cũng phai đi. Có còn gì ở lại. Không Anh. Lúc hơi ấm cuối cùng cũng giật mình trôi qua kẽ tay vụn vỡ. Em cứ thấy mình bỡ ngỡ. Lúc về trên phố. Vắng tên Anh. Một ánh mắt ai nhìn. Xước nhẹ. Vậy là mình đã hết …Yêu nhau. …Hết yêu nhau. • Thơ: Phan Ý Yên "Đôi khi bạn nhớ một người đã cũ không phải vì bạn muốn họ quay trở lại trong cuộc sống của mình. Chỉ bởi hoài niệm cũng là một phần trong hành trình đi tới mà thôi." -- Phan Ý Yên Không phải chuyện người con gái bỏ đi xa Hay về một người nào đã chết Không phải chuyện ngã lòng trước chông gai mỏi mệt Hay một phút yếu lòng nói dối trước tình yêu. Em cứ nói đi, cứ nói biết bao nhiêu Thì câu chuyện tình, chuyện đời vẫn thế Anh vẫn là anh vẫn tiếng cười ngạo nghễ Em lại là em, anh lại trở về anh. Đừng nhắc lại lời xin lỗi chân thành Mong manh lắm nếu phải kìm nước mắt Nếu đã 1 lần em thấy mình đau thắt Thì...

Words: 1070 - Pages: 5

Free Essay

Import-Export Tax in Vietnam

...áp dụng quy định của điều ước quốc tế đó. Điều 7. Thuế đối với hàng hóa mua bán, trao đổi của cư dân biên giới Căn cứ vào quy định của Luật này, Chính phủ quy định việc áp dụng thuế xuất khẩu, thuế nhập khẩu đối với hàng hóa mua bán, trao đổi của cư dân biên giới phù hợp với từng thời kỳ.   CHƯƠNG II CĂN CỨ TÍNH THUẾ VÀ BIỂU THUẾ   Điều 8. Căn cứ tính thuế, phương pháp tính thuế và đồng tiền nộp thuế 1. Căn cứ tính thuế xuất khẩu, thuế nhập khẩu là số lượng đơn vị từng mặt hàng thực tế xuất khẩu, nhập khẩu ghi trong tờ khai hải quan, giá tính thuế, thuế suất theo tỷ lệ phần trăm (%); đối với mặt hàng áp dụng thuế tuyệt đối thì căn cứ tính thuế là số lượng đơn vị từng mặt hàng thực tế xuất khẩu, nhập khẩu ghi trong tờ khai hải quan và mức thuế tuyệt đối quy định trên một đơn vị hàng hóa. 2. Phương pháp tính thuế được quy định như sau: a) Số thuế xuất khẩu, thuế nhập khẩu phải nộp bằng số lượng đơn vị từng mặt hàng thực tế xuất khẩu, nhập khẩu ghi trong tờ khai hải quan nhân với giá tính thuế và thuế suất của từng mặt hàng ghi trong Biểu thuế tại thời điểm tính thuế; b) Trong trường hợp mặt hàng áp dụng thuế tuyệt đối thì số thuế xuất khẩu, thuế nhập khẩu phải nộp bằng số lượng đơn vị từng mặt hàng thực tế xuất khẩu, nhập khẩu ghi trong tờ khai hải quan nhân với mức thuế tuyệt đối quy định trên một đơn vị hàng hoá tại thời điểm tính thuế. 3. Đồng tiền nộp thuế là đồng Việt Nam ; trong trường hợp được phép nộp thuế bằng ngoại tệ thì phải nộp bằng ngoại tệ tự do......

Words: 5406 - Pages: 22

Free Essay

Econometric

...điểm t uit = nhiễu trắng (1) GV. Đinh Công Khải - FETP- Kinh tế lượng ứng dụng Ước lượng các mô hình hồi qui dữ liệu bảng (tt) Xem xét việc ước lượng (1) trong 5 trường hợp sau đây: 1. Tung độ gốc và hệ số góc giống nhau giữa các công ty và qua thời gian (phần dư thể hiện sự khác biệt giữa các công ty và qua thời gian). 2. Tung độ gốc khác nhau giữa các cty, hệ số góc là hằng số 3. Tung độ gốc khác nhau giữa các công ty và qua thời gian, hệ số góc là hằng số. GV. Đinh Công Khải - FETP- Kinh tế lượng ứng dụng 5 5/14/2012 Ước lượng các mô hình hồi qui dữ liệu bảng (tt) 4. Tung độ gốc và hệ số góc thay đổi giữa các công ty. 5. Tung độ gốc và hệ số góc thay đổi giữa các công ty và qua thời gian. GV. Đinh Công Khải - FETP- Kinh tế lượng ứng dụng Ước lượng các mô hình hồi qui dữ liệu bảng (tt) Nguồn: Cao Hào Thi Y Y X cùng tung độ gốc, cùng hệ số góc 12 cùng tung độc gốc, khác nhau về hệ số góc X 6 5/14/2012 Ước lượng các mô hình hồi qui dữ liệu bảng (tt) Nguồn: Cao Hào Thi Y Y X Khác tung độ gốc Cùng hệ số góc X Khác tung độ gốc Khác hệ số góc 13 Ước lượng các mô hình hồi qui dữ liệu bảng (tt) TH 1: Tung độ gốc không đổi và hệ số góc không đổi Y it = β 1 + β 2 X 2 it + β3X 3 it + u it TH 2: Tung độ gốc thay đổi theo i và hệ số góc không đổi Mô hình những các ảnh hưởng cố định (fixed effects) hay mô hình bình phương tối thiểu các biến giả (LSDV) Y it = β 1 i + β 2 X 2 it + β3X 3......

Words: 1926 - Pages: 8

Free Essay

Sales Project

...thông tin về hoạt động bán hàng của dòng sản phẩm quạt Asia, nhóm chúng tôi đã hiểu được phần nào quy trình bán hàng, vận dụng kiến thức vào thực tế nhằm đề ra các chiến lược bán hàng phù hợp với các mục tiêu của công ty. Qua đó, nhóm đã hoàn thành các mục tiêu đề ra: * Củng cố lý thuyết môn Quản trị bán hàng * Tìm hiểu phương pháp xây dựng kế hoạch bán hàng * Áp dụng các bước của quy trình bán hàng vào thực tế hoạt động của công ty * Đề xuất các chiến lược mới cho công ty * Rèn luyện kỹ năng viết báo cáo, thu thập và khai thác thông tin, dữ liệu thông qua các phương tiện truyền thông đại chúng và nhân viên cửa hàng, nâng cao kỹ năng thuyết trình và làm việc nhóm. Để hoàn thành bài báo cáo, chúng tôi chia công việc cho từng thành viên trong nhóm một cách cụ thể rõ ràng – xem phụ lục Biên bản cuộc họp Nội dung báo cáo Giới thiệu tổng quan về công ty cổ phần Quạt Việt Nam 1. Giới thiệu chung Công ty Cổ phần Quạt Việt NAm ASIAvina là nhà sản xuất và phân phối quạt điện hàng đầu của Việt Nam với thương hiệu ASIAvina. Hình thành từ một cơ sở sản xuất nhỏ vào năm 1990, sau hơn 20 năm công ty đã hoàn thiện cơ cấu sản xuất, cũng như xây dựng hoàn chỉnh mạng lưới phân phối ở Việt Nam và một số quốc gia ở khu vực Châu Á Thái Bình Dương. Công ty Quạt Việt Nam cũng đã giữ vững danh hiệu “Nhà sản xuất thương hiệu quạt điện hàng đầu Việt Nam" do người tiêu dùng bình chọn từ năm 1996 đến nay. Để phục vụ, đưa sản phẩm tốt đến người tiêu dùng, công ty Cổ Phần......

Words: 13937 - Pages: 56

Premium Essay

Ww2 My Baby..... Happy Birthday♥ I Miss You so Much,, ,, , Have a Nice Birthday,, , and Sweetsweet with Shing Chai Forever: -* (Also Me Ar Bb: P) Fa D Fan Lai Tung Ngo Shopping and Go Landmark La: P

...In the film of Spiderman, Peter impressed me the most. The major reason is that he used his special power to turn down many crimes in the city without asking any rewards, well-known in the city, or even sacrifice himself. I believe everyone will be impressed by his spirit. Once he found he had super power, he tried making use of it. Then when his uncle was murdered in a robbery, he made his mine that he would stop all illegal activities as he can. Even the cost wasn’t small-------spending his own leisure time, risking his life, cannot earn money by doing part-time or achieve his dream. Despite the cost was huge, he had no any reward. Nevertheless, he was suspected by the public as one of the criminals. However, he didn’t change his decision, especially after his uncle’s dead, his hateful towards crimes even grew stronger. These are the reasons why I think he was the most respectable charter in this film. There were two charters who were important to Peter. They are Mary J and his Uncle. I’ll begin with Mary. I believe Peter’s love was a kind of sad. Both of them love each other, but they can’t be together. As Peter chose to be a hero for saving people who are in danger, he cannot with Mary for long time. She then left him along. Even Mary finally changed her mind; Peter cannot accept her love because of his destiny. Moreover, he often brought danger to his friends and family when he countered with different enemies----both Mary and his grandma has suffered this. To......

Words: 482 - Pages: 2

Premium Essay

Hello

...| 4 | CHAN Tsz Ying | 130398346 | HT114003-2B | 5 | FONG Tsz Yan | 140294936 | HT114003-1D | 6 | LAI Ling Yi | 140149223 | HT114003-1D | 7 | Lee Hiu Tung | 140507694 | HT114003-1D | 8 | LIU HO | 130784872 | HT114003-2B | 9 | WONG Ka Man | 140206559 | HT114003-1D | 10 | SHEK Kai Him | 140694446 | HT114003-1D | 11 | TSOI Chun Wa | 140407425 | HT114003-1D | 12 | YIP Hon Fung | 140504796 | HT114003-1D | Concents 1. Meeting schedules and minutes 3 1.1 1ST MEETING 3 1.2 2nd MEETING 7 2.3 3RDMEETING 9 2.4 4THMEETING 11 2.5 5THMEETING 13 2. Budget proposal 15 3.4 Plan A: Questionnaires 16 3.2 Plan B: Stress Test Game(reserve) 17 3.3 Micro-film 17 3.4 PowerPoint Design 18 4. Work schedule preparation 19 5. Task assignments for each team member 23 6. Activity planning and management 24 6.1Nature of activity 24 6.2 Activity purpose 24 6.3Target participants 24 6.4Floor plan 24 6.5 25minutes workshop of pressure flow 25 1. Meeting schedules and minutes 1.1 1ST MEETING LES3303 The Third Team 1ST MEETING RECORD DATE: 25th SEP 2014 Actual start Time: 1:30pm Meeting end time: 3:00pm Place: CW IVE Canteen Chairperson: SHEK Kai Him Secretaries: Fong Tsz Yan Members of Attendance: CHAN Hang Yee, CHAN Lai Ping ,CHAN Tin Long, CHAN Tsz Ying, FONG Tsz Yan , LEE Hiu Tung , LIU Ho, Wong Ka Man, TSOI Chun Wa , YIP Hon Fung Absence: LAI Ling Yi 1) Announcements -Lai Ling Yi personal reason,unable to attend the......

Words: 2736 - Pages: 11

Free Essay

How to Counter

...nhanh từng lượt phím luôn vui chơi không bao nhiêu nghĩ suy con tim thơ ngay không biết gì ồ u ố vẫn chỉ là thích chơi Tung tăng em rong chơi khắp các phòng trang phục lung linh anh với nàng . Làm cho bao nhiêu couple chú ý Ánh mắt đó dõi theo những bước chân đam mê sẽ không có lối dừng ngàn lần chơi với một tình yêu dành cho em em là cô gái chơi Au ( 4k 8k crazy freestyle ) em là cô gái chơi Au ( normal chereography ) em là cô gái chơi Au ( bboy em say mê chơi battle ) em là cô gái chơi Au ( mọi người đứng xem bị thích mê vì em chơi) Cô gái chơi Au là đây một tâm hồn Audition cũng là đây.. để cho phím với tay em cất lời để cảm nhận tình yêu không tách rời và đứng trên ánh đèn múa cha cha em đã nghe được tiếng hét của người ta Lại phi nít tuyệt vời tới lần hai đã mang cho đôi ta thật nhiều điểm số cho dù điệu nhảy có người khen người chê nhưng với em tất cả chỉ là niềm đam mê một người vẫy tay ….nhiều người hào hứng còn động tác hiphop sẽ do những nhịp chân vòng tay dang rộng đón lấy bó hoa những người hò hét sẽ cùng đàn pet và giải nhất thì ba có phần thưởng vây xung quanh.. tất cả thuộc về em người chiến thắng Hôm nay em lung linh khi sóp ping em vui tươi như cô gái xinh oh oh váy em chọn màu trắng không lo toan cuộc sống mỗi ngày bên em nay sao thấy khác lạ ồ ô với mọi người Kìa màu váy trắng thẹn thùng cùng một làn tóc nâu điệu đà và từng bước chân rộn ràng em thích thiên thần trong shop Lại ngồi mua sắm chọn từng quần từng vòng......

Words: 446 - Pages: 2

Premium Essay

The in and Out

...already been done on the cross cultural differences in the workplace (eg. Hofstede 1980, Pudelko and Harzing, 2008). However organizations only began to take initiative to bridge this difference in the form of pre-departure training a few of decades ago. Naturally researchers began to study the actual effectiveness of pre-departure and cross cultural training from various perspectives, some of which will be discussed below. Tung (1987) was perhaps one of the earliest researchers to study the importance of pre-departure training. The paper begins by describing a typical situation of Mr. X who migrates to Japan from the US but is unable to perform due to cultural issues faced by his family. Although hypothetical, this example could be true for any individual who moves to another nation along with his family and has not been provided with adequate training. Tung conducted a survey among 80 US multinational firms and found that the top most reason for expatriate failure was “inability of the manager’s spouse to adjust to a different physical or cultural environment” (Tung, 1987). This alarming result clearly indicates that pre departure training is essential not only for the employee, but for his family as well. Lau (2007) wrote her thesis that focused specifically on the impact of pre-departure training for employees migrating to China. The main factors to consider during training for China are culture, guanxi and language (Lau, 2007). The author also acknowledged the fact......

Words: 513 - Pages: 3

Premium Essay

Case Study - Comparison of Transactional and Transformational Leadership

...Comparison of Transactional and Transformational Leadership: Case Study of the Difference between William Wong (Lukfook Jewelry) and Yu-tung Cheng (Chow Tai Fook Jewelry) Leadership Styles i TABLE OF CONTENTS 1. Introduction ............................................................................................................ 1 2. The literature review of leadership......................................................................... 2 2.1. Transactional leadership ............................................................................... 3 2.2. Transformational leadership......................................................................... 4 3. Jewelry industry in Hong Kong................................................................................ 6 4. Leaders’ background ............................................................................................... 7 4.1. Background of William Wong ....................................................................... 7 4.2. Leadership style ............................................................................................ 8 4.3. Background of Yu-tung Cheng ...................................................................... 9 4.4. Leadership style .......................................................................................... 10 5. Comparative analysis on leadership ......................................................................

Words: 3339 - Pages: 14

Free Essay

Kinh Te Thi Truong

...Đông qua là xuân tới. Khi từng đàn chim én chao lượn trên bầu trời mang thông điệp báo hiệu mùa Xuân đang về. Không như mùa đông lạnh giá, mùa hè chói chang ánh nắng, mùa thu buồn với những chiếc lá vàng rơi, mùa xuân mang tới cho chúng ta một không khí ấm áp, dịu hiền. Cái thời điểm kỳ diệu của mùa Xuân khiến tâm hồn người ta bừng lên sự sống mới. Mùa xuân được ví như một nàng chúa xuân xinh đẹp mà Thượng Đế đã ban tặng cho loài người. Đó là một món quà vô giá. Tô điểm cho cảnh đẹp mùa xuân là những loài hoa sặc sỡ và đặc biệt không thể thiếu là cành mai, bông đào. Nó đã trở thành biểu tượng đặc sắc nhất trong những ngày Tết hàng năm. Xuân về, chim muôn cũng từ khắp nơi bay về hưởng sắc cảnh mùa xuân, mùa hội tụ sau một thời kỳ trú đông dài. Mùa xuân - mùa của sự sinh sôi. Mùa đem tới sức sống mới cho vạn vật trong đó cũng có cả Con người chúng ta. Hơi ấm của mùa xuân lan tỏa khắp nơi, len qua từng chiếc lá, cành cây, ngọn cỏ. Hơi xuân lướt nhẹ nhàng qua từng con phố, bay trên những con đường, hòa vào dòng người hối hả một cách chậm rãi để người người cảm nhận được mùa Xuân đang về. Hơi ấm của mùa xuân lan tỏa khắp nơi000, vạn vật như bừng tỉnh sau những đêm dài lạnh lẽo của Mùa Đông, hít từng hơi nhỏ thấm sâu vào đường gân thớ mạch, đánh thức những gì còn trong cơn "ngái ngủ". Mùa Xuân - mùa sinh sôi biểu hiện nhất ở cây cối. Làn mưa xuân nhè nhẹ, lất phất bay như những bàn tay mềm mãi, âu yếm vuốt ve những mầm non mới nhú giúp chúng mau lớn nhanh để chuẩn bị đón......

Words: 1575 - Pages: 7

Free Essay

Thong Cao Bao Chi Le Ki Ket Time to Know

...tốt hơn. Cùng với công nghệ kỹ thuật số trên máy tính, các em có nhiều hoạt động tương tác với giáo viên cùng bạn học để rèn luyện kỹ năng và cách làm việc nhóm trong suốt quá trình học”. Bà Nguyễn Thị Hồng - Giám đốc điều hành Anh ngữ Việt Mỹ VATC cho biết: “Chúng tôi đã triển khai lớp học thử Time to Know tại cả Anh ngữ Việt Mỹ VATC và Học viện Anh ngữ Equest. Kết quả nhận được rất tích cực so với phương pháp giảng dạy truyền thống. Các em nhỏ rất hào hứng học tập trên lớp, thậm chí về nhà vẫn chủ động đăng nhập vào hệ thống để ôn và làm bài. Giáo viên và phụ huynh rất hài lòng vì nắm và theo sát được tình hình học tập của con để có phương án hỗ trợ và kèm cặp kịp thời. Sau hai tháng học thử, chúng tôi nhận thấy sự tiến bộ rõ rệt của từng em, đặc biệt Time to Know giúp nâng cao khả năng tự học tập, các em tỏ ra yêu thích tiếng Anh hơn và rất nóng lòng được tiếp tục học theo phương pháp mới này”. Với kinh nghiệm đào tạo và giảng dạy của đội ngũ giáo viên đạt chuẩn tại Học viện Anh ngữ EQuest và Anh ngữ Việt Mỹ VATC, việc ký kết triển khai độc quyền giải pháp Time to Know với Tập đoàn Orca được coi là một hoạt động có tính chiến lược, giúp mang đến một diện mạo và bước phát triển mới trong phương pháp học tiếng Anh hiệu quả tại Việt Nam. Sự kết hợp này hứa hẹn sẽ mang đến giải pháp giảng dạy tiếng Anh toàn diện, giúp cải thiện việc học tập và đánh giá năng lực thực sự của học sinh. Học sinh không chỉ dễ dàng tiếp nhận và ghi nhớ từ vựng, học nhanh theo phát âm tiếng......

Words: 1679 - Pages: 7

Free Essay

Accounting

...Tung chiec la bay ve noi xua – Leaves fly Ngap vang goc pho khi mua thu qua Chi con rieng em va con pho quen Ki niem dang len thanh nuoc mat Giot mua dua em ve xa xoi Diu dang ghi dau chiec hon dau boi roi Nu cuoi chia doi, ky uc xa voi Chi con trong time m ma thoi Tung lan hoi am chiec moi hon cho em hom nao Gio thanh lan may trang bay Tim lai goc pho tieng yeu dau nam ay Chot lam bo mi em uot cay Xa mai con duong mua bay Tung giot buot gia dong day doi tay Tung giot mua bay, lang le chieu nay Tung giot trong nhu la nuoc mat Giot mua, dua em ve xa xoi Diu dang ghi dau chiec hon dau boi roi Nu cuoi chia doi, ky uc xa voi Chi con trong tim anh ma thoi Tung giot mua dua em vex a xoi Diu dang ghi dau chiec hon dau boi rio Nu cuoi chia doi, ky uc xa voi Chi con trong time m ma thoi Tung lan hoi am, chiec hon trao em hom nao Gio thanh lan may trang bay Tim lai goc pho tieng yeu dau nam ay Chot lam bo mi em uot cay Xa mai, con duong mua bay Tung giot buot gia dong day doi tay Tung giot mua bay, lang le chieu nay Tung giot trong nhu la nuoc mat Giot mua, dua anh vex a xoi Diu dang ghi dau chiec hon dau boi roi Nu cuoi chia doi, ki uc xa voi Chi con trong tim anh mai Tung chiec la bay ve noi xa Ngap tran goc pho khi mua thu qua Chi con rieng em, va con pho quen Ki niem dang len thanh nuoc mat Giot mua dua em vex a xoi Diu dang ghi dau chiec hon dau boi roi Nu cuoi chia doi ky uc xa voi Chi con trong tim em ma thoi...

Words: 340 - Pages: 2